L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcanar demana l’avançament dels diners de les subvencions per zona afectada greument per una emergència de protecció civil

Arran dels fenòmens meteorològics excepcionals dels passats 2018, 2021 i del dia 3 de setembre del 2023, l’Ajuntament d’Alcanar demana que es reformulen les bases de les ajudes per emergència de protecció civil.

Cal recordar que les subvencions per les pluges torrencials del 2018 van arribar l’any 2021 (tres anys després) i les subvencions pels desastres del 2021 encara no han arribat.

Després de l’experiència viscuda en el retard de l’arribada de les subvencions, des del govern canareu es proposa a les administracions supramunicipals, la introducció del concepte de bestreta (avançament dels diners) en les bases de les ajudes per emergència de protecció civil.

La situació actual del consistori canareu és un clar exemple de la repercussió econòmica que comporten aquests fenòmens meteorològics, que tenen un impacte especialment recurrent al municipi d’Alcanar.

Alcanar, l’any 2019, era una localitat amb endeutament zero i, actualment, el municipi es troba en una situació d’emergència econòmica pel fort impacte de la despesa vinculada a les catàstrofes naturals.

Davant d’aquesta situació, l’equip de govern reitera la necessitat d’introduir el concepte de bestreta a les bases dels ajuts d’emergència de protecció civil, per tal de fer front als desperfectes amb la màxima immediatesa i evitar  la repercussió negativa en l’economia municipal.

L’alcalde Joan Roig alerta  que “la situació extrema en la qual ens trobem compromet el present i el futur del nostre poble”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Diumenge torna Botigues al Carrer a Vinaròs

Prop d’una trentena d’establiments ompliran els carrers del centre de la localitat amb productes de primera qualitat i ofertes atractives per a tancar la temporada