Maestrat, ànima interior amplia les seues infraestructures cicloturístiques amb 12 estacions de manteniment i reparació de bicicletes

 

  • Aquest servei, que ja està en funcionament, aporta un valor afegit a la ruta cicloturista Maestrat MTB Gran Tour.

 

Maestrat, ànima interior consolida el seu posicionament com a referent cicloturista. La més recent iniciativa duta a terme i impulsada per el “Pla de Dinamització i Governança Turística Maestrat, Ànima Interior”, ha sigut la instal·lació d’estacions de manteniment i reparació de bicicletes en els dotze municipis que formen part del territori – Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, La Jana, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu, San Rafael del Río, Tírig, Traiguera, Vilar de Canes i Xert -. Es tracta d’un servei gratuït que complementa la ruta Maestrat MTB Gran Tour, un recorregut homologat per l’IMBA (International Mountain Bicycling Association) i que uneix aquests municipis en una ruta circular a través de 205 km.

Les estacions de manteniment i reparació de bicicletes incorporen eines suficients per a realitzar xicotetes reparacions com ara claus hexagonals allen de 3,4 i 5 cm, clau anglesa, alicates, tornavís pla i d’estrela i dues palanques per a traure la coberta de la roda, totes elles subjectes a la base amb un sistema de cables d’acer. A més, la instal·lació inclou una bomba d’aire per a unflar les rodes de la bicicleta, que es manté subjecta al tòtem mitjançant uns ganxos amb gomes que permeten la còmoda i correcta manipulació del vehicle.

L’accés a aquestes eines, protegides amb una porta, es realitza a través de l’aplicació mòbil Pverde, que mostra, entre altres informacions, els punts més pròxims de reparació i manteniment de bicicletes. Les estacions són autònomes energèticament pel que no es necessita de punt de llum i estan en funcionament les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

A més de ser útils i millorar l’experiència del ciclista, aquesta instal·lació incrementa l’atractiu turístic de l’interior nord de Castelló, aportant un valor afegit als municipis del Maestrat implicats en el projecte. Amb tot això, es posa de manifest que tant el paisatge muntanyenc com les instal·lacions i l’impuls d’iniciatives cicloturistes fan d’aquest territori un lloc idoni per a recórrer amb bicicleta de muntanya.

El projecte cicloturista de Maestrat, ànima interior s’emmarca dins del Pla de Dinamització i Governança Turística, cofinançat per Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de Castelló, i l’Associació de Promoció Turística Maestrat, ànima interior.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar