L’Ajuntament de Sant Jordi pagarà a totes les famílies el cost del material escolar no inclòs en Xarxa Llibres

Iván Sánchez Cifre: “Gràcies a que ens bolquem a ajudar a les famílies continua creixent la població al poble any rere any”

L’Ajuntament de Sant Jordi aprovarà una línia d’ajudes per a pagar a totes les famílies del poble tot el cost del material escolar no inclòs en el programa Xarxa Llibres. L’equip de Govern té previst que aquest curs 2023/2024 es puguen beneficiar d’aquesta subvenció tots els xiquets i xiquetes de Primària i Secundària.

Aquesta línia d’ajuda s’aprovarà abans que finalitze l’any i l’equip de Govern pretén que el procediment i la documentació a presentar a l’Ajuntament siga molt senzill, perquè bastarà amb acreditar que els alumnes i alumnes estiguen empadronats a Sant Jordi. A més, bastarà que els pares i mares presenten tiquet o factura dels llibres no subvencionables amb les següents dades: NIF / CIF del proveïdor; número de factura; data d’expedició de la factura; adreça completa; i relació nominal dels productes adquirits amb el preu corresponent, nom dels llibres i materials adquirits, relacionats d’un en un amb el seu preu individual.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “gràcies a ajudes com aquesta continua creixent, any rere any, la població al poble. Des de l’equip de Govern continuem bolcant-nos a ajudar a les famílies del municipi perquè són les que garantiran el futur de Sant Jordi. Per això, a més de les ajudes aprovades per als pares de bebés nascuts o adoptats al poble, estem apostant fermament per finançar quasi al cent per cent tant material com el cost de les activitats extraescolars a Sant Jordi”.

El Consistori també paga el menjador i activitats extraescolars

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi manté enguany una important aposta per a garantir aquest curs tant la millor oferta educativa com els millors serveis possibles als xiquets i joves del poble, així com als seus pares i mares. Per això mateix, l’equip de Govern ha disposat que en el curs 2023-2024 també hi haja una subvenció per a pagar la meitat del cost del menjador escolar, que haurien d’assumir les famílies.

Es tracta d’una iniciativa que ha sigut possible gràcies a una aportació de 20.000 euros amb la qual l’Ajuntament de Sant Jordi pagarà la meitat d’aquest servei de menjador escolar en el CEIP Lluís Tena. És una mesura més, i molt important, dins de les quals l’actual equip de Govern ha posat en marxa per a ajudar a les famílies del poble.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “amb aquesta mesura, i moltes altres, ajudem les famílies a poder conciliar el treball amb l’atenció als seus fills i garantir que puguen gaudir d’una educació pública amb els millors serveis. En l’equip de Govern estem molt sensibilitzats en la importància que té ajudar en tot el que puguem als pares i mares del poble per a garantir la millor atenció als seus fills. Paguem la meitat del cost del menjador per a alleujar la càrrega de les famílies i que no tinguen problemes a l’hora de deixar als seus fills en el col·legi si ells han de treballar. No volem que la falta de recursos econòmics siga un impediment a l’hora de prendre decisions que afecten tant la qualitat de vida dels seus fills com d’hipotecar els seus recursos”.

La regidora d’Educació, Vicky Corral, es va reunir la setmana passada amb el Consell Escolar per a explicar-los totes les iniciatives impulsades per l’ajuntament de Sant Jordi per a ajudar a les famílies aquest curs, a més de per a recollir les seues inquietuds i necessitats. En la reunió van estar la directora del col·legi, el representant dels professors, la presidenta de l’ANPA, i la pròpia regidora d’Educació.

Cal recordar que, a més, que l’Ajuntament de Sant Jordi ha posat ja en marxa el seu programa d’activitats extraescolars per a facilitar la vida a les famílies del poble amb fills en edat escolar i l’ha fet amb totes les seues conseqüències ja que seran pràcticament gratuïtes. De fet, aquells que vulguen poden inscriure als seus fills perquè reben classes d’anglés sense haver de pagar ni un sol euro, mentre que els pares i mares que inscriguen a les seues filles i fills en classes de pàdel a penes hauran de pagar un euro per sessió.

Aquesta quantitat simbòlica no ha més objectiu de garantir que acudisquen a les classes d’esport tots els xiquets que s’apunten, perquè a vegades ha passat que no acudeixen a les classes malgrat estar inscrits, deixant sense participar a altres menors que també tenien interés a rebre classes.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha assegurat que “en l’equip de Govern continuem treballant per a ajudar a conciliar la vida personal i laboral a les famílies del poble. Per això fem tot el possible perquè els xiquets i xiquetes tinguen la millor oferta educativa al nostre poble, i això passa també per treballar en la qualitat dels programes d’activitats extraescolars, i a oferir-los de manera gratuïta o a un cost simbòlic i assumible per tots”.

Així, el consistori subvenciona el programa formatiu en anglés, amb classes per a Infantil, Primària i Secundària. Cal assenyalar que l’acolliment per part de les famílies està sent excepcional, i ja són molts xiquets i xiquetes els que tenen formalitzada la seua inscripció en sengles programes.

Els serveis educatius, prioritaris per a l’Ajuntament

Cal tindre en compte que el manteniment i millora dels serveis educatius de Sant Jordi és una de les màximes preocupacions de l’Equip de Govern Municipal, que també col·labora estretament amb el CEIP Lluís Tena i el Consell Escolar en el manteniment de les instal·lacions i la gestió de diferents serveis.

“Intentem abastar tots els àmbits que tenen a veure amb l’educació dels nostres fills per a ajudar en tot el possible a les famílies de Sant Jordi a afrontar la tornada al col·le de la millor forma. Les xiquetes i xiquets són el millor que tenim, el futur del nostre poble, i la seua educació és la nostra prioritat”, ha conclòs l’alcalde.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar