L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre consolida les accions dirigides a la integració del col·lectiu migrant

A través de la Regidoria de Benestar i l’Oficina Municipal Pangea, s’imparteixen els tallers “Adaptació i integració del nouvingut” i “Adaptació i apoderament de la dona migrant”

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre consolida el seu programa d’activitats interculturals i activitats per a afavorir la integració de les persones d’altres cultures que viuen en la localitat. Aquestes accions es coordinen a través de la Regidoria de Benestar Social i l’Oficina Municipal Pangea.

Un dels tallers que s’imparteixen, en coordinació amb l’IES Serra d’Irta, és el de “Adaptació i integració del nouvingut”, dirigit a l’alumnat migrant nouvingut i incorporat a l’institut. El taller també incorpora a l’alumnat que es va beneficiar en edicions anteriors, però, derivat per part de l’equip docent, ja que es considera necessari que continuïn formant part d’aquesta iniciativa per a així continuar reforçant la seva correcta adaptació. Com en edicions anteriors, aquest taller s’imparteix durant el curs escolar, amb una sessió setmanal durant l’horari lectiu, en la qual es facilitaran les eines necessàries per a afavorir el correcte acolliment i integració de les i els participants en la comunitat educativa, treballant a nivell lingüístic, social i cultural.

En el cas del “Taller d’adaptació i apoderament de la dona migrant” s’afavoreix la integració, l’adaptació i l’apoderament de dones migrants del nostre municipi, treballant amb elles de manera activa, afavorint la seva autonomia. Enguany comptarà amb diverses novetats, d’una banda s’incrementaran les sessions setmanals, passant a dues sessions per setmana en l’edifici CESAL d’Alcalà de Xivert, a causa del bon acolliment d’edicions anteriors i a la demanda per part de les usuàries, i d’altra banda, es realitzaran sortides del municipi per a donar a conèixer a les participants elements de la nostra societat valenciana.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Melina Fradejas, destacava que “aquests tallers compleixen una doble funció d’integració, a nivell de població migrant perquè puguen adaptar-se més ràpidament i a nivell que són dos col·lectius especialment sensible: adolescents i dones” i destacava el bon funcionament d’aquests tallers en anteriors edicions.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar