L’alcaldessa de Sant Mateu acusa a la generalitat de deslleialtat institucional en reunir-se abans amb el pp local que amb l’alcaldia per a tractar la restauració del campanar de les llàstimes

L’ALCALDESSA HAVIA SOL·LICITAT LA REUNIÓ EL 15 DE FEBRER
BESALDUCH DIU QUE LA REUNIÓ ENTRE DIRECCIÓ GENERAL I PP LOCAL ES VA REALITZAR DE MANERA CLANDESTINA FORA DE L’AGENDA OFICIAL PÚBLICA

L’alcaldessa socialista de Sant Mateu, Ana Besalduch acusa a la Generalitat de “deslleialtat institucional i partidisme” després de la reunió de la Directora General de Patrimoni Cultural amb l’oposició del PP en el municipi mentre que la demanada el 15 de febrer per l’alcaldessa per al mateix tema encara no ha tingut resposta.

Besalduch, alcaldessa i diputada en les Corts, va demanar reunir-se amb la direcció general el 15 de febrer per a tractar la inversió prevista en el Pressupost de la Generalitat per a 2024 i que ve dels pressupostos participatius que va posar en marxa el Govern de Ximo Puig corresponent al “Campanar de les Llàstimes” de Sant Mateu.

L’alcaldessa de Sant Mateu ha lamentat que el Consell de Mazón “s’haja saltat tots els protocols amb una deslleialtat que no és pròpia d’un govern autonòmic reunint-se primer amb l’oposició en el municipi que amb la representant institucional de l’Ajuntament triada democràticament pels veïns de manera majoritària que és l’alcaldessa”. Ana Besalduch critica a més que “la reunió s’ha realitzat de manera clandestina perquè no està posada en l’agenda oficial de Gva Oberta, on consta l’agenda de tots els membres del Govern valencià”.

“El Campanar de les Llàstimes” és una torre de planta quadrada amb quatre cossos, tres de maçoneria i l’últim, de cadirat amb rematada en barana balustrada i cos octogonal a mode de llanterna, on apareix un escut amb la creu de Montesa i una inscripció amb l’any 1737.
És l’única resta conservada del convent de Santo Domingo que va ser fundat en 1360. Va patir grans danys durant la Guerra d’Independència i la Primera Guerra Carlista. Va ser desamortitzat en 1840.

L’Ajuntament presidi per Ana Besalduch va redactar el projecte per a restaurar el “Campanar de les Llàstimes” que en el seu moment ja es va remetre a la Conselleria. La inversió està entorn dels 160.000€.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar