L’alcalde de Sant Jordi reforça la vigilància al poble per la inacció del Govern malgrat l’onada de robatoris

Iván Sánchez Cifre: “La subdelegada ha d’assumir la seua responsabilitat perquè són molts els veïns que se senten insegurs”
L’Ajuntament ha reforçat la vigilància nocturna i instal·lat més càmeres malgrat no tindre competències en seguretat

– L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha decidit que l’Ajuntament s’implique directament per a reforçar la vigilància i la seguretat per l’onada de robatoris de les últimes setmanes i davant la inacció de la Subdelegació del Govern a Castelló. Cal tindre en compte que la subdelegada no ha volgut realitzar una reunió amb els municipis perjudicats, malgrat les peticions que li han traslladat tant l’alcalde de Sant Jordi com els d’altres municipis veïns perquè faça una reunió i així tractar el problema i posar els mitjans per a combatre’l.

Iván Sánchez Cifre ha decidit realitzar unes declaracions davant de la Subdelegació del Govern per a queixar-se que “malgrat l’onada de robatoris que estem patint tant a Sant Jordi com en els nostres municipis veïns seguim sense resposta a la nostra petició d’una reunió per a atallar un problema que preocupa molt. Per això demane a la subdelegada del Govern que assumisca les seues responsabilitats en matèria de seguretat ciutadana, perquè són moltes les veïnes i veïns els que han vingut a queixar-se perquè s’asseguen insegurs en les seues pròpies cases. Per això li exigim a Antonia García Valls que faça la reunió que li hem sol·licitat en diverses ocasions li hem sol·licitat els pobles de la comarca del Baix Maestrat i que a més implemente amb més efectius la Comandància de la Guàrdia Civil de Vinaròs i així acabar amb esta onada de robatoris”.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “l’Ajuntament de Sant Jordi, malgrat no tindre competències en matèria de seguretat, ja està treballant per a frenar esta onada de robatoris”. I és que, davant esta situació, l’Ajuntament ja està actuant amb l’augment d’efectius de la vigilància nocturna i la instal·lació de més càmeres de seguretat.

També disposa de vídeovigilancia aèria amb drons

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi manté des de fa alguns anys una important activitat de vigilància i control en tots els camps i horts del municipi per a evitar els robatoris, especialment en època de collita. Per això, ja disposa d’un operatiu de seguretat per terra i aire, en haver incorporat ja a estes labors un dron per a detectar moviments sopechosos, que es coordina amb el treball del guàrdia municipal.

Cal recordar que fa ja dos anys, l’Ajuntament de Sant Jordi va reforçar les mesures de seguretat per a tractar d’evitar els robatoris de garrofes que tradicionalment es produïxen en tota la comarca quan arriba la temporada de recol·lecció. L’alcalde del municipi va encarregar que s’especialitzara al guàrdia rural del poble en videovigilància aèria i es comprara un dron per a millorar les tasques vigilància en tot el terme municipal.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “la seguretat és una cosa fonamental per a garantir la qualitat de vida en qualsevol poble i rendibilitzar les explotacions agrícoles dels nostres veïns. A més, a Sant Jordi estem en desavantatge perquè solem tindre explotacions agrícoles molt disseminades i amb les forces de seguretat a més distància que en les poblacions costaneres”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar