Marta Barrachina eleva al màxim nivell la defensa de la ceràmica i el transport “vitals per al futur de la nostra província” amb el registre en Subdelegació del Govern de petició de reunions amb el ministre d’Indústria i el de Transports

  • La presidenta de la Diputació té el compromís de ser l’altaveu i exigir amb fermesa que el ministre d’Indústria, Jordi Hereu, “es comprometa amb mesures immediates, ràpides, suficients i accessibles que donen solucions a les necessitats reals del sector ceràmic, perquè és el present i el futur de la nostra província”

  • Marta Barrachina també sol·licita una reunió amb el ministre de Transports, Óscar Puente, encaminat a aconseguir que es retornen les ajudes al transport professional “per la necessitat de garantir la solvència d’un sector fonamental per a l’economia del nostre territori”

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha registrat hui en la Subdelegació del Govern la petició de reunió al ministre d’Indústria, Jordi Hereu, i al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, per a elevar al màxim nivell la defensa dels sectors ceràmic i del transport, “vitals per al desenvolupament de la província”.

Pel que fa a la petició de reunió dirigida al ministre Jordi Hereu, la primera presidenta de la Diputació ha expressat que “alcem la veu i defensem amb fermesa el nostre sector ceràmic perquè és el present i futur de la província de Castelló”. L’acció realitzada hui és fruit de les reunions que manté la presidenta de la Diputació de Castelló amb la patronal taulellera i entitats del sector ceràmic en el seu compromís per alçar la veu i exigir quantes ajudes siguen necessàries per a evitar que el sector s’apague. “Des del govern provincial mantenim un diàleg constant amb el sector ceràmic, reafirmant amb fets i accions el nostre compromís com a altaveu i defensor d’esta indústria vital per al conjunt de la província”, ha afirmat Marta Barrachina.

En la seua compareixença davant els mitjans de comunicació, la màxima representant de la institució provincial ha explicat que en la missiva remesa al ministre d’Indústria i Turisme expressa “la necessitat d’ajudar al sector ceràmic perquè no sols és un motor econòmic, vector d’innovació i competitivitat o un sector clau en la generació d’ocupació i oportunitats a Castelló. És a més, la imatge i símbol de la personalitat d’esta província”.

Per a Marta Barrachina “és necessari i urgent fer costat al sector ceràmic i per a això el Govern d’Espanya ha de comprometre’s amb mesures immediates, ràpides, suficients i accessibles que donen solucions a les necessitats reals del sector i poder salvar el futur de les famílies i de la pròpia província de Castelló”.

Tal com exposa en l’escrit remés al ministre d’Indústria i Turisme, la presidenta de la Diputació de Castelló subratlla que la línia d’ajudes per a la compensació dels costos addicionals deguts a l’augment excepcional dels preus del gas natural “són insuficients per a este sector clau per a la província”. Segons dades del Ministeri, el taulell percebrà 59 milions d’euros per a totes les empreses, “unes ajudes escasses i insuficients i que a penes cobrixen el 5% del sobrecost energètic patit des de 2020 i que està molt lluny dels fins a 150 milions d’euros per empresa que han rebut empreses d’altres països competidors com Itàlia”, lamenta Marta Barrachina.

La presidenta del govern provincial ha incidit que el sector ceràmic “genera un de cada quatre ocupacions i convertix a Castelló a la província amb més PIB industrial d’Espanya”. A més, ha posat l’accent en la complicada situació que es troba el sector ceràmic. “Actualment són 17.000 les persones que treballen en les empreses ceràmiques i altres tantes que ho fan indirectament i viuen immersos en la incertesa derivada de la situació econòmica i política i mereixen una resposta”, ha reivindicat la presidenta de la Diputació.

Com Marta Barrachina reitera en l’escrit, “devem entre totes les administracions proposar ajudes per a mitigar veritablement els efectes de la crisi en el curt termini i una alternativa energètica per a fomentar la independència energètica i l’estabilitat en els costos de producció en el mitjà i llarg termini per a reduir la possibilitat que es produïsca una nova crisi en el sector derivada de l’encariment de l’energia”.

D’altra banda, la presidenta de la Diputació de Castelló també ha registrat la sol·licitud d’una reunió amb el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, encaminada a aconseguir que es retornen les ajudes al transport professional “per la necessitat de garantir la solvència d’un sector fonamental per a l’economia de la província”.

La presidenta del govern provincial recorda que fa dos anys, l’augment considerable del preu dels carburants va comportar una subvenció de 20 cèntims per litre per a tots els conductors. Una ajuda la supressió de la qual ha sigut anunciada pel govern d’Espanya i, com a conseqüència, el sector preveu que a partir d’este mes de gener es perdran fins a 200 euros al mes per camió. A l’eliminació d’estes ajudes se sumen els sous, assegurances, pneumàtics i vehicles, una situació que pot ser insostenible, especialment per a autònoms. “Nosaltres exigirem al Ministeri que siga sensible amb un sector crucial i essencial per a la nostra província que ha estat al peu del canó en els moments més difícils”, ha indicat Marta Barrachina qui ha afegit que “des de la Diputació de Castelló no els deixarem de costat i reivindicarem no sols el que mereixen, sinó el que és just”.

Així mateix, el sector primari també es veu afectat amb el preu del gasoil agrícola i pesquer, aconseguint nivells màxims des de 2008. Per això, “és essencial aprovar mesures addicionals, inclosa l’extensió d’ajudes extraordinàries per a la compra de gasoil agrari i pesquer”.

Finalment la presidenta de la Diputació també vol traslladar en primera persona al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible la seua preocupació pels persistents retards en el servici de Rodalia a la província de Castelló. “Davant totes les institucions i entitats exigirem el que Castelló necessita i mereix”, ha finalitzat la presidenta provincial.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar