L’Ajuntament de Sant Jordi i la Conselleria de Sanitat acorden la construcció d’un nou consultori auxiliar

  • Iván Sánchez Cifre: “Agraïsc la sensibilitat del conseller de Sanitat, Marcià Gómez, per a escometre esta obra perquè és una necessitat”
  • El futur centre sanitari substituirà a l’actual, que data de 1977, i comptarà amb consultes de Medicina de Família i Infermeria i una sala polivalent

 

Sant Jordi comptarà amb un nou consultori auxiliar. Així li ho ha traslladat el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, a l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, durant la reunió que han mantingut en la Conselleria de Sanitat, trobada en el qual també ha participat el director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro López.

El futur centre sanitari, tal com recull el pla funcional elaborat pel Departament de Salut de Vinaròs, comptarà amb recepció, dues consultes (Medicina de Família i Infermeria) i una sala polivalent.

El nou consultori substituirà al centre sanitari actual, que data de 1977 i compta amb una superfície de 60 metres quadrats, per la qual cosa resulta necessari disposar d’un espai més ampli i actualitzat per a atendre una població de més de 1.200 habitants.

La Conselleria de Sanitat està analitzant el projecte presentat per l’Ajuntament de Sant Jordi per a constatar que s’ajusta el pla funcional, així com la informació proporcionada pel Consistori sobre la parcel·la prevista per a la seua construcció.

Iván Sánchez Cifre ha assegurat que “la construcció del nou consultori mèdic per part de la Conselleria de Sanitat millorarà notablement la qualitat de vida de les veïnes i veïns de Sant Jordi. Agraïsc al conseller de Sanitat, Marcià Gómez, la seua sensibilitat a l’hora de valorar les necessitats dels habitants del poble i el seu compromís per a escometre esta obra, perquè és una necessitat”.

D’esta manera es concreta la bona voluntat mostrada fa poc més de dos mesos pels responsables de la Conselleria de Sanitat amb Iván Sánchez Cifre en la reunió que van mantindre a mitjan novembre i que va servir per a desbloquejar este projecte, paralitzat durant la passada legislatura.

Este acord es produïx després d’una reunió que Iván Sánchez Cifre va mantindre amb càrrecs i tècnics de la Conselleria de Sanitat, encapçalats pel director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro López, i la directora general d’Atenció Primària, Eva Suárez, per a avançar en la posada en marxa del futur consultori mèdic de Sant Jordi.

Cal tindre en compte que ja han passat més de tres anys des que els professionals sanitaris van traslladar als responsables de la Conselleria la necessitat de disposar d’unes noves instal·lacions perquè les actuals s’havien quedat xicotetes i obsoletes.

Pressió permanent per part de l’equip de Govern

Cal recordar que després de més de tres anys treballant i pressionant de manera permanent a la Generalitat durant la passada legislatura, l’equip de Govern que dirigix Iván Sánchez Cifre es va cansar d’esperar que el Consell del Botànic assumira les seues competències per a garantir una bona atenció sanitària als veïns i visitants del poble i va anunciar que assumiria el projecte i les obres de construcció del nou consultori mèdic si la Conselleria de Sanitat seguia sense assumir les seues competències.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, explicava llavors que “si no són capaços de fer el seu treball, l’Ajuntament de Sant Jordi traurà a licitació l’obra del nou consultori mèdic i la sala polivalent sanitària sense l’ajuda de la Conselleria de Sanitat”.

L’alcalde explicava llavors que “el passat 3 de febrer des del Govern del Botánic ens van remetre el pla funcional del consultori, que és exactament el mateix, és còpia i pega, de la memòria de necessitats que nosaltres els enviem en 2021”, tal com va demostrar davant els mitjans de comunicació, mostrant el document que va enviar l’Ajuntament a la Conselleria fa dos anys i mig i el que la Conselleria va remetre a l’Ajuntament dos anys després.

Iván Sánchez Cifre ha remarcat que “el consultori no és un capritx de l’Ajuntament de Sant Jordi, sinó que el sol·liciten els propis sanitaris, la pròpia Conselleria i els veïns. Per això, en estos tres anys, el que ha treballat, el que ha exigit i el que ha fet tot el possible per a tindre un nou consultori per als veïns ha sigut l’Ajuntament. Per això, ara agraïm a la Conselleria de Sanitat i al conseller Marcià Gómez que hagen considerat d’interés esta infraestructura”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la