Marta Barrachina: “Diputació Respon fa un pas ferm cap a una província més preparada i segura enfront de possibles riscos i catàstrofes”

La presidenta de la Diputació presenta en Sorita el pla provincial de resposta ràpida davant catàstrofes, una línia estratègica del programa del govern provincial per a la present legislatura

Diputació Respon es vertebra en tres eixos: un pla d’helisuperfícies, una línia de crèdit per a possibles catàstrofes i una oficina tècnica pròxima i útil que resolga i agilitze els problemes en els municipis d’interior

“Fem un pas ferm cap a una província més preparada i segura enfront de possibles riscos i catàstrofes”. Així ho ha afirmat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, en la presentació de Diputació Respon, el pla provincial de resposta ràpida davant catàstrofes.

“Transcorreguts 125 dies des que iniciem el nou govern provincial, impulsem este pla que aposta per l’interior del nostre territori amb la finalitat de reforçar la idea que viure en els municipis d’interior ha de ser sinònim d’oportunitat i d’orgull”, ha recalcat Marta Barrachina.

La primera presidenta de la Diputació s’ha desplaçat a Sorita per a anunciar esta línia estratègica del programa del govern provincial per a la present legislatura, ja que este xicotet municipi de la comarca dels Ports va ser un dels beneficiaris del pla Diputació Respon.

Com ha explicat la màxima representant de la institució provincial, Diputació Respon es vertebra en tres eixos: un pla d’helisuperfícies, una línia de crèdit per a possibles catàstrofes i una oficina tècnica pròxima i útil que resolga i agilitze els problemes en els municipis d’interior.

En primer lloc, Marta Barrachina ha anunciat la implementació d’un pla d’helisuperfícies en la present legislatura, la qual cosa suposa “un pas ferm cap a una província més preparada i segura enfront de possibles riscos i catàstrofes”, ha afirmat la presidenta.

El pla inclou la instal·lació d’helisuperfícies en Sorita, Portell de Morella, Ares del Maestre, La Jana, Torre d’En Besora, Torrechiva, Torás, Gaibiel i Barracas, “enfortint significativament la nostra xarxa de resposta davant emergències”, ha incidit la presidenta de la Diputació.

Esta primera línia d’actuació del Pla Diputació Respon és un dels principals objectius del programa de govern de la Diputació per a garantir una evacuació mèdica urgent dels ciutadans dels 135 municipis de la província. La previsió inicial és destinar 60.000 euros de mitjana per a cada helisuperfície, una quantia que variarà en funció de les característiques de cada projecte.

El segon eix d’actuació del pla és la línia de crèdit per a catàstrofes, dotada inicialment amb 200.000 euros, i que serà vital per a, com ha indicat la presidenta de la Diputació, “davant les catàstrofes poder garantir una ràpida resposta de la institució provincial per a mitigar les conseqüències al més prompte possible, subratllant la nostra prioritat en l’atenció i protecció ciutadana ràpida i urgent”.

Els municipis menors de 20.000 habitants, i que demostren escassetat de recursos per a afrontar situacions de risc, seran els beneficiaris directes de Diputació Respon. Important i molt significant és que este suport econòmic abastarà tant despeses corrents com inversions, amb el propòsit de fer costat a les corporacions locals en situacions d’urgència i catàstrofe.

Finalment, Diputació Respon inclou la posada en marxa d’una oficina tècnica útil i eficient. En este sentit, el pla està dissenyat per a brindar respostes ràpides a emergències en els municipis d’interior “perquè volem una Diputació àgil, útil i pròxima, capaç de respondre a les necessitats dels nostres municipis amb urgència i eficàcia”, ha afegit Marta Barrachina. Amb la introducció d’una oficina tècnica eficient, la Diputació de Castelló agilitzarà el procés de tramitació d’ajudes en els municipis xicotets, prioritzant la rapidesa i la utilitat.

“La Diputació de Castelló demostra amb el Pla Diputació Respon el seu compromís amb executar accions concretes per a millorar l’atenció en els nostres municipis d’interior, beneficiant als municipis que necessiten el nostre suport per a tindre les mateixes oportunitats que la resta. Protegim a tots els municipis sense deixar a ningú arrere i treballant de manera especial per a atendre els que més ens necessiten. Junts davant qualsevol desafiament”, ha subratllat Marta Barrachina.

La presidenta de la Diputació ha conclòs dient que “discriminem en positiu als quals tenim l’obligació de secundar, i continuarem amb la premissa de continuar prioritzant l’urgent davant l’important”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar