Marta Barrachina: “Estem complint amb la paraula donada i continuem treballant per a defensar el que és just per a la província”

La presidenta provincial compleix el seu primer mes de govern amb “solucions als problemes”. “Els castellonencs esperen que siguem útils i és el que estem fent”, assenyala

Desbloqueja 1,3 milions d’euros a entitats socials i culturals, escolta als agricultors, ofereix ajuda als municipis afectats per les megaplantas i defensa davant el Consell inversió en aigua, muntanyes i carreteres

“Aquesta institució està al servei de la província perquè la Diputació és l’aliada dels 135 municipis. Defensar Castelló a tots els nivells és l’objectiu”, afirma la primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló

“Estem complint amb la paraula donada i continuem treballant per a defensar el que és just per a Castelló. La Diputació és la casa de tota la província i qualsevol castellonenc té les portes obertes d’aquesta institució perquè ací defensem els seus drets”. Marta Barrachina compleix un mes com a presidenta de la Diputació Provincial obrint als castellonencs “la seua casa”. I ho fa amb solucions i lideratge.

En només un mes de govern, la primera dona que presideix el Govern Provincial compleix el seu compromís de desbloquejar 1,3 milions d’euros a entitats socials i culturals. “Complim el nostre deure. Hi havia un problema i havíem de donar solucions. I és el que hem fet. Desbloquejar els fons a entitats socials que estaven literalment amb l’aigua al coll”.

El Banc d’Aliments, el transport adaptat per a persones amb discapacitat, ajudes per a entitats que treballen contra l’exclusió dels més vulnerables o entitats com l’Associació Gitana de Castelló, entre altres col·lectius, són alguns dels beneficiaris de l’acció de govern de Marta Barrachina, qui també s’ha reunit amb Afanias o l’Associació contra el Càncer de Castelló per a “ser útil, donar servei, resoldre problemes i liderar un territori que té molt a oferir”.

En aquestes quatre setmanes, la primera presidenta de la Diputació Provincial ha convocat als alcaldes afectats per les megaplantes fotovoltaiques per a “oferir ajuda de la Diputació en la defensa dels interessos de cada municipi”. La Diputació analitza al costat dels afectats el millor model d’ajuda, que passa per oferir als municipis un servei d’assessoria jurídica externa o una línia d’ajudes específica per a garantir la defensa del seu territori. “Volem que els qui ens han imposat aquestes infraestructures sàpien que hauran d’escoltar-nos”, afirma Marta Barrachina.

La presidenta compleix amb això el compromís que va reclamar formalment al febrer de 2022 en la Diputació Provincial per a garantir a la província les eines, els fons i l’assessoria necessària per a assegurar al territori la defensa dels interessos dels pobles. “Complir, d’això es tracta”, afirma.

En paral·lel, Marta Barrachina ha escoltat el sector primari i s’ha reunit amb La Unió “perquè l’agricultura és part de la nostra identitat i garantia de vida per a milers de famílies”. “Buscar les solucions més eficaces de la seua mà és un deure del que tota la província eixirà beneficiada”.

I ho fa amb la convicció que “defensar Castelló és una passió” i “una obligació que assumisc amb entusiasme” i que li ha portat a dirigir-se al Consell amb l’aigua, les muntanyes i les carreteres com a punta de llança. La presidenta provincial es reunia dimarts passat 1 d’agost amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, per a transmetre-li “les nostres urgències”. “Aquesta província mereix molt més i no pararem fins a aconseguir-ho”.

A tots els nivells, perquè aquesta mateixa setmana la presidenta provincial defensava la millora de les carreteres que tixen la província com a “vies de vida, motors de desenvolupament i garants del benestar i qualitat de vida dels castellonencs”. Per això, “és fonamental complir temps en l’execució d’obres com la CV-154 al seu pas pel tram entre La Serratella, Les Coves de Vinromà i Albocàsser”.

Perquè el repte “és començar a parlar de repoblació i deixar arrere la despoblació i per això és tan fonamental garantir recursos bàsics com les depuradores”. “Aquest mateix mes hem desbloquejat les obres de les estacions depuradores de Cabanes, Vallibona, Benlloch/Vilanova d’Alcolea, l’Alcudia de Veo i Pavías”, explica Marta Barrachina. “Traurem a licitació els contractes que permeten avançar en l’execució d’aquestes infraestructures tan necessàries per als nostres pobles”.

Reptes que “són futur per a Castelló” i que Marta Barrachina considera “prioritaris” per a posar en valor una província “que és destí per a milers de turistes”, amb festivals de primer ordre, i exemple de superació, amb el talent de clubs com el CA Playas de Castelló que “és un model per a tots” i amb “l’aposta signa i decidida perquè la Volta Ciclista a Espanya tinga a la nostra província el millor dels escenaris possibles”. Perquè tal com relata la presidenta del Govern Provincial de Castelló, “el sacrifici, l’obstinació i la constància sempre són garantia d’èxit”. “I aqueix és el compromís que he assumit amb aquesta província i que guia cadascuna de les meues decisions”, ha declarat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar