Marta Barrachina enaltix la labor dels metges de la província en el lliurament dels Premis Doctor Enrique Boldó

  • La presidenta de la Diputació entrega els guardons amb els quals la institució provincial i el Col·legi Oficial de Metges de Castelló reconeixen la labor i trajectòria dels doctors Amalia Nácher Fernández i Julián Borrás Cuartero
  • En el cor de la medicina està la vocació de servir. I estos premis són un tribut a la vostra vocació, al vostre ferm compromís amb els castellonencs”, ha subratllat la presidenta de la institució provincial
  • El president del Col·legi de Metges de Castelló ha ressaltat la bona sintonia i col·laboració per part de la presidenta de la Diputació en la volta d’este acte a la institució i ha reiterat el compromís del Col·legi en la defensa de la sanitat

 

 La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit la labor dels metges de la província en el lliurament dels Premis Doctor Enrique Boldó que ha tornat a acollir la institució provincial en la seua dessetena edició.

El Saló de Recepcions de la Diputació de Castelló ha acollit l’acte de lliurament dels guardons amb els quals el Col·legi Oficial de Metges de Castelló (COMCAS) i la institució provincial reconeixen als metges per la seua labor humana, professional, científica i de compromís i servei amb la societat castellonenca. A més de posar en valor el paper del metge integrat en la societat al temps, amb estes distincions es ret homenatge a la figura del doctor Boldó, una de les personalitats mèdiques de la província en el segle XX i figura clau en la medicina moderna de Castelló. En la present edició, el Col·legi de Metges de Castelló i la Diputació Provincial han reconegut la labor i trajectòria dels doctors Amalia Nácher Fernández i Julián Borrás Cuartero.

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha sigut l’encarregada d’entregar els guardons i ha subratllat que “els metges, amb la vostra admirable vocació de servei i ajuda, encarneu un pilar fonamental de la salut i el benestar de la societat, realment essencial”. La màxima representant de la institució provincial ha realçat la important labor dels metges, que “va més enllà de l’aplicació de coneixements científics per a curar una malaltia. Hui, amb els Premis Enrique Boldó, posem en valor i premiem la vostra inigualable sensibilitat, tracte, talent i valor humà”. “Estos premis no sols honren els assoliments individuals, sinó també la col·laboració i el treball en equip que han demostrat per a superar desafiaments i brindar cures de la més alta qualitat”, ha afegit la màxima representant del govern provincial.

La primera presidenta de la Diputació de Castelló ha afegit que “en la salut cada granet d’arena de dedicació, treball, esforç i afecte per part vostra, els metges, és un raig d’esperança, supervivència i vida”. “En el cor de la medicina està la vocació de servir. I estos premis són un tribut a la vostra vocació, al vostre ferm compromís amb els castellonencs”, ha finalitzat Marta Barrachina.

Per part seua, el president del Col·legi de Metges de Castelló, el doctor Carlos Vilar, ha ressaltat la bona sintonia i col·laboració per part de la presidenta de la Diputació, en la volta d’este acte a la institució provincial, i ha reiterat el compromís del Col·legi en la defensa de la sanitat.

El doctor Vilar ha remarcat a més el simbolisme d’este premi, “el màxim guardó en el camp de la medicina que s’atorga a la província. Distinció amb la qual no sols es ressalta la trajectòria professional dels dos metges hui guardonats, sinó que posa l’accent principalment en el reconeixement social de la figura del metge i la seua faceta humana, professional i científica. Qualitats que reunia el doctor Boldó, un cirurgià, un metge de Catí com a ell mateix li agradava dir, i que li van fer molt volgut pels seus pacients i respectat pels seus companys”. Un metge a qui el president del Col·legi de Metges ha qualificat com “una de les figures més rellevants de la medicina castellonenca en el segle XX”.

Pel que fa als premiats del guardó que aconseguix la seua dessetena edició, la Doctora Amalia Nácher Fernández, pediatra, es va jubilar el març passat de 2023, en el Centre de Salut de Benicàssim. És col·laboradora en projectes solidaris i recentment ha format part de l’expedició de la ONGD Youcanyolé, que ha estat en Kenya en missió humanitària.

El Doctor Julián Borrás Cuartero és mèdic internista i al·lergòleg i responsable de la Unitat d’Al·lèrgia del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló. Borrás ha sigut fonamental en la implementació d’iniciatives pioneres que marquen una fita en el tractament oncològic. Un exemple és la col·laboració impulsada entre els Servicis d’Alergología dels Hospitals General de Castelló, l’Hospital Provincial i l’Hospital Comarcal de Vinaròs, que ha donat lloc a la creació d’una guia referent internacional. Esta guia s’enfoca a previndre i tractar possibles reaccions al·lèrgiques als tractaments oncològics, representant un gran avanç que no sols millora la qualitat de vida dels pacients amb càncer, sinó que també incrementa les seues possibilitats de supervivència.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar