L’alcalde i l’afa del cra la bardissa de Rossell sol·liciten oficialment a la generalitat que no executi la retallada de dues unitats proposat en l’arranjament

Evaristo Martí considera vital mantenir les unitats perquè les famílies joves no es vagin del municipi

L’alcalde de Rossell, Evaristo Martí, ha remès una carta al Director General de Centres Docents de la Generalitat sol·licitant que no s’executi la retallada de dues unitats escolars del CRA (Centre Rural Agrupat) La Bardissa com es contempla en l’arranjament per al curs 2024-2025 que va publicar dies enrere la Conselleria d’Educació. Tant l’Ajuntament com les famílies estan disconformes amb aquesta proposta.

El CRA La Bardissa té aquest curs 11 unitats i la proposta contempla deixar-lo en 9. És un centre amb seu a Rossell, però que té aularis en els municipis de Sant Rafel de Riu i La Pobla de Benifassar.

En la missiva Martí sol·licita a la Direcció General de Centres Docents “l’habilitació d’una altra unitat d’infantil i una de primària en l’aulari de Rossell considerant de gran interès per a aquest Ajuntament disposar d’aquestes unitats amb la finalitat que les famílies joves no se’n vagin del municipi i afavorint l’acolliment de noves famílies”

L’alcalde de Rossell exposa en la comunicació a la Direcció General que en la proposta d’arranjament per al pròxim curs s’elimina una unitat d’infantil i es converteix en unitat mixta amb alumnat de 2,3,4 i 5 anys amb 16 matriculats, un alumne TEA (Trastorn d’Espectre d’Autisme) i una alumna de compensatòria.

Pel que respecta a primària també es contempla en l’arranjament eliminar una unitat el que obliga a fer grups de tres nivells amb alumnat TEA i TDHA (Trastorn per dèficit d’atenció) en cada grup. A més, exposa Martí les titulars dels llocs de treball de primària formen part de l’equip directiu, la qual cosa els fa molt difícil exercir les dues funcions.

Evaristo Martí ha iniciat la carta explicant que l’Ajuntament que presideix “porta anys treballant per a frenar la despoblació des de l’àmbit escolar i evitar la desaparició del col·legi públic amb accions com la realització d’obres per a l’habilitació de la unitat de dos anys, l’activació de l’escola matinera o l’adhesió al Pla Edificant, una manera d’incentivar la permanència de les famílies en el municipi”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar