L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre adjudica la redacció d’un inventari de construccions de pedra en sec per a la seua posada en valor

Un estudi previ ja revela la gran riquesa d’aquesta mena de patrimoni etnològic en el terme municipal

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha adjudicat la redacció d’un inventari per a la recuperació i posada en valor d’elements de construcció de pedra en sec localitzats en el terme municipal. El treball consistirà en la presa de dades, mesurament, deliniació i elaboració de fitxes en les quals es recullen totes les característiques d’aquestes construccions, entre les quals es troben marges, casetes agrícoles, corrals per a ramats, aljubs, forns de calç, entre altres usos. Una vegada catalogat tot el material, es podran determinar quines accions es poden prendre per a la seua recuperació i la difusió del seu valor patrimonial, a través d’activitats turístiques o culturals. Un estudi previ a l’adjudicació ja revela la gran riquesa del terme municipal en aquesta mena de construccions i el consistori va aprovar una declaració institucional per a la protecció dels béns de pedra en sec.

A més, des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat una subvenció de la Generalitat Valenciana destinada a aquesta mena d’actuacions de catalogació i protecció de la pedra en sec i “la nostra intenció és continuar acollint-nos a aquestes ajudes per a continuar catalogant la gran quantitat d’aquesta mena de construccions i que es difonguin com a part fonamental del nostre patrimoni local i exemple del treball dels nostres avantpassats”.
La UNESCO cataloga la tècnica de construcció amb pedra en sec com a “Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar