Les obres de l’auditori de Alcanar avancen a bon ritme i ja superen el 60% de l’execució total

A hores d’ara, les obres de construcció del nou Auditori Municipal José Antonio Valls es troben per damunt del 60% de l’execució total. Al febrer es va acabar la fase més complexa, l’estructura de l’edifici principal, mentre que els treballs a l’edifici annex estan ja en una fase molt avançada.

La fase d’estructura ha finalitzat a l’edifici que té accés per l’avinguda de Catalunya, on hi ha la sala gran de l’auditori. En concret, s’ha construït una gran llosa inclinada que suportarà part de la zona de butaques i s’han acabat d’instal•lar les lloses prefabricades que tanquen el forjat de la sala principal. Tal com explica Ivette Fibla, regidora de l’àrea: “Els  arquitectes que han dissenyat el projecte l’han concebut com una caixa de formigó totalment independent de les edificacions veïnes. Per tant, la peculiaritat de l’obra es troba en tota aquesta fase de l’estructura, ja que és molt important evitar la transmissió de sons i de vibracions als edificis contigus”. En aquests moments, l’obra ja es troba en fase d’instal•lacions i comença també la coordinació entre els diferents industrials (instal•lacions, fusteria, acabats, etc.).

L’edifici secundari, situat al carrer de Miquel Figueres, podrà funcionar de forma independent del mateix auditori i ja es troba en una fase de construcció molt més avançada. S’han instal•lat tots els sanitaris, enrajolats, paviments… A més, ja s’ha col•locat el muntacàrregues, que servirà per a traslladar, del soterrani a l’escenari, tot l’equipament que puga fer falta, així com l’ascensor, que connectarà les diferents plantes i que en garantirà l’accessibilitat.

El termini d’execució de l’obra de l’auditori d’Alcanar era inicialment de dívuit mesos i acabava a principis de 2021, però l’empresa adjudicatària ha demanat una pròrroga per a poder finalitzar-la uns mesos més tard: d’una banda, a causa de l’aturada per la pandèmia de covid-19 i de les restriccions sanitàries posteriors, que han obligat a modificar l’horari laboral i organitzar grups de treball intensiu per a reduir el contacte entre treballadors, fet que ha provocat una baixada del rendiment els darrers mesos, i, de l’altra, a causa d’incidències o imprevistos sorgits durant l’execució de les obres, sobretot en la fase de l’estructura.

Ara davall de l’edifici del carrer Figueres i de l’escenari del nou auditori hi ha una nova planta soterrani. L’excavació d’aquesta planta i l’execució dels murs de contenció també s’han hagut de fer extremant les precaucions i avançant metre a metre, per a no afeblir l’estructura dels edificis contigus. 

“Construir els murs de formigó que contenen aquest soterrani suposa un treball de molta precisió perquè la prioritat de l’Ajuntament i de l’empresa constructora és la seguretat dels veïns i dels edificis annexos, encara que això implique endarrerir l’obra”, recalca la regidora. Per tant, està previst que l’obra estiga enllestida a principis del mes de setembre de 2021 i que hi haja una desviació econòmica per tal de fer front als imprevistos.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, comenta que “el futur auditori d’Alcanar serà un equipament d’última generació, dels millors del territori amb aquestes característiques, i que, a més, podrà tenir un ús polivalent”. I recorda que “és molt necessari per al nostre municipi. Tenim un teixit associatiu i cultural en molt bon estat de salut que en farà un bon ús i que donarà molta vida a l’equipament”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar