Marta Barrachina enalteix “el compromís dels castellonencs amb la defensa de la Constitució” i demana respecte per a la Comunitat i la província

La Diputació de Castelló ha acollit la celebració del Consell pel Dia de la Constitució en un acte en el qual s’ha fet lliurament de la Distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals als diputats, diputades i senadors de la Comunitat que van aprovar el text de la Constitució en 1978

“Volem continuar sent fidels testimonis del llegat de la nostra Constitució. I volem continuar escrivint les millors pàgines de la nostra història”, ha subratllat la presidenta de la Diputació

El Palau Provincial de la Diputació de Castelló ha sigut hui l’escenari en el qual s’ha celebrat l’acte del Consell amb motiu del Dia de la Constitució.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit “el compromís dels espanyols en la defensa de la Constitució” i ha demanat respecte per a la Comunitat i la província.

“Hui és un dia de celebració perquè la nostra Constitució, la que ha propiciat l’etapa més plena de pau, convivència, democràcia, prosperitat i llibertat de la història d’Espanya compleix 45 anys”, ha indicat la presidenta de la Diputació de Castelló a l’inici de la seua intervenció durant l’acte que ha tingut lloc en el saló de recepcions del Palau Provincial.

Per a la màxima representant de la institució provincial, és tot un orgull “poder ser partícip d’este esdeveniment tan significatiu” i ha agraït al President de la Generalitat, Carlos Mazón, l’elecció de la Diputació de Castelló per a la celebració d’este acte “per donar veu a la província en un dia tan assenyalat i important per a tots”.

Com ha subratllat la presidenta Marta Barrachina, “estem en un moment únic i històric”. “És veritat que mai abans la nostra Carta Magna s’havia vist tan amenaçada com ara, però també és cert que tots eixos atacs estan contribuint a reforçar, encara més, el compromís dels castellonencs, valencians i la resta d’espanyols amb la defensa del marc legal que ens han donat entre tots”, ha sentenciat la presidenta.

“L’Espanya fidel, la que no crida, la que no ocupa il·legalment cases, la que no amenaça, ni utilitza la violència, la que treballa i confia en les institucions, viu perplexa davant la deslleialtat, que fins al delicte es premie. I eixe premi és a costa de la Constitució i de l’Espanya de tots”, ha continuat la màxima representant de la institució provincial i ha reafirmat que “ens sentim castellonencs, valencians, espanyols i europeus, i per molt que s’obstinen mai ens podran llevar eixe orgull que es transmet d’avis a pares, i de pares a fills”.

Per tot, la presidenta ha expressat que “des de la Comunitat Valenciana i de la resta d’institucions espanyoles hem d’aprofitar esta efemèride per a reivindicar la nostra voluntat ferma i profunda de conviure en democràcia i llibertat”.

En la seua intervenció, la presidenta de la Diputació de Castelló ha tirat la vista arrere per a recordar que fa 45 anys, “Espanya va arribar a ser un exemple de democràcia que suscitava l’admiració del món. I el marc legal que va emparar eixa història d’èxit col·lectiu va ser la Constitució de 1978, l’única nascuda sota el consens i aprovada en referèndum per tots els espanyols”. Marta Barrachina ha incidit en què “no em cansaré mai de dir que la Constitució és més que un conjunt de normes; és el reflex de la nostra voluntat col·lectiva”.

La presidenta provincial ha expressat que “no sols som ací per a posar en valor i defensar cada lletra de la nostra Carta Magna, sinó el seu esperit, la seua essència, el seu perquè i la seua finalitat última que és conviure en llibertat i democràcia”. “Volem continuar sent fidels testimonis del llegat de la nostra Constitució. I volem continuar escrivint les millors pàgines de la nostra història”, ha finalitzat Marta Barrachina.

Durant l’acte celebrat hui en el Palau Provincial s’ha atorgat la distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals als diputats, diputades i senadors triats a les províncies d’Alacant, Castelló i València, que, en les sessions del Congrés dels Diputats i del Senat celebrades el 31 d’octubre de 1978, van aprovar el text de la Constitució Espanyola. El Consell destaca amb esta distinció “la responsabilitat i cerca de consens per part d’homes i dones, pares i mares de la Constitució, que van treballar en el marc de la Ponència Constitucional, de la Comissió d’Assumptes Constitucionals i Llibertats Públiques del Congrés dels Diputats, de la Comissió de Constitució del Senat, i dels plens de totes dues Cambres”.

Recordar que enguany el Dia de la Constitució se celebra a Castelló després de la modificació per part del Consell, el passat 28 de novembre, de l’article 2 i article 4 del Decret 218/2015, amb la finalitat que la commemoració del Dia de la Constitució puga realitzar-se en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana. D’esta manera, es manifesta la voluntat del Consell de contribuir a una major vertebració del territori de la Comunitat Valenciana i a una major proximitat de les institucions.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar