L’Ajuntament de Sant Jordi atrau a pintors de tota Espanya aquest diumenge amb el seu Concurs de Pintura Ràpida

 

Iván Sánchez Cifre: “Promocionem el poble d’una forma diferent en el cap de setmana més multitudinari de l’any”
Aquest dissabte s’inaugura la XX Mostra d’Oficis Tradicionals amb un centenar d’expositors i milers de visitants

Aquest diumenge participaran prop de 20 pintors de tota Espanya en l’IV Concurs de Pintura Ràpida 2022 que ha organitzat l’Ajuntament de Sant Jordi. Aquest prestigiós certamen, que té uns premis en metàl·lic de 1.400 euros, coincideix amb la finalitat de setmana més multitudinari de l’any al poble amb la celebració de la XX Mostra d’Oficis Tradicionals.

Així, l’IV Concurs de Pintura Ràpida 2022 tindrà lloc el diumenge 7 d’agost a les 8.45 hores i participaran prop de 20 pintors, inclosos els de categoria infantil-juvenil. Els inscrits utilitzaran la Tècnica de Pintura Ràpida en oli-acrílic, aquarel·la i dibuix, mentre que el tema de les obres hauran de ser els paisatges urbans circumscrits en el municipi de Sant Jordi i dins de la urbanització de Panoràmica del terme municipal de Sant Jordi.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “aquest concurs pretén promocionar els atractius del poble d’una forma diferent, alhora que serà un atractiu més per als milers d’assistents a la Mostra d’Oficis Tradicionals. A més, les obres guanyadores passen a formar part del patrimoni del poble, la qual cosa és un valor afegit”.

Les dimensions recomanades en oli-acrílic són d’un mínim 65 x 80 centímetres, mentre que les dimensions recomanades en aquarel·la i dibuix són, com a mínim, 50 x 60 centímetres. El primer premi serà de 1.000€ i el segon premi serà de 400€ en el que fa referència a adults. En la categoria infantil-juvenil podran participar totes les xiquetes i xiquets amb edats compreses entre 10 i 17 anys i ho faran amb la tècnica d’oli-acrílic, aquarel·la i dibuix. El premi serà material de pintura valorat en 80€.

Les obres podran anar protegides amb un llistó però no s’acceptaran obres emmarcades. Altres condicions són que totes les aquarel·les i dibuixos hauran d’anar sobre un suport dur, els participants no hauran de signar les obres objecte del concurs i l’obra guanyadora en cada categoria quedarà en propietat de l’Ajuntament, que es reserva tots els drets, inclosos de reproducció.

Començament a les 8.45 hores en la Plaça Major

Els participants es concentraran en la Plaça Major, davant la porta de l’Ajuntament de Sant Jordi, el diumenge 7 d’agost, a les 8.45 hores, moment en el qual hauran d’aportar la còpia del document d’inscripció, i es posarà el segell a les teles. El lliurament de les obres es realitzarà el mateix dia, entre les 13.30 i 14:00 hores, en el “Centre Cívic” de Sant Jordi. S’entregarà un rebut a l’autor o autora del quadre en el moment de lliurament.

Les obres seran exposades en el “Centre Cívic”, fixant-se la seua inauguració i lliurament de premis el mateix dia 7 d’agost a les 16.00 hores, en finalitzar serà la seua clausura i recollida dels quadres no premiats per la pintora o pintor o en defecte d’això per una persona degudament autoritzada. El veredicte del Jurat i el lliurament de premis es realitzarà el mateix dia a les 16.00 hores en el “Centre Cívic”, on hauran d’estar els i les participants.

Cal recordar que demà dissabte s’inaugura a les 11 la XX Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi, en la qual s’esperen més d’un centenar d’expositors i milers de visitants al llarg dels dos dies que dura aquest esdeveniment.

Estan programades, a més de les activitats pròpies de l’artesania tradicional, actuacions musicals, exhibicions amb animals, degustació de productes i activitats infantils.Cal tindre en compte que es tracta de la major mostra d’oficis tradicionals d’Espanya i atraurà a milers de visitants tant de la comarca com a nivell nacional.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “és la major mostra de tota Espanya dedicada exclusivament als oficis artesanals i que es fa gràcies a la col·laboració d’associacions i veïns, que treballen durant tot l’any perquè puguem gaudir tots amb molts estands i de qualitat. Cal tindre en compte que es tracta dels dies més multitudinaris de tot l’any a Sant Jordi, ja que en aquest cap de setmana s’esperen milers de visitants entre els veïns del poble i altres residents de la comarca, a més de turistes de tota Espanya”.

Marisa Ramírez i Joan Collado, regidors de l’equip de Govern i responsables d’organitzar aquesta XX Mostra d’Oficis Tradicionals, ha assegurat que “enguany hem treballat amb especial il·lusió per a recuperar la normalitat en aquesta Mostra reconeguda a nivell nacional i que demostra que la defensa de les nostres tradicions és una de les nostres prioritats, tal com vam demostrar amb fets”.

Es concentra en la Plaça Major i carrers annexos

La XX Mostra d’Oficis Tradicionals se celebrarà en la Plaça Major de Sant Jordi i els seus carrers annexos i està prevista la participació d’un centenar d’artesans arribats de tota Espanya i milers de visitants al llarg de tot el cap de setmana.

Entre els artesans que prendran part en la Mostra hi haurà vidrieros, restauradors d’antiguitats i fòssils, cesteros, alpargateros, artesans de la fusta, apicultors, saboners, forjadors, artesans de morters de pedra, fabricadores d’instruments tradicionals, picapedrers, viticultors, formatgers, escultors, guarnicioneros i molts més. Així mateix, hi haurà una demostració de silvestrismo, amb ocells entrenats per experts, així com, en el centre de la plaça, hi haurà atraccions ecològiques i sostenibles amb un vaixell pirata, una sénia i cadires voladores de fusta, pensant en els més xicotets.

A més, de la mà dels propis mestres artesans els visitants podran gaudir de demostracions d’oficis que ja es troben en vies d’extinció. D’altra banda, els que vulguen podran visitar la casa taller de Sali García, que restaura mobles i pintures, en la Plaça Major, 3.

D’altra banda, la gastronomia i la restauració també tindran el seu propi protagonisme en aquesta XX Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi, ja que, durant tot el cap de setmana, en la Plaça de l’Església hi haurà una zona gastronòmica amb tres food trucks i el Fossar Vell es convertirà en una zona de degustació de cerveses artesanes, caves i vi. Ací hi haurà una actuació musical el dissabte a la vesprada i una altra el diumenge al matí.

En alguns llocs hi haurà també gelats artesanals, embotits i formatges, pans artesanals, mel i melmelades, a més de roses de dacsa, cotó de sucre pensant en els més xicotets.

Entre el dissabte i el diumenge també està prevista l’actuació de la dansa de Sant Jordi, així com l’agrupació de bombos i tambors i la banda de música per a amenitzar el cap de setmana i entretindre als visitants. D’altra banda, en la inauguració participarà una representació de membres de diferents collas de Moros i Cristians de Peníscola, que resulten molt vistosos i entretinguts, especialment per als visitants que arriben de fora de la província.

El dissabte a les 11 hores s’inaugurarà també l’exposició “100 revistes dels fulls de Sant Jordi del Maestrat”, publicades entre 1996 i 2022. Estaran exposades en el Centre Cívic de la Plaça Major fins al dia 13 d’agost, a càrrec de la “Associació dels Jordiens Absents”. Aquesta exposició compartirà espai amb la de “120 Anys de Música, Història d’una *trajectória musical 1902-1992/1992-2022”, que es va inaugurar en les Festes Majors i ara continua activa.

L’horari de la Mostra serà, el dissabte 6 d’agost, d’11 a 13.30 hores i de 17.30 a 23 hores, mentre que el diumenge 7 romandrà obert des de les 11 fins a les 13.30 hores i des de les 17.30 fins a les 21.30 hores.

Programa d’activitats de la XX Mostra d’Oficis Tradicionals:

DISSABTE 6 D’AGOST:

10.45 hores: Volteig de campanes a càrrec de la colla “Amics dels campanes”.

11 hores: Inauguració oficial a càrrec d’autoritats locals i l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, acompanyats per la Reina de les Festes 2022 i la seua Cort d’Honor. A continuació, homenatge a la Cooperativa Agrícola San Isidro. Seguidament, la banda de música de la “Associació Musical Sant Jordi” acompanyarà a la visita inaugural pel recinte de la Mostra, així com una representació de les collas de Moros i Cristians de Peníscola.

11.30 hores: Inauguració de l’exposició “100 revistes dels fulls de Sant Jordi del Maestrat”, publicades entre 1996 i 2022. Estaran exposades en el Centro Cívic de la Plaça Major fins al dia 13 d’agost, a càrrec de la “Associació dels Jordiens Absents”.

12 hores: Atraccions tradicionals ecològiques i sostenibles.

18 hores: Atraccions tradicionals ecològiques i sostenibles.

19.30 hores: Tardeo amb “En&*Ton”.

DIUMENGE 7 D’AGOST:

11 hores: Obertura de la Mostra d’Oficis Tradicionals, en la qual tindrà lloc l’IV Concurs de Pintura Ràpida, patrocinat per Grup Forés.

12 hores: Atraccions tradicionals ecològiques i sostenibles.

16 hores: Exposició de les obres de l’IV Concurs de Pintura Ràpida, lliurament de premis i clausura d’aquest.

18 hores: Atraccions tradicionals ecològiques i sostenibles.

18 hores: Actuació del Grup de Bombos i Tambors de Sant Jordi.

19.30: Tardeo amb “Tribut a l’últim de la Fila”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar