Les Biblioteques Municipals d’Alcalà i Alcossebre comptaran amb nous “Punts per la igualtat”

És una de les accions incloses en la programació de la Regidoria d’Igualtat que comença el 4 març per a commemorar el Dia de la Dona

02/03/2021: La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha preparat la programació dedicada a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, marcada per accions dedicades a fomentar la igualtat i l’apoderament femení, entre diferents sectors de població, sobretot la infància i la joventut. En aquest sentit, una de les principals accions és la posada en marxa dels nous “Punts per la igualtat” a les Biblioteques Municipals d’Alcalà i Alcossebre, en els quals es disposarà de diferents publicacions, tant llibres com contes, perquè qualsevol persona interessada puga consultar-les o accedir com a préstec. La regidora d’Igualtat, Melina Fradejas, ha destacat que “les publicacions estan dirigides a persones de totes les edats, des de l’etapa infantil fins al públic adult, perquè a través de la lectura i la consulta puguem treballar la igualtat i la coeducació en diversos àmbits de la vida”.


Fradejas ha explicat que “la situació sanitària no ens permet realitzar actes multitudinaris pel que hem apostat per diferents iniciatives en línia que se celebren des dels centres educatius ja que pensem que és una bona opció per a fomentar la igualtat i conscienciar a les noves generacions sobre la lluita per la igualtat de gènere i com ha anat avançant el paper de la dona en la nostra societat, en diferents facetes”.


El programa d’actes donarà inici el 4 de març, amb el taller i xarrada en línia “De paraules i persones” impartit per la Fundació Isonomía en el CEIP La Mola i CEIP El Campanar, per a alumnat de 4t de Primària. El dilluns 8 de març, Dia de la Dona, en l’IES Serra d’Irta i per a l’alumnat de 1r de Batxillerat, es visionarà el documental “Campiones Invisibles” per a visualitzar el paper de la dona en l’esport.  L’acte comptarà amb la presència virtual d’esportistes del municipi. A més, es realitzarà la lectura virtual del Manifest del Dia de la Dona, que podrà seguir-se a través de les xarxes socials, web i canal de Youtube de l’Ajuntament. El dimarts 9 de març, en l’IES Serra d’Irta, es realitzarà el taller “Juntes és millor” també relacionat amb l’apoderament de la dona a través de l’esport.

Una altra aposta de la Regidoria és afavorir l’existència de punts d’atenció a dones víctimes de violència de gènere pel que es formarà al personal de les farmàcies del municipi amb l’objectiu de convertir aquests establiments en “Punts violeta” permanents contra la violència de gènere. La formació en línia per a aquest col·lectiu, a càrrec del Centre Dona 24 hores, també s’ha inclòs en la programació del Dia de la Dona.

 

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar