L’Ajuntament de Sant Jordi celebra els 20 anys d’agermanament amb el poble francés de Pechabou

  • Iván Sánchez Cifre: “Hem intercanviat experiències culturals i gastronòmiques dels nostres respectius territoris” 

 

L’Ajuntament de Sant Jordi i el de Pechabou han commemorat el 20 aniversari del seu agermanament amb un viatge al municipi francés aquest cap de setmana, com ja ocorreguera a Sant Jordi aquest passat estiu.

La delegació de Sant Jordi ha estat composta per 100 persones, amb el seu alcalde, Iván Sánchez Cifre al capdavant, que ha estat acompanyat per membres de l’Associació Musical de Sant Jordi, de la Coral Veus de Sant Jordi, dels Bombos i Tambors, i cuiners de Sant Jordi, juntament amb per Paco Llopis, altres membres de l’Ajuntament, a més de la Reina i Dames de 2023.

Iván Sánchez Cifre ha assegurat que “durant el cap de setmana hi ha hagut diversos actes commemoratius en els quals hem pogut intercanviar les nostres expressions culturals, gastronòmiques i d’arrelament amb els nostres respectius territoris, que ja formen part de la història de totes dues terres.

Vull donar les gràcies a totes les persones que han participat i a les quals ho han fet possible, especialment també al municipi de Pechabou pel seu càlid acolliment”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi, tradicionalment, aprofita la seua bona relació amb el municipi francés de Pechabou per a promocionar el consum de l’oli, les mandarines i licors artesans dels productors locals amb un estand propi en la fira ‘Le Vaig marxar Au Gras’, que se sol celebrar cada tardor en aquesta localitat del sud de França.

Pechabou és un municipi de 1.500 habitants que està situat a tan sols 12 quilòmetres del centre històric de Tolosa. Pechabou és un poble molt atractiu durant tot l’any, ja que ofereix a veïns i visitants la possibilitat de gaudir de nombroses activitats organitzades per les diferents Associacions culturals, lúdiques i esportives, com a exemple destaquen: Associació de Pintors Amateur locals, coral, futbol, tennis de taula, esgrima, grup de teatre, grup de ball, cursos d’idiomes, etc.

Les festes del poble se celebren cada any l’últim cap de setmana d’agost, que ha aprofitat l’Ajuntament de Sant Jordi per a rendir-los visita, encara que el seu esdeveniment festiu més destacat és aquest que se celebra a mitjan novembre: “Le Vaig marxar Au Gras” (Mercat del Foie gras). En el mateix participen artesans arribats d’altres poblacions veïnes de Pechabou ofereixen els seus productes de gran qualitat, com ara: el foie gras en totes les seues variants, magret d’ànec, formatges de la zona, embotits de cérvols, melmelades casolanes i vins de la regió, així com l’oli d’oliva verge i les mandarines de Sant Jordi, tots dos productes molt benvolguts per veïns i visitants d’aquesta fira francesa.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar