L’Ajuntament de Sant Jordi se centra en els més xicotets perquè gaudisquen esta Setmana Santa

Iván Sánchez Cifre: “Combinem els actes tradicionals amb activitats que ajuden a conciliar la vida laboral i familiar”

L’Ajuntament de Sant Jordi ha programat per a esta Setmana Santa una sèrie d’esdeveniments i activitats en les quals combina el respecte per les tradicions religioses del poble i una agenda d’oci actiu per als xiquets i joves del poble. Estes activitats tindran lloc tant en el nucli urbà com a la Urbanització Panoràmica.

Amb eixe objectiu, des d’este Dijous Sant fins al dissabte de la setmana de Pasqua, l’equip de Govern de Sant Jordi manté diferents convocatòries de caràcter religiós, com és habitual al poble, juntament amb altres esportives, d’oci i musicals. I ja, en la setmana de Pasqua, del dimarts al divendres ha previst que els escolars del poble puguen gaudir d’activitats esportives i de foment de les seues habilitats intel·lectuals en el col·legi amb l’Escola de Pasqua.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “encara que en estes dates pensem especialment en els xiquets i els joves, combinem els actes tradicionals amb activitats que ajuden a conciliar la vida laboral i familiar”.

El programa religiós començarà amb la Missa del Sant Sopar i vigília este Dijous Sant, a les 17 hores. El Divendres Sant serà una jornada intensa, amb el Via crucis al Calvari a les 9 del matí, l’Ofici de la Passió a les 17 hores i la Processó del Sant Enterrament a les 22 hores. El Diumenge de Resurrecció, a les 12.30 hores, se celebrarà la Processó de la Santa Trobada i la Santa Missa.

Però, a més, l’Ajuntament ha programat activitats lúdiques per a estos dies, inclosos en la Setmana Cultural de Sant Jordi i en Panoràmica Cultural. Es tracta d’una desena d’activitats pensades especialment per als més xicotets, encara que també hi ha espectacles per a tots els públics i una americana de pàdel, en Panoràmica, pensada per als adults.

L’Escola de Pascua obri des del dimarts 2 fins al divendres 5 d’abril

A més, del 2 al 5 d’abril, l’Ajuntament de Sant Jordi obrirà l’Escola de Pascua, ja que manté com un dels seus eixos prioritaris d’actuació l’adopció de mesures per a ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la conciliació familiar i laboral dels habitants del poble. Gràcies a esta iniciativa, des de dimarts que ve i fins al divendres, les mares i pares que treballen en estes dates poden deixar als seus fills a bona cura i sense preocupacions en l’Escola de Pascua.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “ja ho tenim tot preparat perquè els xiquets del poble puguen aprendre i gaudir alhora en una Escoleta de Pascua molt divertida. Des de l’Ajuntament subvencionem esta iniciativa que inclourà moltes activitats divertides, manualitats, jocs i alguna eixida perquè els més joves s’ho passen genial”.

Esta Escola de Pascua està oberta a xiquetes i xiquets d’entre 3 i 12 anys d’edat des del 2 fins al 5 d’abril i des de les 8.30 o les 9 hores fins a les 13 hores, en el CEIP Lluís Tena. Es tracta d’una iniciativa més de les adoptades per l’equip de Govern que dirigix Iván Sánchez Cifre, i sota la responsabilitat de la regidora d’Educació, Vicky Corral, per a ajudar a generar oportunitats al poble, alguna cosa que s’ha comprovat que està ajudant, com demostra el fet que, any rere any, augmente el nombre de veïnes i veïns que viuen a Sant Jordi.

Gràcies a que l’Ajuntament de Sant Jordi assumix gran part del cost del servici, les famílies tan sols han de pagar un total de 10 euros per xiquet, més amb l’objectiu que s’apuntaren les persones que realment necessitaren el servici i anaren a aprofitar-lo, perquè el cost per cada alumne és molt superior.

Reforç del servici de neteja de cara a la Setmana Santa

A més, cal tindre en compte que l’Ajuntament de Sant Jordi ha estat treballant intensament estes setmanes juntament amb l’empresa adjudicatària dels servicis de neteja per a tindre perfectament condicionats els camins i carrers tant del nucli urbà com, especialment, els carrers i l’entorn de la Urbanització Panoràmica. Cal tindre en compte que estos dies hi haurà milers de visitants gaudint en un terme municipal que estos dies multiplica la seua formació.

Juan Carlos Esteller, regidor de Servicis, ha explicat que “ens hem coordinat amb l’empresa que porta la jardineria i la neteja en Panoràmica i hem estat fent treballs se sega diverses setmanes en totes les zones enjardinades, així com el desbrossament dels terrenys encara salvatges dins de la Urbanització perquè no molesten en els camins de terra perquè la gent puga practicar fúting i senderisme tranquil·lament”.

Així, de cara a esta Setmana Santa, l’equip de Govern que dirigix Iván Sánchez Cifre ha posat l’accent que l’empresa concessionària se centre en la neteja, perquè s’espera moltíssima gent en Panoràmica, multiplicant estos dies fins per cinc les persones que hi ha habitualment. Això obliga a estar molt atents i reforçar els servicis perquè, per exemple, no es desborden els contenidors i les papereres, per a això, l’empresa que presta el servici estarà de guàrdia tota la Setmana Santa i la Pasqua.

Al marge d’estos treballs extraordinaris que s’han dut a terme estes últimes setmanes, l’empresa també passarà l’escombradora per a tindre en perfecte estat els quasi 30 quilòmetres de vials públics que hi ha en tota la urbanització durant estos dies.

A més, a Sant Jordi es netejaran diàriament tots els carrers i els entorns del nucli urbà amb l’objectiu que tots els veïns del poble puguen gaudir d’estes festes tan entranyables al nostre poble amb total tranquil·litat.

Tots estos treballs tenen com a objectiu que tant les veïnes i veïns del municipi, com els milers de visitants que hi ha ja estos dies en Panoràmica puguen gaudir tant de les activitats d’oci com les litúrgiques pròpies de la Setmana Santa.

El programa de Setmana Santa és el següent:
28 de març, Dijous Sant.
17 hores: Santa Missa, sopar i vigília.
29 de març, Divendres Sant.
9 hores: Via crucis al Calvari.
17 hores: Ofici de la Passió.
22 hores: Processó del Sant Enterrament.
30 de març, Dissabte Sant:
10 hores: Cerca del Tresor en la Plaça Església.
18 hores: Presentació i música en directe a càrrec de Pau Alabajos, en el Centre Cívic.
19.30 hores: Tardeo amb el grup Rumba 13 en la Plaça de l’Ajuntament.
31 de març, Diumenge de Resurrecció.
12.30 hores: Processó de la Santa Trobada i Santa Missa.
Dimarts 2 d’abril.
18.30 hores: Amb la presència de Carlos Pitarch, visionat de l’experiència ‘Trineus amb cometes en el Pol Nord’, en el Centre Cívic.
Dimecres 3 d’abril.
18 hores: Vesprada de cinema, amb la pel·lícula Tadeo Jones 3, en el Centre Cívic.
Dijous 4 d’abril.
17.30 hores: Espantacriaturas valencianes (jocs tradicionals). Per a Infantil i Primària, en el Poliesportiu Municipal.
Divendres 5 d’abril.
18.30 hores: Espectacle teatral ‘On estan els monstres?’ Et pedrás la continuació de la Maria no te per? Companyia Disparatario, en el Poliesportiu Municipal.
Dissabte 6 d’abril.De 10 a 14 hores: Americana mixta de pàdel. Preu 10 euros per persona, que inclou un pack d’aigua i pilotes de pàdel. Lloc: Pitch and Putt de Panoràmica. Les inscripcions es poden realitzar en el telèfon 672737369 o en la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sant Jordi.
17 hores: espectacle teatral ‘Contes Absurds’, de la Companyia Disparatario, en el Centre Comercial de Panoràmica.
18.30 hores: Planakanta amb l’actuació sobre Joan Manuel Serrat, en el Centre Cívic.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar