Marta Barrachina enaltix la inversió de 600.000 euros del Consell de Mazón per a la promoció ceràmica de la província de Castelló

  • La presidenta de la Diputació rep al president de la Generalitat en una visita institucional en la qual anuncien el suport a un dels sectors estratègics de la província com és la ceràmica i el treball conjunt per al desenvolupament de l’aeroport de Castelló
  • El president Carlos Mazón és sensible amb Castelló i gràcies al canvi en el Consell, a la nostra província se li atén, se li escolta i es donen solucions”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

 

“El president Carlos Mazón és sensible amb Castelló i gràcies al canvi en el Consell, a la nostra província se li atén, se li escolta i es donen solucions”. Així s’ha expressat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, després de la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, emmarcada en la visita institucional que ha realitzat este migdia al Palau Provincial de la Diputació de Castelló.

Després de la trobada mantinguda entre tots dos dirigents, el president del Consell ha anunciat el treball conjunt entre les administracions provincial i autonòmica per a impulsar diverses accions. D’una banda, el president de la Generalitat ha mostrat la seua sensibilitat amb un dels sectors estratègics més importants de la província de Castelló com és la ceràmica i, sobre aquest tema, ha anunciat la injecció de 600.000 euros per a la promoció de la ceràmica de la província de Castelló.

En este sentit, el president de la Generalitat ha explicat que el pròxim 7 de febrer se signarà un acord entre el Consell, la Diputació de Castelló i la patronal Ascer per a impulsar la campanya de promoció ceràmica la qual es dissenyarà seguint les necessitats del propi sector ceràmic, cosa que significa que es respectaran les línies estratègiques i el disseny que marca la pròpia indústria de la ceràmica de la província.

La màxima representant de la institució provincial ha compartit amb el president de la Generalitat la necessitat d’ajudar al sector ceràmic perquè no sols és un motor econòmic, vector d’innovació i competitivitat o un sector clau en la generació d’ocupació i oportunitats a Castelló. És a més, la imatge i símbol de la personalitat d’esta província. En eixe sentit, tots dos dirigents insistixen en la importància de l’arribada de les ajudes per part del Govern Central perquè la indústria de la ceràmica no s’apague. I és que la falta de suport governamental eficaç, àgil i urgent per part del Govern Central posa en risc milers d’ocupacions i l’economia de la província de Castelló.

Per tot, tant el president de la Generalitat com la presidenta de la Diputació de Castelló tenen clar que, des de totes les administracions, s’han de proposar ajudes per a mitigar veritablement els efectes de la crisi en el curt termini i una alternativa energètica per a fomentar la independència energètica i l’estabilitat en els costos de producció en el mitjà i llarg termini per a reduir la possibilitat que es produïsca una nova crisi en el sector derivada de l’encariment de l’energia.

D’altra banda, durant la seua visita a la Diputació de Castelló, el president de la Generalitat ha ressaltat la importància de l’aeroport de Castelló per al desenvolupament i el progrés de la província, i ha destacat que està “molt orgullós del seu present i el seu futur”, ressaltant sobre aquest tema l’increment del 90% dels passatgers, “per la qual cosa hi ha i hi haurà futur de l’aeroport de Castelló”, ha afirmat. Quant al seu desenvolupament i progrés, el president de la Generalitat que ha destacat la Diputació de Castelló, “el lloc on va nàixer l’aeroport” i ha destacat el treball conjunt entre totes dues administracions per a l’impuls i el desenvolupament d’esta infraestructura que comportaran a la generació d’oportunitats i al desenvolupament d’eixa zona en benefici del conjunt de la província de Castelló.

A més dels anunciats realitzats per part del president Carlos Mazón, la presidenta de la Diputació ha recordat que la institució provincial treballa braç a braç amb la Generalitat Valenciana perquè la col·laboració entre totes dues administracions siga la més beneficiosa per als castellonencs i dotar als 135 municipis de la província de les infraestructures i servicis que mereixen. Dins d’eixe treball conjunt, la primera presidenta de la Diputació de Castelló ha enumerat alguns dels avanços realitzats en els 6 mesos de l’actual govern en les administracions provincial i autonòmica. Avanços com la solució als problemes de proveïment sobretot en els municipis d’interior; inversions en depuradores, l’adhesió del Consell al Consorci Provincial d’Aigües; els treballs per a aconseguir la volta del CICU a la província, així com inversions per a la millora de la xarxa de carreteres com els 100.000 euros pressupostats per a projectes i el compromís d’incorporar 5 milions en 2025 perquè la millora de la CV-203 siga una realitat. “El treball realitzat i el que continuarà realitzant-se de manera conjunta entre la Generalitat i la Diputació de Castelló serà en benefici del progrés i el desenvolupament de la nostra terra”, ha puntualitzat Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar