El conseller ha presidit el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló
Gómez ha agraït la labor del gerent, Matías Real, així com de la resta de l’equip directiu i dels professionals per a millorar les llistes d’espera en pràcticament totes les especialitats i reduir la demora de 113 a 80 dies en un any
El centre inicia les obres d’ampliació de la farmàcia, que suposen una inversió pròxima als 900.000 euros
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha presidit hui el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i ha destacat les millores produïdes en l’activitat assistencial gràcies a les mesures organitzatives que l’equip directiu del centre ha implantat en els últims mesos.
En este sentit, Marciano Gómez ha elogiat la labor del director gerent del Consorci, Matías Real, i de la resta de l’equip directiu i ha posat de manifest que la bona gestió està repercutint positivament en l’activitat quirúrgica i servicis com Radiodiagnòstic i Medicina Nuclear.
En la reunió, que ha sigut seguida telemàticament per la presidenta de la Diputació i vicepresidenta del Consell, Marta Barrachina, s’han presentat les mesures dutes a terme per a cobrir d’una manera àgil i ràpida places vacants i assegurar la continuïtat i qualitat de l’assistència sanitària.
Del balanç de l’activitat assistencial del segon trimestre de l’any, destaca la gran millora de les llistes d’espera en quasi totes les especialitats a causa de la nova organització dels servicis quirúrgics i racionalització dels recursos disponibles que va posar en marxa l’actual direcció a la seua arribada.
Estos canvis han permés una nova assignació de quiròfans i un ajust de temps. El mes de juny, el temps mitjà per a ser intervingut quirúrgicament s’ha situat en 80 dies, quan fa just un any era de 113 dies. El nombre de persones pendents d’intervenció s’ha reduït a la mitat i actualment és 1.097.
El conseller ha agraït l’esforç dels professionals del centre per a obtindre estos bons resultats i millorar les llistes d’espera.
En eixe sentit, s’ha constatat un augment del 150 % del nombre d’endoscòpies, mentres que l’activitat assistencial s’ha mantingut tant en els índexs d’hospitalització, com en el nombre de tractaments d’oncologia mèdica i radioteràpica i en el servici d’urgències.
En l’àrea de diagnòstic per la imatge s’ha représ l’activitat amb normalitat gràcies a la voluntat del personal de realitzar mòduls en horari vespertí i sense haver de recórrer a l’externalització de proves.
El servici de Medicina Nuclear manté les xifres d’exploracions que es realitzaven l’any passat gràcies a la incorporació de dos nous especialistes. Està prevista la incorporació en setembre de dos nous facultatius, amb la qual cosa el servici disposarà d’un total de cinc metges i l’activitat registrarà un significatiu augment.
En la reunió s’ha anunciat la posada en marxa, a petició de la Direcció General d’Atenció Primària, d’un pla de revisions bucodentals en centres d’educació especial per a evitar d’esta manera el desplaçament de pacients i garantir una salut oral correcta.
L’equip directiu ha destacat, a més, la col·laboració que el Consorci manté en el marc de l’ASI amb l’Hospital General de Castelló en especialitats com Medicina Interna, Pneumologia, Dermatologia, Ginecologia, Cirurgia i Psiquiatria amb la finalitat de sumar sinergies i oferir una assistència sanitària de qualitat.
Gestió econòmica i inversions
En l’àrea de gestió econòmica cal destacar l’inici de les obres, per un valor de 828.000 euros, d’una nova sala neta per a la producció de medicació citostàtica. Precisament l’ampliació de la farmàcia del centre obliga al trasllat d’ubicació el monumental pessebre de l’hospital. Així, hui s’ha informat que el pessebre s’instal·larà en un espai en desús de l’edifici antic i, atés el seu valor cultural i històric, serà declarat bé d’interés cultural.
Entre les inversions més importants que s’estan duent a terme destaca, per un valor de 2,2 milions d’euros, el servici de manteniment integral dels equips d’alta tecnologia del servici d’Oncologia Radioteràpica.
Així mateix, en el servici d’Informàtica s’han dut a terme nombroses iniciatives per a millorar el suport tècnic i implementar diversos projectes clau per a millorar la infraestructura tecnològica de l’hospital.
Gràcies a estes millores en el departament de Sistemes de la Informació es facilita la col·laboració amb projectes de la Conselleria de Sanitat i millora tant la seguretat dels sistemes informàtics com la gestió interna dels recursos de la xarxa.
Recursos Humans
En l’àrea de Recursos Humans, la direcció ha ressaltat els esforços realitzats en l’estatutarització de places i la consolidació del personal, la qual cosa millora significativament l’estabilitat i comporta, per tant, una major satisfacció del personal.
En la reunió, també s’ha informat del conveni de col·laboració firmat entre el Consorci i el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí perquè estudiants del centre educatiu puguen fer les seues pràctiques externes curriculars en l’hospital i fer així més confortable l’estada de pacients i familiars.