L’Agrupació de Protecció Civil de la Diputació de Castelló amplia la plantilla de voluntaris per a reforçar el suport a emergències

  • Fins al divendres 12 de gener, els interessats poden presentar la sol·licitud d’incorporació a este cos d’emergències de caràcter provincial en el registre general del Consorci de Bombers
  • L’Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil és un servici fonamental que participa en les diferents emergències que es produïxen a la província de Castelló

 

L’Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil (APVPV) de la Diputació de Castelló busca nous integrants per a vetlar per la seguretat dels castellonencs. Així doncs, el departament de Bombers de la institució provincial ha publicat les bases per al procés de selecció de 25 nous membres de la plantilla de Protecció Civil i garantir, d’esta manera, un servici essencial a la província de Castelló.

I és que la APVPC dona cobertura, actualment, a 103 municipis del territori castellonencs, la qual cosa suposa pràcticament el 85% dels municipis de la província que no compten amb la seua pròpia agrupació de Protecció Civil, realitzant una mitjana de 700 servicis anuals. Pel que, amb l’objectiu de continuar prestant el millor servici a tots els pobles, han obert la convocatòria per a la selecció de nous voluntaris.

El document, que ha eixit publicat en el BOP establix que els candidats hauran de superar un procés selectiu que constarà d’una valoració de mèrits i un curs bàsic d’iniciació. Així doncs, fins divendres que ve 12 de gener, els interessats poden presentar, per escrit, la sol·licitud d’incorporació a l’agrupació provincial de voluntaris de Protecció Civil, en el registre general del consorci (Gran Via Tàrrega Monteblanco núm. 282 de Castelló). Seguidament, s’iniciarà el procés de selecció, així com de formació fins a cobrir les 25 places disponibles.

A més, uns altres dels requisits que es demanden és que els aspirants residisquen en un municipi de la província, que siguen de nacionalitat espanyola i majors de 16 anys.

Cal recordar que este cos, de caràcter provincial, és únic en la Comunitat Valenciana i un dels pocs que existix a nivell nacional. Un servici fonamental per a previndre, protegir i actuar en les actuacions pròpies sol·licitades per cada Ajuntament, com són les festes, els espectacles o les activitats multitudinàries com per exemple els grans festivals de música. A més, la APVPC participa activament en les diferents emergències que es produïxen a la província (incendis forestals, inundacions, nevades…) com a suport logístic i preventiu al dispositiu del Consorci de Bombers.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar