L’Ajuntament de Sant Jordi contracta transport regular entre Panoràmica i Vinaròs en negar-se la Generalitat

  • Iván Sánchez Cifre: “Hui ha entrat en servei després de portar anys demanant-los que posen fi a aquesta discriminació”

 

 L’Ajuntament de Sant Jordi ha posat en marxa un servei de transport regular entre la Urbanització Panoràmica i Vinaròs. L’alcalde del poble ha decidit impulsar aquest servei en vista que la Generalitat s’ha negat a assumir aquesta línia d’autobús a pesar que ha sigut sol·licitada des de fa anys per l’equip de Govern del municipi.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “després d’anys sol·licitant a Conselleria que pose fi a aquesta discriminació i assumisca el cost d’aquest servei tan necessari per al nostre municipi, i sense obtindre resposta per part seua, hem decidit que l’Ajuntament de Sant Jordi active aquest servei a partir de hui, finançant-lo íntegrament coincidint amb l’inici de temporada turística”.

Aquest servei d’autobús eixirà tots elsm dijous, a les 9 del matí, des de la Urbanització Planes del Regne fins a la Urbanització Panoràmica, i des d’allí a Vinaròs, on pararà en diversos punts com són l’estació de tren, l’hospital i el centre de Vinaròs. L’autobús de tornada partirà a les 14 hores des del mateix centre de Vinaròs, en sentit invers, a l’hospital i l’estació de tren per a, des d’allí, continuar fins a la Urbanització Panoràmica i la Urbanització Planes del Regne.

L’alcalde de Sant Jordi ha insistit en aquesta necessitat a la Generalitat de forma reiterada l’últim any amb l’objectiu que facilite d’una vegada el servei regular de transport des de la Urbanització Panoràmica fins a Vinaròs i així evitar que els veïns d’aquesta zona del municipi estiguen discriminats no sols respecte a la resta de veïns del poble, sinó de tota la comarca.

El mateix Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, li ho va demanar fa sis mesos a la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, durant una visita que ha va fer a la zona. Però, a pesar que la consellera va emplaçar a l’Ajuntament de Sant Jordi a tindre una reunió per a plantejar alternatives, no hi ha hagut resposta positiva per a posar en marxa aquest servei, per la qual cosa Iván Sánchez Cifre ha decidit actuar ja i facilitar que els veïns de Panoràmica deixen de patir el greuge comparatiu amb els veïns del nucli urbà del poble i de la resta de pobles del seu entorn de no disposar de transport directe fins a la capital de la comarca.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “el que realment seria útil per als centenars de persones que viuen en Panoràmica tot l’any i els milers que resideixen allí a l’estiu és que la Conselleria autoritze i finance una línia regular de transport col·lectiu amb l’objectiu que els veïns de la urbanització puguen acudir tots els dies a Vinaròs a realitzar tràmits per als quals necessiten desplaçar-se. Però, fins que ho facen ells, que és la seua obligació, hem decidit començar a prestar aquest servei des de l’Ajuntament de Sant Jordi”.

En aquesta línia, l’alcalde de Sant Jordi argumenta que “encara que les seues ajudes per al transport a demanda poden ser utilitzades per a transport regular en el nostre cas, la solució real és que habiliten una línia amb els una mica més de 10.000 euros que ofereixen i que li sumaren el pressupost que s’han estalviat en retallar els dies de servei de transport entre Sant Jordi i Vinaròs per a habilitar la línia de transport regular entre Panoràmica i Vinaròs que venim reclamant des de fa anys”.

Cal recordar que porten anys sol·licitant el servei diari d’autobús entre la urbanització Panoràmica de Sant Jordi amb Vinaròs en negar-se a assumir-ho la Generalitat, malgrat que és una competència autonòmica. Es tracta d’una necessitat apressant des de fa molts anys que, cada vegada, s’ha anat fent fonamental per al desenvolupament turístic de Sant Jordi, a més de que és necessari per als desplaçaments de molts dels seus residents per a acudir a realitzar gestions o rebre serveis sanitaris i de tota mena que solament es presten a Vinaròs.

També cal tindre en compte que les negociacions amb la Generalitat venen des de 2015, quan ja es va parlar amb la Conselleria de Mobilitat per a veure les mancances en els municipis i posar-los remei. L’alcalde de Sant Jordi, concretament, va argumentar que el servei de transport públic entre Vinaròs i el nucli urbà ja estava bé, hi ha dos viatges al dia amb Vinaròs, però la urbanització Panoràmica es quedava sense aqueix servei d’autobús subministrat per l’administració autonòmica per no estar al costat de la N232. Des de l’Ajuntament de Sant Jordi han estat demanant aquest servei almenys una vegada al dia un viatge des de Panoràmica, alguna cosa que mai ha aprovat la Generalitat.

Generalitat porta als joves de Panoràmica a l’institut de Vinaròs

A més, fa a penes dues setmanes, la Generalitat va decidir atendre la reclamació que li va fer l’Ajuntament de Sant Jordi i va començar a portar també als xiquets de la Urbanització Panoràmica a l’institut de Vinaròs. L’Administració autonòmica va començar el dilluns 6 de març a recollir als joves a la Urbanització Panoràmica a les 7.30 hores.

Cal tindre en compte que l’Ajuntament de Sant Jordi va sol·licitar al febrer a la Conselleria d’Educació que l’autobús que recull al poble als alumnes d’Ensenyament Secundari Obligatori per a portar-los a estudiar a Vinaròs faça el mateix amb els alumnes que viuen a la Urbanització Panoràmica. Així ho va fer el propi alcalde, Iván Sánchez Cifre, després d’una reunió mantinguda amb mares de joves que resideixen a la urbanització i es veien obligades a portar als seus fills adolescents en els seus propis vehicles al no fer-ho el transport públic de la Generalitat.

Iván Sánchez Cifre ha mostrat “el meu agraïment a la Conselleria d’Educació per la ràpida resposta per a atendre amb tanta celeritat una reclamació que era tan necessària per a posar fi a aquesta discriminació, que patien respecte a la resta de xiquets tant del poble, com de la resta de municipis de la comarca”.

Aquesta reclamació traslladada per l’alcalde de Sant Jordi a la Conselleria d’Educació va arribar després que les famílies de Panoràmica traslladaren la seua preocupació a Iván Sánchez Cifre i es preguntaren què es podria fer perquè l’autobús escolar que va de Sant Jordi a l’institut de Vinaròs, que porta a tots els xiquets de Sant Jordi, passara abans per la Urbanització a recollir a 8 o 9 dels 13 xiquets que hi ha en edat d’ESO, per a portar-los a tots a Vinaròs. Fins ara eren les mares i pares dels xiquets els que els estaven portant a l’institut, la qual cosa suposava una greu discriminació.

Aquest curs ja hi ha transport escolar de Panoràmica amb el poble

Cal recordar que els xiquets i les xiquetes de la Urbanització Panoràmica de Sant Jordi ja van al col·legi amb autobús aquest curs després que l’equip de Govern de l’Ajuntament haja aconseguit que la Generalitat aprove la línia per a portar-los fins al CEIP Lluís Tena, que està en el nucli urbà de la població.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha mostrat la seua satisfacció “perquè la Generalitat per fi haja accedit a posar aquest servei de transport entre Panoràmica i el col·legi després de sol·licitar-lo molts anys. Cal tindre en compte que cada any augmenta notablement el nombre de persones que viu en Panoràmica i és fonamental que reben els serveis que reben la resta dels veïns del poble, sense importar on visquen”.

Cal tindre en compte que, aquest curs, són ja més de 20 les xiquetes i els xiquets de la urbanització que estan matriculats per a assistir a classe en el CEIP Lluís Tena. Per primera vegada se supera la vintena de matriculacions, per la qual cosa la Generalitat ha decidit accedir definitivament a la sol·licitud de l’Ajuntament de Sant Jordi, que venia sol·licitant aquest servei des de fa anys. Desenes de famílies ja s’estan beneficiant del treball ben fet per part dels responsables del col·legi, del Consell Escolar, de l’Ajuntament de Sant Jordi i de la Generalitat.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar