Marta Barrachina destina 600.000 euros a fomentar i promocionar les activitats culturals a la província de Castelló

La Diputació de Castelló aprova la concreció de les bases per les quals es regix la concessió de subvencions a associacions culturals i entitats privades de la província per a la realització de programes i esdeveniments culturals

“La cultura forma part dels senyals d’identitat de la nostra província, és un eix vertebrador i una ferramenta clau per al progrés del nostre territori”, ressalta la presidenta del Govern Provincial

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha destinat 600.000 euros a fomentar i promocionar les activitats culturals a la província de Castelló.

La màxima representant de la institució ha posat en manifest el compromís “real i ferm” que l’equip de Govern Provincial té amb el desenvolupament cultural a Castelló. Així doncs, amb l’objectiu d’impulsar i promocionar l’oferta cultural castellonenca, la Diputació de Castelló ha aprovat una línia d’ajudes destinada a associacions culturals, i una altra destinada a entitats privades de la província, per a la realització de programes i esdeveniments culturals.

“Vivim en una terra que té la cultura en el seu ADN”, ha assegurat la presidenta del Govern Provincial, qui ha continuat dient que “la cultura forma part dels senyals d’identitat de la nostra província, és un eix vertebrador i una ferramenta clau per al progrés del nostre territori”. Pel que ha incidit en la importància de promocionar la cultura en tots els seus àmbits en els 135 municipis, perquè “la seua promoció és sinònim de dinamització i creixement”.

La cultura, sens dubte, té a la província de Castelló un gran impacte econòmic i social. I amb estes línies d’ajudes, la Diputació “possibilitarà que la cultura continue sent un motor essencial per al desenvolupament dels nostres municipis”, ha ressaltat Marta Barrachina.

En este sentit, la primera presidenta de la institució provincial ha expressat que “amb estes subvencions volem afavorir l’organització d’esdeveniments i programes culturals en el nostre territori i garantir una oferta cultural atractiva a Castelló que li faça ser un referent en termes de desenvolupament cultural i al seu torn, fer costat als agents culturals”.

Es tracta, tal com ha destacat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, “de convertir la nostra província en un gran escenari cultural i fomentar la participació de tota la ciutadania contribuint així a una societat activa”.

600.000 euros per a activitats culturals

“Amb esta injecció econòmica volem fomentar la cultura i fer d’ella un reclam turístic que ajude a dinamitzar els 135 municipis de Castelló i que es multipliquen les oportunitats de desenvolupament i ocupació”, ha assenyalat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui ha posat en valor estes subvencions destinades a les associacions i entitats privades de la província.

Quant a les ajudes destinades a les associacions culturals, es podran beneficiar totes aquelles sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica pròpia, i que es troben inscrites en el Registre d’Entitats Culturals de la Diputació de Castelló amb anterioritat a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP.

El diputat de Cultura ha detallat que seran subvencionades les actuacions d’arts escèniques, tant en sala com en carrer; publicacions històric-culturals, patrimonials o artístiques; conferències o jornades culturals; exposicions artístiques i fires de llibres, i, finalment, premis que organitzen les pròpies associacions. “El nostre desig és promocionar i difondre la cultura en tots els seus àmbits i donar suport a les iniciatives ciutadanes que desenvolupen projectes d’àmbit cultural i que perseguixen com a objectius el foment de l’activitat cultura de la nostra província”, ha ressaltat Alejandro Clausell.

El pressupost total de l’activitat subvencionada haurà de ser inferior a 10.000 euros, i cada associació cultural només podrà sol·licitar subvenció per a una activitat concreta. “Apostem per la transversalitat i la cooperació en els projectes culturals, adequació al territori, equilibre entre contemporaneïtat i tradició, avantguarda i cultura popular, permetent la igualtat en l’accés a la creació i gaudi de totes les expressions culturals”, ha comentat el diputat de Cultura.

Quant a les ajudes per a les entitats privades, es beneficiaran d’estes aquelles entitats privades amb domicili fiscal i seu a la província de Castelló, i amb objecte social de caràcter cultural organitzadores d’esdeveniments culturals, la finalitat prioritària reflectida dels quals en els seus estatuts siga “la promoció i difusió de la cultura, coincident amb els objectius i finalitats d’esta convocatòria”, ha explicat Clausell.

Així doncs, les activitats subvencionades hauran de ser actuacions incloses en grups d’arts escèniques (música, dansa i teatre), exposicions artístiques i audiovisuals, fires de llibres i premis. I igual que les subvencions a associacions, el pressupost total de l’activitat subvencionada haurà de ser mínim 10.000 euros i podran subvencionar-se com a màxim dos esdeveniments per entitat sol·licitant. Cal ressaltar que queden expressament excloses aquelles activitats incloses en programes de festes patronals municipals.

“Fomentem la cultura en els nostres municipis i l’interés ciutadà per participar en els seus pobles d’esta oferta cultural”, ha enaltit el diputat responsable de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Castelló.

Els interessats a concórrer en este procediment d’ajudes hauran de presentar les seues sol·licituds dins del termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar