Marta Barrachina: “Des de la Diputació de Castelló sempre estarem al costat de la labor callada i entregada dels qui dediquen el seu temps i el seu treball a favor dels altres”

La presidenta de la Diputació signa el conveni de col·laboració amb Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló per a dur a terme el projecte d’atenció i acompanyament a persones en situació sense llar

L’ajuda de la institució provincial ascendeix a 182.000 euros i suposa el 21,26% de les despeses subvencionables de l’activitat

“Des de la Diputació de Castelló sempre estarem al costat de la labor callada i entregada dels qui dediquen el seu temps i el seu treball a favor dels altres”.

Així s’ha mostrat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, després de la signatura del conveni amb Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló per a dur a terme el projecte d’atenció i acompanyament a persones en situació sense llar.

A través del conveni signat per la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i el director de l’ONG, Francisco Mir, la institució provincial aporta 182.000 euros, quantitat que suposa el 21,26% de les despeses subvencionables de l’activitat.

El programa d’atenció i acompanyament a persones sense llar per al present exercici està orientat a atendre i acollir a totes les persones que acudeixen a Cáritas sol·licitant ajuda, prioritzant i acompanyant a les que estan en situació de greu exclusió social com les persones en situació sense llar.

Així mateix, el programa també inclou el funcionament del menjador social en el qual se serveixen entre 100 i 120 menús diaris saludables, i el manteniment del Centre d’Acolliment Mare de Déu del Lledó, que dona recer i facilita la neteja personal i la rentada de roba a les persones sense llar que es troben a la ciutat de Castelló, o aquelles altres que puguen ser derivades des d’altres municipis.

Com ha reiterat la primera presidenta de la Diputació de Castelló, “una de les màximes prioritats del govern provincial és auxiliar a les famílies la situació vulnerable de les quals els impedeix poder accedir a un dret tan bàsic com disposar d’un habitatge”. En aquest sentit, el conveni de col·laboració amb Cáritas “forma part dels eixos d’actuació de la Diputació de Castelló per impulsar polítiques socials i, “des del minut zero, hem conjuminat esforços per desbloquejar totes les subvencions que estaven pendents per a poder procedir al pagament amb celeritat i aconseguir, amb això, que les entitats puguen dur a terme el seu normal funcionament i siga la mostra del suport real i efectiu a les associacions, organitzacions i ONG”, ha dit Marta Barrachina, qui ha posat en valor “el gran treball que cada dia exerceixen organitzacions formades per voluntaris que ajuden als més necessitats i les accions dels quals van encaminades a aconseguir una societat més justa i igualitària”.

El conveni amb Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló forma part de les ajudes socials ja concedides des de l’inici de legislatura. Així, la Diputació de Castelló ha aconseguit desbloquejar durant l’últim trimestre subvencions destinades a entitats relacionades amb la salut i prevenció, envelliment actiu, conciliació familiar, educació, infància i activitats socials, entre altres, i que ascendeixen a més de 1,8 milions d’euros. També destaca el desbloqueig del conveni amb el Banc d’Aliments que ascendia a 25.000 euros.

La primera presidenta de la Diputació de Castelló ha afegit que “des del govern provincial continuarem conjuminant esforços per millorar la vida de tots els castellonencs, dels veïns dels 135 municipis de la província, i que tots ells disposen dels serveis necessaris per a atendre les seues necessitats i millorar el seu benestar”. Per a això, “des de la Diputació continuarem treballant perquè no es produïsquen més retards en el pagament de cap conveni amb entitats socials, i, a més, volem afavorir el reconeixement d’aquestes institucions amb més ajuda i poder ampliar el màxim possible la cadena solidària que representen”, ha finalitzat la presidenta Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar