L’Institut Sòl de Riu de Alcanar ja ha iniciat el seu propi repte en el marc de la campanya Catalunya Clean Up Challenge

L’alumnat de Física i Química de 4t d’ESO de l’Institut Sòl de Riu, d’Alcanar, ha començat un nou projecte a través de la comunitat europea de centres educatius eTwinning, amb la col•laboració d’altres centres educatius de Romania, Turquia, Jordània i Portugal.

El projecte “Studying plastics and creating an environmental impact with the app Litterati” (“Estudiant els plàstics i creant un impacte ambiental amb l’app Litterati”) es desenvolupa en llengua anglesa i té com a objectiu estudiar els plàstics (l’obtenció, les propietats, els tipus, el reciclatge, la contaminació que produeixen, etc.) i contribuir a l’objectiu de millorar el medi ambient.

El projecte també inclou la participación en un repte d’arreplega d’escombraries abandonades al medi ambient, a través de l’aplicació Litterati, la qual permet geolocalitzar-les i carregar-les a una base de dades global. Litterati també permet mostrar el mapa de l’impacte positiu personal sobre el medi ambient, així com adherir-se a diferents reptes globals o crear-ne un.

El repte assumit per l’alumnat de 4t d’ESO (aconseguir 4.000 peces de brossa) s’ha assolit en pocs dies. Amb les captures, l’alumnat també contribueix a fer possible l’objectiu de la campanya Catalunya Clean Up Challenge, llançada pel canareu Robert Garcia en el marc de Litterati, que consisteix a arribar a les 100.000 captures el dia 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient. “Precisament, a mitjan març l’Agència Catalana de Residus va portar a terme un seminari web dirigit als centres educatius per a explicar el repte de Catalunya Clean Up Challenge, ja que l’ha presentat a la XII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus, així com el projecte liderat per l’Institut Sòl de Riu. En el seminari també va participar l’institut d’Alcanar per a explicar el seu projecte d’internacionalització”, explica Garcia.

L’Ajuntament d’Alcanar també ha col-laborat en el projecte de l’Institut subministrant pinces que permeten agafar la brossa, així com bosses adequades per a arreplegar-la. Maribel Ramon, regidora d’Educació, comenta que “donem suport a l’Institut en les diferents activitats previstes en la campanya, ja que pensem que formar els xiquets i xiquetes en medi ambient és fonamental per a preservar el planeta i també el nostre benestar”.

Per la seua banda, les professores que lideren el projecte, Neus Barrera i Anna Valle, se senten molt satisfetes per la motivació de l’alumnat en la recollida de brossa. “Ara ve la feina d’etiquetar cadascuna de les fotografies, per tal de poder classificar-les i obtenir unes dades la interpretació de les quals ens haurà de portar a algun tipus de proposta d’acció de millora”, expliquen les professores.

Com que l’activitat ha tingut molt bona acollida, ja s’ha llançat un repte semblant per a tots els cursos de l’Institut, amb l’objectiu que tot l’alumnat i les seues famílies hi puguen participar. “Prèviament, l’alumnat de cada classe ha estat informat sobre com utilitzar l’aplicació de manera eficient i segura, i les famílies han signat una autorització per a permetre utilitzar l’app als seus fills i filles”, recalquen Barrera i Valle.

Participar en el repte Catalunya CleanUp Challenge és molt senzill. Només cal descarregar-se l’app Litterati i entrar el codi CATALUNYA. Podeu trobar més informació a Instagram i Facebook amb el hashtag #CatalunyaCleanUpChallenge.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar