L’Ajuntament de Sant Jordi demana que la Mostra d’Oficis Tradicionals siga declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic

Iván Sánchez Cifre: “És la major mostra de tota Espanya dedicada només als oficis tradicionals i atrau milers de visitants”

Acull un centenar d’exposicions, actuacions musicals, activitats per a xiquets, exhibicions i zones gastronòmiques

El Ple de l’Ajuntament de Sant Jordi va aprovar ahir la proposta de l’equip de Govern que dirigix Iván Sánchez Cifre perquè la Mostra d’Oficis Tradicionals siga reconeguda com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic per part de la Generalitat Valenciana. Tant l’equi.po de Govern com els tècnics de Turisme porten mesos treballant a recopilar tota la documentació necessària per a posar en valor el paper que té la Mostra per a dinamitzar el turisme i l’economia, no sols en el municipi, sinó en tota la comarca

Per a això, el Consistori argumenta que es tracta de l’esdeveniment cultural més important del municipi i que se celebra fa més de 20 anys, i l’objectiu fonamental dels quals ha sigut la conservació les seues les nostres tradicions més ancestrals i la recuperació dels oficis i arts més antigues. Per això ha aprovat sol·licitar a l’Agència Valenciana de Turisme que la Festivitat denominada “Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi” que se celebra durant el primer cap de setmana del mes d’agost, siga declarada d’interés turístic autonòmic per la seua tradició popular, per la seua originalitat i pel seu ampli valor cultural

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, que ha impulsat esta iniciativa, ha destacat que “és la major mostra de tota Espanya dedicada exclusivament als oficis artesanals i que es fa gràcies a la col·laboració d’associacions i veïns, que treballen durant tot l’any perquè puguem gaudir tots amb molts estands i de qualitat. Cal tindre en compte que es tracta dels dies més multitudinaris de tot l’any a Sant Jordi, ja que en eixe cap de setmana es concentren milers de visitants entre els veïns del poble i altres residents de la comarca, a més de turistes de tota Espanya”.

Ja és Festa d’Interés Turístic Provincial

Cal recordar que fa ja quasi 15 mesos, la Generalitat Valenciana ja va reconéixer com a Festa d’Interés Turístic Provincial la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi. Iván Sánchez Cifre assegura que aconseguir este major reconeixement “seria una magnífica notícia que reconeixeria el treball de moltíssimes persones que s’han esforçat durant molts anys. Seria un estímul per a tots els que ens bolquem amb esta festa i seria un estupend reclam perquè puguen vindre més visitants”.

La Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi acull a més d’un centenar d’expositors i milers de visitants al llarg dels dos dies que dura este esdeveniment. A més de les activitats pròpies de l’artesania tradicional, l’Ajuntament de Sant Jordi també programa actuacions musicals, exhibicions amb animals, degustació de productes i activitats infantils.

La Mostra d’Oficis Tradicionals se celebra en la Plaça Major de Sant Jordi i els seus carrers annexos i en ella participa un centenar d’artesans arribats de tota Espanya i milers de visitants al llarg de tot el cap de setmana.

Entre els artesans que prendran part en la Mostra hi ha vidrieros, restauradors d’antiguitats i fòssils, cesteros, espardenyers, artesans de la fusta, apicultors, saboners, forjadors, artesans de morters de pedra, fabricadores d’instruments tradicionals, picapedrers, viticultors, formatgers, escultors, guarnicioneros i molts més. Així mateix, sol haver-hi una demostració de silvestrismo, amb ocells entrenats per experts, així com hi ha atraccions ecològiques i sostenibles.

A més, de la mà dels propis mestres artesans els visitants gaudixen de demostracions d’oficis que ja es troben en vies d’extinció.

D’altra banda, la gastronomia i la restauració també tenen el seu propi protagonisme en esta Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi, ja que, durant tot el cap de setmana, en la Plaça de l’Església hi ha una zona gastronòmica. En els llocs sol haver-hi gelats artesanals, embotits i formatges, pans artesanals, mel i melmelades, a més de roses, cotó de sucre pensant en els més xicotets.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar