Marta Barrachina “escolta, resol i complix” al capdavant de la Diputació per a convertir la província “en una terra més atractiva, més líder, amb més il·lusió i més oportunitats”

“La Diputació està sent el motor que està propulsant als més xicotets a tindre més oportunitats, la mà que està ajudant a alçar-se als quals més el necessiten i la veu que impulsa les justes reivindicacions d’esta terra allà on faça falta”, ha destacat la presidenta en el Debat de l’Estat de la Província amb motiu del primer any de Govern

El portaveu del govern, Héctor Folgado, ha afirmat que “esta província torna a tindre Diputació, torna a ser la seua aliada” i tot el treball realitzat en este primer any s’ha realitzat “des del rigor, l’objectivitat i l’equitat”

“Fa un any vaig agafar el compromís de treballar per tots ells amb lleialtat, fermesa, passió i convicció. I hui, un any després, eixe compromís està intacte i més fort que mai”. Així s’ha referit la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, en l’inici del seu discurs d’obertura del Debat de l’Estat de la Província. Un debat celebrat este divendres 5 de juliol, just un any després de la presa de possessió de la present corporació provincial.

La dirigent provincial ha realitzat un repàs per la gestió realitzada des del passat 5 de juliol de 2023 i ha mostrat “com gràcies al treball que fem en esta institució ens estem convertint en una terra més atractiva, més líder, amb més il·lusió i més oportunitats per als nostres pobles”.

Este camí realitzat pels 365 últims dies de gestió des de la Diputació Provincial, Marta Barrachina l’ha volgut resumir en tres paraules: Escoltar. Resoldre. Complir. “Escoltar els municipis i als ciutadans, per a resoldre els seus problemes i complir amb la paraula donada. Gestió i política útil”, ha subratllat.

Tres paraules són les que ha destacat la presidenta i cinc els objectius pels quals està treballant el Govern Provincial des de l’inici de la legislatura i que són impulsar els 135 municipis; dinamitzar la província; millorar l’atenció directa de les persones; generar més oportunitats en la nostra terra; i apostar pels nostres senyals d’identitat. “Cinc objectius mai seran suficients per a Castelló, però és una manera de marcar un camí, de seguir una direcció, i de construir un projecte de província”, ha afirmat Marta Barrachina, qui ha indicat a més que “ens agradaria anar més ràpid, sens dubte. Ens agradaria arribar més lluny, també. Però els ajuntaments noten el canvi, que és del que es tracta. Per això estem posant més recursos que mai al seu abast”.

Dins dels grans objectius, la dirigent provincial també ha enumerat els tres principals reptes pel que està treballant la Diputació, i que són l’aigua, la desigualtat entre territoris i un marc normatiu que debilita a les entitats locals, sobretot als ajuntaments més xicotets. Davant estos tres reptes, la presidenta Marta Barrachina ha reafirmat el seu compromís per continuar alçant la veu i, en eixe sentit, “no m’afartaré de demanar tot allò que siga necessari i urgent per a Castelló, i un Pacte Nacional de l’Aigua que garantisca la cohesió hídrica i les obres per al proveïment d’aigua ho són”. També ha incidit en la seua reivindicació quant a que “som una part més d’Espanya i no podem permetre que la nostra terra vaja a una velocitat inferior”. Sobre aquest tema, la dirigent provincial ha remarcat que els municipis “necessiten unes entitats locals fortes, que tinguen la capacitat efectiva de resoldre els problemes i que no siguen un infern burocràtic”. “Cal pensar en les necessitats dels més xicotets i cal fer de l’administració local una aliada ràpida, efectiva i segura a l’hora de resoldre les necessitats dels nostres veïns”, ha expressat.

A més del seu paper reivindicatiu, en matèria hídrica la dirigent provincial ha remarcat que “quan parle que esta serà la legislatura de l’aigua a la província de Castelló, ho dic amb fets i no amb paraules”. Això ho demostra l’increment d’un 66% de les ajudes per a garantir l’aigua potable als pobles, arribant a 1.300.000 euros, a més de les 15 actuacions en depuradores abans del 31 de desembre de 2025 i per valor d’11 milions d’euros; així com el protocol d’actuacions firmat amb la Generalitat Valenciana per a l’execució d’infraestructures de proveïment d’aigua potable a la província i els últims tràmits per a constituir el Consorci Provincial d’Aigües.

En este repàs de l’any, la presidenta de la Diputació també ha incidit en el Pla Diputació Resol per a impulsar l’eficiència energètica, i el Pla Diputació Respon amb l’objectiu de donar una resposta davant les emergències. El reforç en el Consorci Provincial de Bombers tant de recursos humans o materials, així com la inversió destinada a la contractació de guardes rurals formen part d’eixe compromís per reforçar la seguretat a la província.

La presidenta també ha destacat el Fons de Cooperació, el repartiment de la qual per part de la institució provincial s’ha aprovat en el ple extraordinari d’este mateix divendres, i com ha indicat Marta Barrachina, “ha sigut un any on hem despertat a esta casa del somni profund en el qual estava, per a portar-la a un ritme de gestió que els ajuntaments ja noten”.

Útil, pròxima i líder

La presidenta ha continuat el discurs remarcant que “estem posant al servei dels castellonencs una Diputació útil, pròxima i líder. Útil per als pobles. Pròxima per als ciutadans. I líder sobre temes que tenen una gran rellevància per a la nostra província”. “La Diputació està sent el motor que està propulsant als més xicotets a tindre més oportunitats, la mà que està ajudant a alçar-se als quals més el necessiten i la veu que impulsa les justes reivindicacions d’esta terra allà on faça falta”, ha subratllat.

Unes paraules també compartides pel portaveu del Govern Provincial, Héctor Folgado, qui ha afirmat durant la seua intervenció que “esta província torna a tindre Diputació, torna a ser la seua aliada” i tot el treball realitzat en este primer any s’ha realitzat “des del rigor, la objectivitat i l’equitat”.

Així mateix, la presidenta Marta Barrachina ha enaltit el treball que estan realitzant al costat de la Generalitat Valenciana en matèries tan importants com l’aigua, la sanitat o la ceràmica. No obstant això, ha indicat la falta de resposta per part del Govern Central ja que, hui dia, seguix sense rebre resposta a les reunions sol·licitades amb tres ministeris. “Jo volia parlar de ceràmica i no m’han contestat. Jo volia parlar de transport, d’agricultura, de ramaderia i de pesca i no m’han contestat. Jo volia parlar d’un millor finançament per a les entitats locals i no m’han contesteu”, ha lamentat.

En resum, la presidenta de la Diputació ha expressat que “la província de Castelló va començar fa un any un camí d’il·lusió que genera confiança i hui, un any després, he proposat este debat per a rendir comptes, per a conjuminar propostes i per a escoltar a tots els que tenim el gran honor de representar als castellonencs”.

Com ha afirmat la dirigent provincial, “el gran equip de diputats i jo sabem que encara ens queda molt per fer, però este govern toca de peus a terra, el cap en el futur i el cor en els problemes dels nostres 135 motius”, el conjunt de la província de Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar