L’Ajuntament de Sant Jordi demanarà a la Generalitat que també porte als xiquets de Panoràmica a l’institut de Vinaròs

  • Iván Sánchez Cifre: “És discriminatori que el bus escolar no arribe fins allí i hagen de portar-los els seus pares amb cotxe”
  • L’alcalde demanarà el suport de l’AMPA i la direcció de l’institut Leopoldo Querol perquè s’aprove de cara al pròxim curs

 

L’Ajuntament de Sant Jordi sol·licitarà a la Conselleria d’Educació que l’autobús que recull al poble als alumnes d’Ensenyament Secundari Obligatori per a portar-los a estudiar-los Vinaròs faça el mateix amb els alumnes que viuen a la Urbanització Panoràmica. Així ho farà el propi alcalde, Iván Sánchez Cifre, després d’una reunió mantinguda amb mares de joves que resideixen a la urbanització i es veuen obligats a portar als seus fills adolescents en els seus propis vehicles al no fer-ho el transport públic de la Generalitat.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “les famílies de Panoràmica ens han traslladat la seua preocupació i s’han interessat què es podria fer perquè l’autobús escolar que va de Sant Jordi a l’institut de Vinaròs, que porta a tots els xiquets de Sant Jordi, passe abans per la Urbanització a recollir a 8 ó 9 dels 13 xiquets que hi ha en edat d’ESO i després passe pel poble a recollir a la resta de xiquets per a portar-los a tots a Vinaròs. Fins ara són les mares i pares dels xiquets els que els estan portant a l’institut, la qual cosa suposa una greu discriminació. Des de l’Ajuntament de Sant Jordi sol·licitarem que s’amplie la línia d’autobús fins a la Urbanització Panoràmica tant a la Conselleria d’Educació, com a l’AMPA i a la direcció de l’institut d’ensenyament secundari de Vinaròs perquè el transport públic escolar amplie el seu servei”.

L’alcalde de Sant Jordi insistirà davant els responsables de la Generalitat perquè amplien aquest servei essencial a partir del pròxim curs ja que l’actual ja està en marxa i la Conselleria no és probable que admeta modificacions de rutes en ple curs. Iván Sánchez *Cifre confia que la direcció i els pares i mares de l’institut Leopoldo Querol siguen sensibles davant aquesta sol·licitud, ja que alguna mare de joves que viuen a la Urbanització Panoràmica pertany a l’AMPA de l’Institut Leopoldo Querol, de Vinaròs.

L’Ajuntament pressiona per a millorar el transport a Panoràmica

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi està sent especialment insistent a reclamar la millora del transport públic a la Urbanització Panoràmica. De fet, aquest passat estiu l’alcalde del poble, Iván Sánchez *Cifre, ja reclamava a la Generalitat que posara ja en marxa el servei d’autobús entre la urbanització Panoràmica i Vinaròs a l’estiu perquè es tracta d’una necessitat tant per als veïns de la zona com els treballadors que han d’acudir cada dia a la urbanització. Es tracta d’una qüestió que ve des de lluny, ja que l’alcalde del municipi porta reclamant aquest servei des de 2017.

La realitat és que, des de llavors, la Conselleria de Mobilitat solament ha donat llargues o la callada per resposta a pesar que, any a any, la necessitat és més apressant. És un problema que afecta tant a Sant Jordi com al municipi de Sant Rafael, per la qual cosa els alcaldes de totes dues localitats porten temps treballant en aquesta qüestió.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “la Generalitat ha de prendre cartes en l’assumpte d’una vegada per a posar fi a aquesta discriminació que afecta a un dels motors turístics de la comarca, i no hi ha tants com per a menysprear aquesta necessitat. El problema és que fa més de set anys que la Conselleria de Mobilitat no vol saber res malgrat ser una necessitat urgent i ser una competència seua. És molt trist que des de 2015 no hagen volgut assumir aquest servei diari, ni tan sols a l’estiu, malgrat tractar-se d’una competència autonòmica”.

Es tracta d’una necessitat apressant des de fa molts anys que, cada vegada, s’ha anat fent fonamental per al desenvolupament turístic de Sant Jordi, a més de que és necessari per als desplaçaments de molts dels seus residents per a acudir a realitzar gestions o rebre serveis sanitaris i de tota mena que solament es presten a Vinaròs.

Cal tindre en compte que les negociacions de tots dos ajuntaments amb la Generalitat venen des de 2015, quan ja es va parlar amb la Conselleria de Mobilitat per a veure les mancances en els municipis i posar-los remei. L’alcalde de Sant Jordi, concretament, va argumentar que el servei de transport públic entre Vinaròs i el nucli urbà ja estava bé, hi ha dos viatges al dia amb Vinaròs, però la urbanització Panoràmica es quedava sense aqueix servei d’autobús subministrat per l’administració autonòmica per no estar al costat de la N232. Des de l’Ajuntament de Sant Jordi han estat demanant aquest servei almenys una vegada al dia un viatge des de Panoràmica, alguna cosa que mai ha aprovat la Generalitat, per la qual cosa tots dos alcaldes han decidit ara contractar-ho des dels seus ajuntaments.

Panoràmica és fonamental per al desenvolupament de Sant Jordi

Cal tindre en compte que la urbanització Panoràmica és fonamental per al desenvolupament turístic de Sant Jordi i de part de l’interior de la comarca. Per això l’Ajuntament de Sant Jordi va realitzar l’any passat les obres per a millorar la seguretat viària de quatre quilòmetres de la carretera que uneix l’eixida de l’autopista A-7 i la CV11 amb la urbanització Panoràmica Golf. L’objectiu era que la carretera estiguera lliure d’obstacles i siga molt més segura i còmoda de cara a estiu, que és quan més trànsit suporta.

“Es tracta d’una infraestructura vital per al desenvolupament urbanístic i econòmic per a tots els veïns del nostre poble, perquè enllaça la carretera CV-11 i l’entrada a l’Autopista A-7 amb el gran pol d’atracció esportiva i turística d’aquesta zona del *Maestrat que és Panoràmica. Per això tenim previst invertir aquest any mig milió d’euros més per a continuar ampliant i millorant el ferm i la senyalització d’aquesta carretera tan important per al poble com per a tota la comarca”, ha assegurat Iván Sánchez Cifre.

Sol·licitud d’ajuda a la Diputació Provincial

I és que continuar amb les obres de la carretera, que de moment està assumint l’Ajuntament de Sant Jordi en solitari, davant la falta d’ajudes directes d’altres institucions de rang superior.

Cal recordar que l’alcalde de Sant Jordi ha sol·licitat al president de la Diputació Provincial una ajuda urgent per a acabar de millorar la carretera del nucli urbà a la Urbanització Panoràmica, així com una estratègia i inversions d’acord perquè el municipi puga convertir el turisme esportiu en un motor tant de la seua economia com en el pilar sobre que s’assente el futur del municipi. Així li ho ha sol·licitat Iván Sánchez Cifre a José Martí durant una reunió que van mantindre en el Palau de les Aules.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “és fonamental per al futur del poble que aproven una ajuda per a escometre decididament la millora de la carretera entre Sant Jordi i la Urbanització Panoràmica, així com que la Diputació s’implique de manera ferma i decidida a establir una estratègia per a fomentar el turisme esportiu i realitze les inversions necessàries per a escometre aquesta promoció”.

El turisme esportiu, fonamental per a consolidar la població

Iván Sánchez Cifre ha insistit en la necessitat d’escometre les obres de la carretera a Panoràmica de manera conjunta perquè és una infraestructura vital per al futur del poble. Cal tindre en compte que el turisme esportiu és clau per a generar ocupacions i ajudar a consolidar la població en el municipi.

Per això, encara que l’Ajuntament de Sant Jordi ha finalitzat aquestes obres i ha consignat una altra partida pressupostària, les obres superen el mig milió d’euros, molts diners per a un municipi de la grandària de Sant Jordi, per la qual cosa és necessària el finançament de la Diputació.

Cal recordar que en el cim d’alcaldes i alcaldesses del Baix Maestrat, ja va traslladar Iván Sánchez Cifre al president de la Diputació de Castelló, José Martí, la necessitat que “visibilitze ja una aposta forta a Sant Jordi pel turisme tant rural com esportiu, especialment de golf. És fonamental per a atraure tant a turistes com inversors, que al final són els que generen oportunitats i llocs de treball”, ha destacat l’alcalde de Sant Jordi.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar