Marta Barrachina assistix a l’emotiva eixida dels Pelegrins de Les Useres confiant que la rogació aconseguisca l’esperada pluja a la província

La presidenta de la Diputació mostra el seu suport a esta ancestral peregrinació que se celebra cada últim divendres del mes d’abril “i és símbol de la nostra província”

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha assistit este matí en l’eixida dels pelegrins d’una de les més emblemàtiques rogacions a Sant Joan de Penyagolosa: Els Pelegrins de Les Useres.

La dirigent popular ha mostrat el seu suport a esta ancestral peregrinació que s’inicia cada últim divendres del mes d’abril i en la qual els 13 pelegrins, 12 més el guia, emprenen el camí que els porta pels termes municipals de Les Useres, Llucena, Xodos i Vistabella, per a acabar ben entrada la nit del dissabte, als peus del Penyagolosa on es dona per finalitzada la romeria.

“Hui hem tornat a viure amb emoció i molta intensitat l’eixida dels Pelegrins de Les Useres, un pelegrinatge símbol de la nostra província”, ha indicat la dirigent provincial, qui ha subratllat que “esta rogació que fa tant anys es va iniciar per a demanar aigua, confiem que en este moment l’aconseguisca i caiga eixa aigua a la província que tanta falta ens fa”.

La presidenta de la Diputació ha afegit que Els Pelegrins de Les Useres marca l’inici del cicle de les rogacions pels camins del Penyagolosa i que convertixen esta muntanya en una icona de fe”.

Recordar que la Diputació Provincial de Castelló ha reforçat per primera vegada la comunicació entre Els Pelegrins de Les Useres per a facilitar la peregrinació i que el treball siga més efectiu entre l’organització. Per a això, han cedit deu emissores, assignades a l’Agrupació de Protecció Civil de la institució, a l’Associació Els Pelegrins de Les Useres.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar