L’alcalde de Sant Jordi celebra l’aprovació definitiva del traçat per al pas inferior dels accessos de la N232

-Iván Sánchez Cifre: “És una obra fonamental per al futur del poble i la comarca, així com per a millorar la seguretat viària”
-L’Ajuntament ja va comprar els terrenys sol·licitats pel Ministeri de Transports en 2020 per a cedir-los i fer l’obra

L’alcalde de Sant Jordi assegura que la seguretat viària en l’accés al municipi des de la N-232 millorarà notablement gràcies a l’aprovació definitiva de l’expedient d’informació pública i del projecte de traçat per a la construcció d’un pas inferior en el km 12,300, a l’entrada del nucli urbà. Es tracta d’una infraestructura vital per al futur del municipi i en el projecte del qual porta treballant l’ajuntament des de fa huit anys.

Iván Sánchez Cifre ha assegurat que “és una obra necessària no sols per al futur de Sant Jordi, sinó de tota la comarca, perquè és pas de vehicles des dels pobles de l’interior cap a Vinaròs i Benicarló, com cap al mateix Castelló. Des de 2015 que vam tindre la primera reunió oficial amb el ministeri fins hui hem fet multitud de reunions, especialment amb la direcció general de l’ara Ministeri de Transports a València, tant amb el director com el propi cap del servici, que sempre han estat en sintonia amb l’Ajuntament i han sigut els que han ajudat perquè des de Madrid hagen posat el projecte ja en marxa”.

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha anunciat este dimecres que ha aprovat l’expedient d’informació pública i definitivament el projecte de traçat per a la construcció d’un pas inferior en el km 12,300 de la carretera N-232, de Vinaròs a Vitòria i Santander, en la localitat de Sant Jordi. El pressupost estimat de les obres ascendix a 982.810,53 euros (IVA inclòs).

El projecte té per objecte definir les actuacions necessàries per a la millora de la carretera N-232 al seu pas per la localitat. Així, es construirà un nou pas inferior sota la carretera en l’actual enllaç d’accés a Sant Jordi en el punt quilomètric 12,300. El nou pas inferior substituirà en la seua funció al pas inferior existent, que permet l’encreuament sota la N-232 del ramal bidireccional que comunica tots dos marges.

Aprofitant la construcció del nou pas inferior, es millorarà el traçat en planta i alçat del ramal actual, fent-lo confluir de manera directa en la glorieta existent a l’entrada del municipi Sant Jordi, suprimint així l’actual intersecció en T existent en els ramals de l’enllaç en la seua configuració actual, segons ha informat el propi Ministeri.

Reunió definitiva per a desbloquejar-ho fa més d’un any

Cal recordar que fa poc més d’un any que es va reunir l’alcalde de Sant Jordi amb el Ministeri de Transports per a reclamar ja la licitació de les obres per a millorar els accessos al poble des de la N-232 després d’anys de paràlisis des del Govern central. Iván Sánchez Cifre va insistir a la fi d’octubre de 2022 en la necessitat d’escometre ja la millora d’esta infraestructura, que porta més de 10 anys de negociacions sense que l’Estat haguera fet el pas per a executar les obres.

Per eixe motiu, Iván Sánchez Cifre va mantindre una reunió amb el subdirector de Conservació del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Álvaro Navareño, per a resoldre d’una vegada esta qüestió.

L’Ajuntament de Sant Jordi, atenent la demanda de veïns i empreses del municipi, ha pressionat al Govern per a escometre ja unes obres de millora en la seguretat viària que considerava necessàries fa més de tres anys i per la qual cosa el Consistori va haver d’escometre una important inversió per a comprar els terrenys que el Ministeri considerava necessaris per a desenvolupar els treballs.

Es tracta d’una connexió clau per al futur del poble

Iván Sánchez Cifre explicava llavors que l’accés principal al municipi de Sant Jordi és la connexió de la Carretera Nacional 232, al seu pas pel terme municipal, a través d’una rotonda que connecta, al seu torn, per un pas inferior de doble sentit i amb amplitud que únicament permet el pas d’un vehicle, per la qual cosa tenen preferència els que van en la direcció d’accés al municipi, tot això indicat a través de la corresponent senyalització viària.

Així mateix, cal destacar que, donades les característiques de l’accés, existix una demanda social per a la seua millora ja que el seu ús reiterat, principalment pels veïns del municipi, entranya un risc cert a la seguretat viària.

A això s’afig que, constituïx la principal connexió del municipi amb uns altres amb els quals li unixen forts vincles socials i econòmics, com podria ser per exemple Vinaròs al qual es desplacen un bon número dels habitants de Sant Jordi per a realitzar les seues activitats diàries com treballar, comprar o, també, anar al metge perquè el municipi únicament compta amb un consultori mèdic i el centre hospitalari més pròxim es troba en el municipi de Vinaròs.

Cal executar un nou túnel amb doble carril

L’obra que projecta executar el Ministeri, en relació a la carretera Nacional 232, en el terme municipal de Sant Jordi, és la d’executar un nou túnel d’accés que facilite i millore substancialment l’accessibilitat al municipi, tant per als veïns d’aquest, com per a totes aquelles persones que es desplacen a Sant Jordi.

Actualment, l’accés al nucli urbà de Sant Jordi des de la carretera nacional 232, com ja s’ha dit, es duu a terme a través d’un pas inferior amb un únic carril habilitat per a totes dues direccions, havent de prioritzar el pas del qual va en direcció d’abandonar el municipi, a més de l’escassa altura d’aquest accés, destaca la seua estretor i la perillositat i risc que això comporta, tant per als veïns del municipi com per a aquelles persones que a aquest es dirigisquen.

Per part seua, el Ministeri de Foment, va posar en coneixement de l’Ajuntament de Sant Jordi l’obra l’execució de la qual es projectava, així com la necessitat de disponibilitat de sòl per a poder escometre-la.

Referent a això, la Demarcació de Carreteres de l’Estat de la Comunitat Valenciana, el 4 de juny de 2019 va sol·licitar a l’Ajuntament informació respecte al projecte que en aqueix moment es trobaven redactant de referència “Millora Local, Construcció de Pas Inferior N-232 de Vinaròs a Vitòria i Santander, PK 12+300. Tram Sant Jordi. Província de Castelló”. (Referència 39-CS-3370), els sòls necessaris per a escometre l’obra i una altra informació sobre aquest tema, la qual se li va facilitar ràpidament per l’Ajuntament.

Davant la necessitat d’escometre la citada obra, donada la rellevància i millores que això comporta per al municipi, doncs, es produiria una millora substancial en la seguretat viària dels qui accedisquen al municipi a través de la Carretera Nacional 232, va iniciar l’any 2019, totas les gestions a l’efecte d’adquirir els sòls indicats pel Ministeri, amb la celeritat i urgència que el requeria donada la necessitat de l’obra.

Tal és així que, l’Ajuntament, ja va indicar al Ministeri, l’any 2020, la disponibilitat dels sòls per a escometre el túnel i la seua voluntat de cedir-los, quedant a l’espera de les instruccions per part de l’Administració Estatal.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar