Marta Barrachina dona la mà als grups de l’oposició per a l’elaboració dels pressupostos de la Diputació de Castelló per a 2024

La presidenta de la Diputació convoca per a este divendres reunions amb el PSOE, Compromís i Vox per a traçar les línies globals dels comptes provincials per al pròxim exercici

“Els pressupostos de la Diputació per a 2024 seran uns pressupostos realistes i responsables i respondran a les necessitats dels ciutadans de la nostra província perquè ells són l’eix de les nostres polítiques”, ha afirmat la presidenta, Marta Barrachina

El govern de la Diputació Provincial de Castelló es troba immers en l’elaboració dels pressupostos per al pròxim exercici i dins del consens i el diàleg que vol que prevalga en els comptes provincials per a l’exercici 2024, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, dona la mà als grups de l’oposició.

La primera presidenta de la Diputació ha convocat reunions amb el PSOE, Compromís i Vox per a este divendres 17 de novembre i, durant estes reunions, Marta Barrachina exposarà les línies estratègiques que pretén recollir el pressupost del pròxim exercici, així com escoltar les propostes i suggeriments dels tres grups polítics que conformen l’oposició en la Diputació de Castelló.

“Els pressupostos de la Diputació per a 2024 seran uns pressupostos realistes i responsables i respondran a les necessitats dels ciutadans de la nostra província perquè ells, els veïns dels 135 municipis de la província, són l’eix de les nostres polítiques”, ha subratllat la presidenta del govern provincial.

I amb eixe objectiu d’aprovar uns comptes dirigits al benestar dels castellonencs i a impulsar el progrés i desenvolupament de la província de Castelló, Marta Barrachina advoca per crear sinergies i arribar a consensos amb els grups de l’oposició, “perquè en tots els temes que tinguen com a eix principal el benestar dels castellonencs i les oportunitats per a la província de Castelló, trobaran tant a la presidenta de la Diputació com al conjunt del govern provincial”.

L’objectiu de la presidenta de la Diputació de Castelló és aprovar els pressupostos durant el mes de desembre perquè entren en vigor al gener de 2024, dins del termini i en la forma corresponent. Dins d’eixos pressupostos estaran incloses les línies estratègiques ja anunciades per Marta Barrachina com són Diputació Resol i Diputació Respon, dos programes que tenen l’objectiu de, d’una banda, que els municipis tinguen més recursos econòmics gràcies a l’eficiència energètica i, d’altra banda, un pla per a donar una resposta ràpida davant les emergències.

En el cas de Diputació Resol, la institució provincial reservarà una partida per al desenvolupament dels tres eixos d’este programa: un pla de transició energètica, la contractació centralitzada del subministrament elèctric i el servei de gestió d’enllumenat públic municipal.

Quant a Diputació Respon, es vertebra en tres eixos: un pla d’helisuperfícies, una línia de crèdit per a possibles catàstrofes i una oficina tècnica pròxima i útil que resolga i agilitze els problemes en els municipis d’interior.

Així mateix, per a l’elaboració del pressupost per al pròxim exercici es compta amb un import de 6,5 milions d’euros destinats a finançar despeses d’inversió i transferències de capital. Esta quantitat va ser aprovada en el ple del passat mes d’octubre. En aquesta sessió, es va aprovar una modificació en el capítol de despeses del pressupost actual per a així poder generar un actiu financer i que es podrà incorporar al pressupost 2024.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha afegit que “el compromís clar d’este govern provincial és enfocar-se en les necessitats dels 135 municipis i molt especialment en els més xicotets amb l’objectiu posat a liderar el progrés a la província i proporcionar solucions efectives i eficients per a tots els castellonencs”.

“Arribarem on uns altres no arriben”

La presidenta de la Diputació ha recalcat que “arribarem on uns altres no arriben, perquè eixa és la raó de ser d’esta institució i és el nostre principal objectiu”. “Estem donant resposta a les necessitats urgents dels castellonencs, amb agilitat i determinació perquè complim amb la paraula donada i estem al costat dels que més ho necessiten, aquells municipis més xicotets on els serveis i les oportunitats han d’arribar de la mateixa manera que arriben als grans”, ha conclòs la presidenta.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar