L’alcalde de Sant Jordi celebra que el Govern desbloquege ja les obres dels accessos de la N232

 

  • Iván Sánchez Cifre: “És una notícia molt important perquè millorarà la seguretat viària en un punt molt complicat”
  • L’Ajuntament ja va comprar els terrenys sol·licitats pel Ministeri de Transports en 2020 per a cedir-los i fer l’obra

 

Iván Sánchez Cifre ha celebrat que el Govern haja anunciat hui l’aprovació provisional del traçat per a millorar el pas inferior d’entrada a Sant Jordi des de la N232. Aquest mateix matí, el Ministeri de Transports ha informat que en breu eixirà a informació pública, pas previ per a poder escometre les obres, que compten amb un pressupost de quasi un milió d’euros.

L’alcalde de Sant Jordi ha assegurat que “és una notícia molt important per a tots els veïns del poble perquè millorarà la seguretat viària en els accessos tant al poble com al camí que porta a la Urbanització Panoràmica. Portem treballant des de 2015 perquè el Govern escometa aquesta obra i sembla que ara estem més a prop. Vull agrair especialment la implicació de la demarcació de carreteres de València a l’hora de fer possible aquest pas”.

Cal recordar que fa més de quatre mesos que es va reunir l’alcalde de Sant Jordi amb el Ministeri de Transports per a reclamar ja la licitació de les obres per a millorar els accessos al poble des de la N-232 després d’anys de paràlisis des del Govern central. Iván Sánchez Cifre va insistir a la fi d’octubre en la necessitat d’escometre ja la millora d’aquesta infraestructura, que porta més de 10 anys de negociacions sense que l’Estat haguera fet el pas per a executar les obres.

Per aqueix motiu, Iván Sánchez Cifre va mantindre una reunió amb el subdirector de Conservació del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Álvaro Navareño, per a resoldre d’una vegada aquesta qüestió.

L’Ajuntament de Sant Jordi, atenent la demanda de veïns i empreses del municipi, ha pressionat al Govern per a escometre ja unes obres de millora en la seguretat viària que considerava necessàries fa més de tres anys i per la qual cosa el Consistori va haver d’escometre una important inversió per a comprar els terrenys que el Ministeri considerava necessaris per a desenvolupar els treballs.

Es tracta d’una connexió clau per al futur del poble

Iván Sánchez Cifre explicava llavors que l’accés principal al municipi de Sant Jordi és la connexió de la Carretera Nacional 232, al seu pas pel terme municipal, a través d’una rotonda que connecta, al seu torn, per un pas inferior de doble sentit i amb amplitud que únicament permet el pas d’un vehicle, per la qual cosa tenen preferència els que van en la direcció d’accés al municipi, tot això indicat a través de la corresponent senyalització viària.

Així mateix, cal destacar que, donades les característiques de l’accés, existeix una demanda social per a la seua millora ja que el seu ús reiterat, principalment pels veïns del municipi, entranya un risc cert a la seguretat viària.

A això s’afig que, constitueix la principal connexió del municipi amb uns altres amb els quals li uneixen forts vincles socials i econòmics, com podria ser per exemple Vinaròs al qual es desplacen un bon número dels habitants de Sant Jordi per a realitzar les seues activitats diàries com treballar, comprar o, també, anar al metge perquè el municipi únicament compta amb un consultori mèdic i el centre hospitalari més pròxim es troba en el municipi de Vinaròs.

Cal executar un nou túnel amb doble carril

L’obra que projecta executar el Ministeri, en relació a la carretera Nacional 232, en el terme municipal de Sant Jordi, és la d’executar un nou túnel d’accés que facilite i millore substancialment l’accessibilitat al municipi, tant per als veïns d’aquest, com per a totes aquelles persones que es desplacen a Sant Jordi.

Actualment, l’accés al nucli urbà de Sant Jordi des de la carretera nacional 232, com ja s’ha dit, es duu a terme a través d’un pas inferior amb un únic carril habilitat per a totes dues direccions, havent de prioritzar el pas del qual va en direcció d’abandonar el municipi, a més de l’escassa altura d’aquest accés, destaca la seua estretor i la perillositat i risc que això comporta, tant per als veïns del municipi com per a aquelles persones que a aquest es dirigisquen.

Per part seua, el Ministeri de Foment, va posar en coneixement de l’Ajuntament de Sant Jordi l’obra l’execució de la qual es projectava, així com la necessitat de disponibilitat de sòl per a poder escometre-la.

Referent a això, la Demarcació de Carreteres de l’Estat de la Comunitat Valenciana, el 4 de juny de 2019 va sol·licitar a l’Ajuntament informació respecte al projecte que en aqueix moment es trobaven redactant de referència “Millora Local, Construcció de Pas Inferior N-232 de Vinaròs a Vitòria i Santander, PK 12+300. Tram Sant Jordi. Província de Castelló”. (Referència 39-CS-3370), els sòls necessaris per a escometre l’obra i una altra informació sobre aquest tema, la qual se li va facilitar ràpidament per l’Ajuntament.

Davant la necessitat d’escometre la citada obra, donada la rellevància i millores que això comporta per al municipi, doncs, es produiria una millora substancial en la seguretat viària dels qui accedisquen al municipi a través de la Carretera Nacional 232, va iniciar l’any 2019, totas les gestions a l’efecte d’adquirir els sòls indicats pel Ministeri, amb la celeritat i urgència que el requeria donada la necessitat de l’obra.

Tal és així que, l’Ajuntament, ja va indicar al Ministeri, l’any 2020, la disponibilitat dels sòls per a escometre el túnel i la seua voluntat de cedir-los, quedant a l’espera de les instruccions per part de l’Administració Estatal.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar