Marta Barrachina aconseguix que el Consell recatalogue carreteres de titularitat municipal perquè la Diputació puga alleujar del seu cost de manteniment a municipis de menys de 5.000 habitants

La presidenta de la Diputació es reunix amb el conseller d’Infraestructures i acorden, de la mà dels ajuntaments, la cessió de les carreteres per a descarregar-los d’una competència que, en molts casos, no poden assumir donat l’elevat cost que implica i que s’estima en 11.000 euros per quilòmetre

“Es tracta d’un pas avant que reflectix la nostra voluntat de ser part de la solució i de posar a la disposició dels municipis les ferramentes i recursos necessaris perquè puguen enfocar-se en el més important: el desenrotllament i la prosperitat”, ha destacat la dirigent provincial

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha aconseguit que el Consell recatalogue carreteres de titularitat municipal perquè la Diputació puga alleujar del seu cost de manteniment a municipis de menys de 5.000 habitants.

La dirigent provincial ha continuat este divendres amb el calendari de reunions previst per a este mes de setembre amb les conselleries i, en este cas, s’ha reunit amb el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus.

Durant la trobada al qual també han assistit el vicepresident i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado, i el diputat de Medi Natural, José María Andrés, s’han abordat diferents temes que competixen a totes dues administracions i en esta trobada han acordat, de la mà dels ajuntaments, la cessió de les carreteres per a descarregar-los d’una competència que, en molts casos, no poden assumir donat l’elevat cost que implica i que s’estima en 11.000 euros per quilòmetre.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha destacat la responsabilitat i eficiència, l’alleujament econòmic que suposarà per als ajuntaments, la col·laboració institucional i la visió de futur d’este acord pres i, com ha expressat, “es tracta d’un pas avant que reflectix la nostra voluntat de ser part de la solució i de posar a la disposició dels municipis les ferramentes i recursos necessaris perquè puguen enfocar-se en el més important: el desenvolupament i la prosperitat”.

Quant a la responsabilitat i eficiència, Marta Barrachina ha indicat que “des del Govern Provincial tenim molt clar quin és el nostre paper quant a fer costat als nostres pobles, alleujar les seues càrregues i contribuir a millorar la qualitat de vida de tots els nostres ciutadans”.

La presidenta ha posat de rellevància el treball conjunt entre la Diputació de Castelló i el Consell de Mazón i, com ha comentat, “a través de la via del treball i del diàleg estem aconseguint que les oportunitats, el desenrotllament i el progrés arriben a la nostra província i, amb este acord vam demostrar, una vegada més, que la Diputació de Castelló està al costat dels municipis, assumint responsabilitats i oferint solucions reals als problemes dels castellonencs”, ha subratllat la presidenta de la Diputació. Així, el compromís del Govern Provincial continua sent ferm i, com ha incidit Marta Barrachina, “continuem connectant oportunitats i vertebrant territoris”.

“Millorar les infraestructures de la província de Castelló és una de les reivindicacions més demandada pels nostres alcaldes i veïns, i des de l’administració provincial treballem i anem continuar fent-ho per a donar resposta a totes estes peticions”, ha afegit.

Pel que fa a l’alleujament econòmic per als ajuntaments, la presidenta de la Diputació de Castelló ha destacat que “gràcies a este acord, els ajuntaments podran concentrar-se a oferir millors serveis als seus ciutadans sense la càrrega de mantindre unes infraestructures que requerixen grans inversions”.

Quant al cost econòmic que suposarà eixa assumpció nova de carreteres, la dirigent provincial ha informat que els tècnics analitzaran i quantificaran el pressupost necessari i este quedarà reflectit en el pressupost del 2025 dins de la planificació prevista de rehabilitació i millora de la xarxa carreteres de la província. Hui dia, la institució provincial gestiona 724 quilòmetres i destina en el seu pressupost anual una partida de 8 milions d’euros per a la seua conservació i manteniment.

La presidenta de la Diputació ha agraït la sensibilitat del conseller, igual que al conjunt del Consell de Carlos Mazón per atendre les necessitats de la província de Castelló i, com ha afegit, “hui assumim una nova responsabilitat amb visió de futur, buscant sempre el benestar dels nostres ciutadans. Apostem en present i en futur per un Castelló connectat, accessible i segur per a tots”.

El conseller Vicente Martínez Mus ha destacat que “treballarem juntament amb la Diputació i de la mà dels municipis per a donar solució a les seues necessitats de mobilitat amb especial atenció a l’interior”. I ha remarcat que, “s’estrenyeran els llaços de col·laboració perquè els 135 municipis de la província disposen de les millors comunicacions per carretera que redundaran, en majors cotes d’activitat econòmica, seguretat i prosperitat per a tots”.

Conveni de col·laboració

Durant la reunió, la Generalitat i la Diputació també han abordat el futur conveni de col·laboració entre totes dues institucions. En eixe sentit, s’està treballant un mapa de necessitats i ja s’han identificat gran part de les actuacions a abordar i iniciat la planificació de les obres més urgents.

El conseller Vicente Martínez Mus ha concretat que esta fase finalitzarà este mateix any i serà la base del futur conveni de col·laboració que permetrà redactar projectes de construcció en municipis com Cortes de Arenoso, La Pobla de Benifassà, Tírig o San Rafael del Río. El conveni estarà dotat de 100.000 euros en 2025 per a finalitzar els projectes de redacció i, posteriorment, s’estudiaran les necessitats pressupostàries entre totes dues institucions per al desenrotllament d’estos.

Així mateix, la presidenta de la Diputació li ha traslladat al titular d’Infraestructures les diverses peticions de millores que els ajuntaments li han traslladat en les diferents reunions mantingudes.

I, a més de l’àrea d’Infraestructures, en la reunió també s’han abordat mesures que afecten el medi ambient i la depuració d’aigües. Sobre aquest tema, s’ha abordat el seguiment del conveni actual, a través del qual s’han invertit 11 milions d’euros en 15 depuradores, i en la preparació del conveni de l’any 2026.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar