Marta Barrachina activa en el pressupost de 2024 una línia d’ajudes per a l’organització d’esdeveniments gastronòmics en els municipis de la província com a gran reclam turístic

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, realitza l’anunci durant la seua visita a la Fira de la Tòfona del Toro, esdeveniment que podrà veure’s beneficiat de la nova línia d’ajudes inclosa en el pressupost 2024 del Patronat Provincial de Turisme

“Som una terra amb una gran riquesa gastronòmica i els nostres xicotets municipis estan carregats d’oportunitats, per això reforcem la nostra ajuda perquè aquestes fires es convertisquen en un gran revulsiu econòmic i de dinamització del nostre territori”, ha afirmat la presidenta Marta Barrachina

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, activa en el pressupost de 2024 una línia d’ajudes per a l’organització d’esdeveniments gastronòmics en els municipis de la província com a gran reclam turístic.

La primera presidenta de la Diputació ha fet aquest anunci durant la seua visita a la Fira de la Tòfona que se celebra aquest cap de setmana al Toro. “Dins de l’estratègia del Patronat Provincial de Turisme per al pròxim 2024 tenim l’objectiu de posicionar el patrimoni gastronòmic de la província de Castelló com un producte turístic de primer nivell que complemente la variada oferta turística de la província i portar a la província al bressol gastronòmic”. “Amb aquesta línia de subvencions podrem, en aquest cas, convertir a la tòfona en un dels emblemes de la gastronomia provincial i aprofitar-lo per a dinamitzar els pobles més xicotets de Castelló”, ha remarcat la presidenta Marta Barrachina.

Dins d’eixe objectiu per impulsar els productes de la província de Castelló, les fires gastronòmiques com la que aquests dies se celebra al Toro i que ja suma vint edicions, cobraran un paper rellevant en el pressupost del pròxim exercici del Patronat Provincial de Turisme. Els comptes que es van aprovar aquesta mateixa setmana per unanimitat i que ascendeixen a un total de 9.449.975,53 euros inclouran una partida destinada a subvencionar l’organització d’esdeveniments que tenen com a protagonista els productes locals.

“Som una terra amb una gran riquesa gastronòmica i els nostres xicotets municipis estan carregats d’oportunitats, per això reforcem la nostra ajuda perquè aquestes fires, grans aparadors dels nostres millors productes, es convertisquen en un gran revulsiu econòmic i de dinamització del nostre territori”, ha afirmat la presidenta, Marta Barrachina.

La inclusió d’aquesta línia de subvencions respon a eixa escolta activa que ha realitzat la presidenta Marta Barrachina i el vicepresident responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, amb els alcaldes i alcaldesses i el teixit associatiu i empresarial de la província per a recollir les seues propostes i demandes amb la finalitat de vertebrar turísticament la província. En aquest sentit, els pressupostos 2024 reflecteixen la suma de les propostes i les demandes recollides de tots els agents implicats l’objectiu comú dels quals és impulsar la província de Castelló com a destinació turística d’excel·lència i fomentar i preservar el patrimoni cultural, natural i rural que hi ha en el nostre territori.

La primera presidenta de la Diputació ha subratllat que “el turisme és una activitat econòmica fonamental per a la nostra província. Creiem en el potencial turístic que té Castelló, des de la costa a l’interior i de nord a sud, i per això la gran aposta d’aquest equip de govern per incrementar el pressupost encaminat a fer de la nostra província una destinació turística d’excel·lència”.

La màxima representant de la institució provincial ha remarcat que la bases que regiran la concessió de subvencions per a l’organització d’esdeveniments gastronòmics contemplaran a tots els municipis “i volem reforçar la marca Castelló Ruta de Sabor i aconseguir que la projecció turística arribe als 135 municipis de la província”, ha afegit Marta Barrachina.

Amb tot, dins del full de ruta marcat pel Patronat de Turisme s’inclouran accions que tindran com a objectiu principal promocionar Castelló com el millor rebost del Mediterrani i fer costat al sector primari, a l’agricultura i ramaderia d’aquest territori, i a tots els sectors de l’hostaleria que posen en valor la cuina castellonenca, convertint-la en un producte turístic diferenciador.

De manera global, els comptes 2024 per al Patronat Provincial de Turisme reflecteixen l’aposta de la Diputació de Castelló per quatre eixos principals: més projecció de la marca Castelló Ruta de Sabor, més suport als festivals de música perquè Castelló siga Terra de Festivals, més impuls a Castelló com a escenari cicloturístic i un major reforç a les Festes d’Interés Turístic de la província. Així mateix, es continuarà potenciant el turisme de sol i platja, major recurs turístic de la província.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar