L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre al·lega contra l’informe de la Generalitat Valenciana per a què es puga instal·lar enllumenat solar en Capicorb

Des de l’Ajuntament, s’insisteix que la instal·lació de 67 fanals plantejada pel consistori compleix tots els criteris mediambientals i és indispensable per a garantir la seguretat de veïns i veïnes

10/01/2022: L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha presentat una al·legació a l’informe emès pel Servei d’Infraestructura Verda i Paisatge de la Conselleria de Política Territorial de la Generalitat Valenciana negatiu a la instal·lació d’enllumenat públic en el camí L’Atall, entre el campament Jaume I i l’ermita de Sant Antoni de Capicorb. En aquesta al·legació, aprovada per la Junta de Govern local, els Serveis Tècnics municipals exposen que al no considerar viable la instal·lació de 42 fanals de les 67 previstes i proposar que s’eliminen diversos trams s’està impedint el desenvolupament del projecte. El que es proposa des de l’organisme autonòmic, en aplicació del PATIVEL, és la instal·lació de fanals per trams, autoritzant únicament en el tram urbà entre el camí L’Estany i la desembocadura de la rambla de Estopet, en el tram sud de la desembocadura de la rambla de Estopet fins al camí Manyetes i des del camí Galarsa fins al complex Capicorb, la qual cosa suposaria passar de les 67 contemplades a 25 fanals.

En l’al·legació també s’insisteix que el projecte presentat per l’Ajuntament compta amb tots els criteris paisatgístics exigits, pel que fa a nombre de fanals, tipologia, distància, altura, etc. De fet, s’inclou un estudi lumínic que descarta qualsevol tipus de contaminació lumínica.

“Els nostres veïns i veïnes no poden entendre com es pot negar la instal·lació d’enllumenat solar i proposar que es faça un tram sí, un tram no ja que això no soluciona la problemàtica de falta d’il·luminació ni evita el perill que això suposa”, ha destacat l’Alcalde Francisco Juan. Juan ha destacat que “aquesta actuació preserva els valors paisatgístics de la zona, no és necessari realitzar obra civil per a executar-la i s’aposta per un enllumenat sostenible, amb tecnologia LED”. L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre contempla la partida pressupostària necessària per a escometre l’actuació des de fa dos anys.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar