L’Ajuntament de Sant Jordi disposa d’un operatiu de seguretat per terra i aire per a evitar robatoris en els camps

-Iván Sánchez Cifre: “Fem costat als nostres agricultors reforçant amb un dron el treball del guàrdia municipal”
-Ha fet diverses detencions en col·laboració amb les policies de Vinaròs i Càlig, la Guàrdia Civil i els Mossos catalans

L’Ajuntament de Sant Jordi manté una important activitat de vigilància i control en tots els camps i horts del municipi per a evitar els robatoris, especialment en època de collita. Per això, enguany disposa d’un operatiu de seguretat per terra i aire, en haver incorporat ja a estes labors un dron per a detectar moviments sopechosos, que es coordina amb el treball del guàrdia municipal.

Fruit d’este treball incansable, que es manté des de fa anys, ha sigut possible realitzar diverses detencions per robatoris en el camp, especialment de garrofes, el preu de les quals s’ha disparat els últims anys. Això ha sigut possible gràcies, també, a la col·laboració amb la Policia Local de Càlig i Vinaròs, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra de Catalunya.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha destacat que “des de l’Ajuntament de Sant Jordi fem costat als nostres agricultors i, per això, hem reforçat la vigilància dels nostres camps a través del nostre guàrdia municipal, incorporant a més la nova vigilància aèria per mitjà d’un dron”.

A més, fruit de les peticions que l’alcalde de Sant Jordi porta fent des de fa anys, amb el suport d’altres municipis de la província, a la Diputació de Castelló, “esta setmana hem sabut que l’any vinent, el Govern Provincial crearà una línia d’ajudes per a municipis per a contractació de Guarderia Rural en temporada de recollida, la qual cosa ens dotarà de més recursos per a lluitar contra els robatoris en la nostra agricultura”, ha celebrat Iván Sánchez Cifre.

Cal tindre en compte que les detencions que s’han realitzat són fruit de l’intens treball de vigilància posat impulsat per l’alcalde del poble, Iván Sánchez Cifre, i atenent les necessitats traslladades per agricultors i veïns del municipi, que estaven veient minvades les seues fonts d’ingressos, quan no hi ha excés de recursos en els entorns rurals. Esta labor encaminada a garantir la seguretat en tot el municipi és especialment important en plena temporada de recollida de la garrofa, un fruit cada vegada més valuós gràcies a les seues noves aplicacions.

Especialització en vídeovigilancia aèria amb drons

Cal recordar que fa ja un any, l’Ajuntament de Sant Jordi va reforçar les mesures de seguretat per a tractar d’evitar els robatoris de garrofes que tradicionalment es produeixen en tota la comarca quan arriba la temporada de recol·lecció. L’alcalde del municipi va encarregar que s’especialitzara al guàrdia rural del poble en videovigilància aèria i es comprara un dron per a millorar les tasques vigilància en tot el terme municipal.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “la seguretat és una cosa fonamental per a garantir la qualitat de vida en qualsevol poble i rendibilitzar les explotacions agrícoles dels nostres veïns. El que succeeix, a més, és que Sant Jordi és un municipi amb una producció molt important de garrofes, que ha adquirit un gran valor els últims anys a causa de les múltiples possibilitats que ofereix tant en el món de l’alimentació com de la cosmètica. Estem en desavantatge perquè solem tindre explotacions agrícoles molt disseminades i amb les forces de seguretat a més distància que en les poblacions costaneres”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar