L’Ajuntament de Sant Rafael programa mig centenar d’actes per a les seues Festes Majors que comencen este divendres

• Domingo Giner: “Equip de Govern i molta gent del poble hem treballat amb molta il·lusió perquè gaudisquen veïns i visitants”

L’Ajuntament de Sant Rafael del Riu ha programat les seues Festes Majors amb quasi mig centenar d’actes en els quals estan previstes tant activitats musicals, gastronòmiques i taurines com, per descomptat, tradicionals, especialment el dimarts 16 de juliol, que és el Dia de la Verge del Carmen.

Així, les festes començaran este divendres 12 de juliol amb activitats infantils a l’Escola d’Estiu i finalitzaran el diumenge 21 de juliol amb el sopar popular i els focs artificials a mitjanit.
Està prevista mitja dotzena d’activitats amb el bou com a protagonista, a més de moltes jornades gastronòmiques obertes a tot el poble, que finalitzaran amb espectacles musicals. No obstant això, l’equip de Govern de Sant Rafael del Riu, amb la regidora de Festes, Salomé Alemán al capdavant, ha posat especial obstinació que el dia de la Verge del Carmen servisca perquè totes les veïnes i veïns puguen gaudir d’un dia molt emotiu.

Així, a partir de les 11.30 hores, començarà la jornada a l’Ajuntament, des d’on s’eixirà cap a l’Església per a la celebració de la Santa Missa, amb la presència d’autoritats, Reina, Dames, Dames infantils i acompanyants, realitzant posteriorment l’Ofrena de flors a la Verge del Carmen i a continuació procedir a la Processó.

Domingo Giner, alcalde de Sant Rafael del Riu, ha assegurat que “l’equip de Govern, la Comissió de Festes i les associacions del poble hem treballat amb molta il·lusió perquè estos dies puguen gaudir tant les veïnes i veïns com els visitants. Esperem que siguen unes festes participatives per a tots els públics i per a poder acompanyar a la nostra Reina, Mar Gisbert Miralles, i a totes les dames de la seua Cort d’Honor. Per això convide a tota la gent del poble al fet que engalanen façanes i carrers per a donar major esplendor a les nostres Festes Majors.

L’Ajuntament de Sant Rafael del Riu ha treballat per a garantir que siguen unes festes el més segures possible, per la qual cosa ha sol·licitat la col·laboració de tots els assistents, especialment als actes amb bous, perquè complisquen amb les normes del reglament de Festejos Taurins Tradicionals en la Comunitat Valenciana.

Està prevista la presència de col·laboradors voluntaris, que portaran un braçalet o qualsevol altre element d’identificació clarament visible i seran presents en el recinte durant el desenvolupament de tot el festeig, amb la finalitat d’evitar qualsevol tipus de contratemps i retiraran als menors, així com als qui evidencien falta de condicions físiques per a intervindre en els festejos, per minusvalidesa física, psíquica, embriaguesa o qualsevol altra causa que disminuïsca la seua capacitat. També treballaran per a evitar el maltractament dels caps de bestiar.

PROGRAMACIÓ DE LES FESTES MAJORS DE SANT RAFAEL

VIERNES 12 DE JULIOL

10.30 hores. A l’Escola d’Estiu, sessió de sensibilització en matèria d’igualtat amb un divertit “PASAPALABRA” amb diferents activitats i proves a càrrec de la Mancomunitat del Baix Maestrat, amb la col·laboració del Centre Dona Sant Mateu.

24:00 hores. XV ANIVERSARI TERRASSA JOVE, amb els DJ’s Pepo WB, Mark Ruíz, Pol Nolla, i BumBum. Entrada: 5 €. Organitza: Associació de Joves de Sant Rafel del Riu. Lloc: Av. del Riu.

DISSABTE 13 DE JULIOL

8.00 hores. “DESPERTÀ” pels carrers del municipi, a càrrec del grup de batucada Batupandeiro

12.00 hores. VOLTEIG DE CAMPANES, anunciant a tots els veïns/as l’inici de les Festes Majors.

22.30 hores. Recepció a l’Ajuntament de la Reina, Dames, Dames Infantils, acompanyants i autoritats, per a traslladar-se posteriorment a la Plaça de l’Església i procedir a la proclamació d’estes, actuant com a mantenidora Ana Pérez Pepió.

24:00 hores. BALL en la Plaça Juan Carlos l, en honor a la Reina i la seua cort, amenitzat per l’Orquestra Júniors.

1.30 hores. OBERTURA DE LA TERRASSA JOVE XOU NIGHT, amb els DJ´s Dani RM, Pickies i Abraham. Entrada: 5 €. Organitza: Associació de Joves de Sant Rafel del Riu. Lloc: Av. del Riu.

DIUMENGE 14 DE JULIOL
18.30 hores. BALLADA POPULAR. Organitza: Associació “El Faristol”. Lloc: Pati dels Jubilats

19.00 hores. BOUS DE CARRETÓ per als més xicotets. Lloc: Plaza de Bous.

20.00 hores. TARDEO amb el grup de flamenc pop Patxi Ojana. Durant el tardeo hi haurà servici de begudes i tapes. Lloc: Plaza Joan Carles I. Organitza: Penya Taurina Sanrafaelenca.

DILLUNS 15 DE JULIOL

11.00 hores. CAMPIONAT DE NATACIÓ.

17.00 hores. CONCURS DE GUIÑOT. Inscripcions en el Bar L’Abeurador

20.00 hores. Recepció en la Llar del Jubilat, on es proclamarà com a Reina de la 3a edat a Sra. Luisa Vidal Querol, acompanyats per la Reina i Dames.

20.30 hores. SANTA MISSA en honor als Jubilats, amb Ofrena de flors a la Verge del Carmen.

21.00 hores. TAMBORRADA a càrrec del grup infantil de tambors del Faristol. Lloc: Pati dels Jubilats.

21.15 hores. SOPA-BALL per a tots els socis i públic en general, amenitzat, pel Duo Pentagrama. Lloc: Pati dels Jubilats. Organitza: Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Rafael.
DIMARTS 16 DE JULIO FESTIVITAT DE LA VERGE DEL CARMEN

11.30 hores. Des de l’Ajuntament, eixida cap a l’Església per a la celebració de la Santa Missa, amb la presència d’autoritats, Reina, Dames, Dames infantils i acompanyants, realitzant posteriorment l’Ofrena de flors a la Verge del Carmen i a continuació procedir a la Processó.

19.00 hores. FINAL DEL CAMPIONAT DE BIRLAS LOCAL Homes i Dones. A continuació, lliurament de trofeus i berenar per a tots els socis i col·laboradors. Organitza: Club de Birlas de Sant Rafael.

22.00 hores. CINEMA INFANTIL. Lloc: Pati dels Jubilats. Organitza: A.M.P.A. Nota: Hi haurà roses per als assistents.
DIMECRES 17 DE JULIOL

10.00 hores. PARC INFANTIL. Col·labora: Excma. Diputació de Castelló. Lloc: Pista Poliesportiva

17.00 hores. FINAL DEL CONCURS DE GUIÑOT. Lloc: Bar L´Abeurador

19.00 hores. GIMCANA MUSICAL INFANTIL. Lloc: Pista Poliesportiva. Organitza: Grup de batucada Batupandeiro.

22.00 hores. SOPAR DE SOBAQUILLO. S’oferirà cava, com tots els anys i “es passarà revista”.

DIJOUS 18 DE JULIOL

10.30 hores. TIRADA DE BIRLAS INFANTIL. Organitza: Club de Birlas Sant Rafael.

18.00 hores. CORRE BAR I FESTA DE L’AIGUA. Enguany la temàtica serà lliure (s’agrairia a la gent que volguera col·laborar en la festa, que s’unisca o que ens tire aigua des de les terrasses). Col·labora: Associació de Joves de Sant Rafel del Riu; Bar Alaska; Bar La Parada; Bar l’Abeurador; Estació de Servici “Sant Rafael”. Lloc de concentració: C/ Sant Francesc. Nota: Els menors de 16 anys, hauran d’anar acompanyats per un adult.

21.00 hores. BUTIFARRADA Preu tiquet: 5 euros. Lloc: Plaza Joan Carles I. Durant la nit se celebrarà un Bingo organitzat per l’Associació de Joves de Sant Rafel del Riu. NOTA: Posa la teua taula en la Plaça Joan Carles I i nosaltres et posem el sopar: 1 botifarra d’arròs, i 1 de ceba, 2 llonganisses, pa, ajoaceite i 1 llanda de cervesa. I en acabar et convidem a seguir amb la festa Remember amb l’actuació dels DJ’s de l’època en la Plaça Joan Carles I.

DIVENDRES 19 DE JULIOL

18.00 hores. CONCURS DE BESCUITS “COCS“. Lloc: Local Associacions. Organitza: Associació de Mestresses de casa.

19.30 hores. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “Flors de vent, poemes d’aïre“, de Manel Mas, amb l’acompanyament musical de Raquel Pérez. Lloc: Local dels Jubilats.

22.00 h. BOUS DE PLAZA. Ramaderia Ivanet de Cervera del Maestre.

23.00 hores. BOU EMBOLADO. Ramaderia Ivanet, de Cervera del Maestre.

00.30 hores. BALL, amb l’Orquestra Wizard. Lloc: Plaza Juan Carlos l.

1.30 hores. OBERTURA DE LA TERRASSA JOVE FESTA WOMEN ON STAGE, amb les DJ’s Yxor, Elena Vázquez i Tatiana Cabezas. Organitza: Associació de Joves de Sant Rafel del Riu. ENTRADA: 5 €. Lloc: Av. del Riu.

DISSABTE 20 DE JULIOL

14.00 hores. PAELLA POPULAR. Preu tiquet: 5 euros. Lloc: Poliesportiu. En acabar, CONCURS DE TIRADA DE PERNIL, homes i dones (els guanyadors seran premiats amb un pernil). I tirada Infantil de xoriço. Col·labora: Comissió de festes “Sant Rafael Festiu”.

19.00 hores. BOUS DE PLAZA. Ramaderia Raúl Izquierdo (Colze, Saragossa).

22.00 hores BOU EMBOLADO. Ramaderia Raúl Izquierdo (Colze, Saragossa).

00.30 hores. BALL amb l’Orquestra Montesol Lloc: Plaza Juan Carlos l.

1.30 hores. OBERTURA DE LA TERRASSA JOVE RIVER FEST. amb els DJ¨s Iván Rf, Gery, Del Port, Robert Morr i Lluís Ramírez. Organitza: Associació de Joves de Sant Rafel del Riu. ENTRADA: 5 €. Lloc: Av. del Riu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL
12.00 hores. MISSA EN HONOR A SANT CRISTÒFOR amb la tradicional benedicció de vehicles.

17.00 hores. CONCURS DE TIR AL PLAT VIRTUAL (adults i xiquets) diversitat de premis per als participants. Lloc: Cambra Agrària. Organitza: Societat de Caçadors.
18.30 hores. BOUS DE PLAZA. Ramaderia Fernando Mansilla (Ulldecona)

19.30 hores. BECERRADA amb premis a la millor Retallada i al millor Salt. Ramaderia Fernando Mansilla (Ulldecona)

22.00 hores. En el poliesportiu, SOPAR POPULAR d’estofat de vedella. Preu tiquet: 5 euros.

24:00 hores. FOCS ARTIFICIALS anunciant el final de festes.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar