L’Ajuntament de Sant Jordi iniciarà en breu les obres per a millorar els accessos a Panoràmica des de la N-232

Iván Sánchez Cifre: “La inversió serà de quasi 528.000€ i ajudarà a millorar la seguretat en un camí amb molt de trànsit”

Els habitants de Sant Jordi i especialment els de la Urbanització Panoràmica estan d’enhorabona perquè en breu començaran les obres per a millorar els accessos des de la N-232. L’Ajuntament portava molt de temps treballant i negociant amb la Conselleria d’Infraestructures per a poder escometre estos treballs de millora que, ara, sí que seran una realitat.

Es tracta de dos projectes que estan ja aprovats i s’iniciaran en breu. Tant, que ja s’han iniciat els treballs de condicionament per a iniciar les obres en si en una de les dues fases. Les dues actuacions s’executen en el camí d’accés al Sector 2 de Panoràmica des de la N-232.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha destacat que “hi ha hagut sensibilitat per part de la Generalitat per a invertir en un camí que realment assumeix molt trànsit i que calia millorar urgentment. Gràcies a una inversió de quasi 528.000 euros, esta obra permetrà ajudar a millorar la seguretat viària. Cal tindre en compte que és el principal accés des de la N-232 i que l’usen molt punt veïns del poble i Panoràmica, com a turistes i visitants que acudeixen a gaudir dels serveis que ofereix la Urbanització Panoràmica Golf”.

Es tracta de dos treballs per al condicionament dels camins rurals de Sant Jordi i un altre per a l’adequació del camí d’Ulldecona. Una direcció d’obra està en mans del propi Ajuntament de Sant Jordi i l’altra de la Conselleria d’Infraestructures directament.

L’obra de condicionament dels camins rurals Sant Jordi es troba en la línia d’ajudes per a ‘Condicionament de camins rurals 2023’ de la Conselleria, encara que ho executa l’Ajuntament de Sant Jordi. “El pressupost base de licitació ha sigut de 259.782,17 euros i ja només estem pendents que la Conselleria informe sobre si l’obra l’ha de realitzar l’Ajuntament en l’anualitat 2023 o en la de 2024”, ha explicat Iván Sánchez Cifre.

Quant a l’obra per a l’adequació del camí d’Ulldecona, es realitza amb càrrec als Fons REAC-EU, també de la Conselleria, que executarà les obres a través de TRAGSA. El pressupost base de licitació ha sigut de 268.095,84 euros.

Treball constant per a millorar la comunicació de Panoràmica

Cal tindre en compte que l’Ajuntament de Sant Jordi porta molts anys treballant per a millorar les carreteres d’accés a la Urbanització Panoràmica Golf, que a més de les persones que viuen allí, cada any rep a milers de visitants, especialment en els períodes de temporada alta. Per això ha fet molts treballs pel seu compte, malgrat les seues limitacions pressupostàries. I és que l’accés a Panoràmica des de l’autopista és una obra que ja es va realitzar al costat de l’entitat urbanística i l’Ajuntament de Sant Jordi.

Sense anar més lluny, fa any i mig van finalitzar les obres per a millorar la seguretat viària de quatre quilòmetres de la carretera que uneix l’eixida de l’autopista A-7 i la CV11 amb la urbanització Panoràmica Golf. D’esta manera, l’equip de Govern va complir el seu compromís per a agilitzar esta actuació i que la carretera estiguera lliure d’obstacles i fora molt més segura i còmoda.

Cal tindre en compte que es tracta d’una infraestructura vital per al desenvolupament urbanístic i econòmic per a tots els veïns del poble, perquè enllaça la carretera CV-11 i l’entrada a l’Autopista A-7 amb el gran pol d’atracció esportiva i turística d’esta zona del Maestrat que és Panoràmica. A més, es va invertir mig milió d’euros més per a continuar ampliant i millorant el ferm i la senyalització d’esta carretera tan important per al poble com per a tota la comarca.

Iván Sánchez Cifre ha insistit en la necessitat d’escometre les obres de la carretera a Panoràmica perquè és una infraestructura vital per al futur del poble. Cal tindre en compte que el turisme esportiu és clau per a generar ocupacions i ajudar a consolidar la població en el municipi.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar