L’Ajuntament de Sant Jordi sol·licita a la Generalitat que habilite transporte regular entre Panoràmica i Vinaròs

  • Iván Sánchez Cifre: “Haurien d’invertir els diners que s’han estalviat en retallar el transport del poble a posar aquesta línia”
  • El director territorial de Mobilitat i l’alcalde es reuniran per a buscar la millor alternativa a les necessitats dels veïns

 

 L’alcalde de Sant Jordi ha tornat a sol·licitar a la Generalitat que facilite d’una vegada el servei regular de transport des de la Urbanització Panoràmica fins a Vinaròs per a evitar que els veïns d’aquesta zona del municipi deixen d’estar discrimineu-los no sols respecte a la resta de veïns del poble, sinó de tota la comarca. Així li ho ha demanat Iván Sánchez Cifre a la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, durant una visita que ha fet hui a la zona.

La Conselleria ha emplaçat a l’Ajuntament de Sant Jordi a tindre una reunió en un parell de setmanes amb el director territorial de Mobilitat per a plantejar alternatives una vegada que l’alcalde ha exposat el greuge comparatiu que suposa per als veïns de Panoràmica no disposar de transport directe fins a la capital de la comarca.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “el que realment seria útil per als centenars de persones que viuen en Panoràmica tot l’any i els milers que resideixen allí a l’estiu és que la Conselleria autoritze i finance una línia regular de transport col·lectiu amb l’objectiu que els veïns de la urbanització puguen acudir totes les setmanes a Vinaròs a realitzar tràmits per als quals necessiten desplaçar-se”.

En aquesta línia, l’alcalde de Sant Jordi argumenta que “encara que les seues ajudes per al transport a demanda poden ser utilitzades per a transport regular en el nostre cas, la solució real és que habiliten una línia amb els una mica més de 10.000 euros que ofereixen i que li sumaren el pressupost que s’han estalviat en retallar els dies de servei de transport entre Sant Jordi i Vinaròs per a habilitar la línia de transport regular entre Panoràmica i Vinaròs que venim reclamant des de fa anys”.

Cal recordar que porten anys sol·licitant el servei diari d’autobús entre la urbanització Panoràmica de Sant Jordi amb Vinaròs en negar-se a assumir-ho la Generalitat, malgrat que és una competència autonòmica. Es tracta d’una necessitat apressant des de fa molts anys que, cada vegada, s’ha anat fent fonamental per al desenvolupament turístic de Sant Jordi, a més de que és necessari per als desplaçaments de molts dels seus residents per a acudir a realitzar gestions o rebre serveis sanitaris i de tota mena que solament es presten a Vinaròs.

Cal tindre en compte que les negociacions amb la Generalitat venen des de 2015, quan ja es va parlar amb la Conselleria de Mobilitat per a veure les mancances en els municipis i posar-los remei. L’alcalde de Sant Jordi, concretament, va argumentar que el servei de transport públic entre Vinaròs i el nucli urbà ja estava bé, hi ha dos viatges al dia amb Vinaròs, però la urbanització Panoràmica es quedava sense aqueix servei d’autobús subministrat per l’administració autonòmica per no estar al costat de la N232. Des de l’Ajuntament de Sant Jordi han estat demanant aquest servei almenys una vegada al dia un viatge des de Panoràmica, alguna cosa que mai ha aprovat la Generalitat.

Aquest curs ja hi ha transport escolar de Panoràmica amb el poble

Cal recordar que els xiquets i les xiquetes de la Urbanització Panoràmica de Sant Jordi ja van al col·legi amb autobús aquest curs després que l’equip de Govern de l’Ajuntament haja aconseguit que la Generalitat aprove la línia per a portar-los fins al *CEIP Lluís Tena, que està en el nucli urbà de la població.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha mostrat la seua satisfacció “perquè la Generalitat per fi haja accedit a posar aquest servei de transport entre Panoràmica i el col·legi després de sol·licitar-lo molts anys. Cal tindre en compte que cada any augmenta notablement el nombre de persones que viu en Panoràmica i és fonamental que reben els serveis que reben la resta dels veïns del poble, sense importar on visquen”.

Cal tindre en compte que, aquest curs, són ja més de 20 les xiquetes i els xiquets de la urbanització que estan matriculats per a assistir a classe en el CEIP Lluís Tena. Per primera vegada se supera la vintena de matriculacions, per la qual cosa la Generalitat ha decidit accedir definitivament a la sol·licitud de l’Ajuntament de Sant Jordi, que venia sol·licitant aquest servei des de fa anys. Desenes de famílies ja s’estan beneficiant del treball ben fet per part dels responsables del col·legi, del Consell Escolar, de l’Ajuntament de Sant Jordi i de la Generalitat.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar