L’aeroport de Castelló aconseguix en 2023 els millors resultats de la seua història amb 283.259 passatgers i 9.780 operacions

  • La infraestructura incrementa en un 90% la xifra d’usuaris respecte a 2022 i creixen en un 14 % els moviments d’aeronaus 
  • Salomé Pradas destaca que els registres “consoliden l’aeroport com a peça clau en la connectivitat, la internacionalització i el desenvolupament de la província de Castelló”
  • Ocupa el lloc 35 dels 54 que hi ha a Espanya en trànsit de passatgers

L’aeroport de Castelló ha certificat en 2023 els millors registres de la seua trajectòria, amb un total de 283.259 passatgers i 9.780 moviments d’aeronaus. Així ho ha detallat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, després d’una trobada de treball amb el director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, i el nou director de la instal·lació, Justo Vellón.

La consellera ha incidit en “l’enlairament” de l’aeroport castellonenc durant l’any passat, en què la infraestructura “ha fet un salt quantitatiu i qualitatiu, i ha aconseguit xifres rècord tant en usuaris com en operacions”.

Salomé Pradas ha mostrat la seua satisfacció amb els resultats obtinguts, “que certifiquen la progressió de l’aeroport i la seua consolidació com una peça essencial en la connectivitat, la internacionalització i el desenvolupament de la província de Castelló”.

En l’àmbit comercial, s’ha batut el rècord de passatgers amb un total de 283.259, que incrementa en un 90 % l’anterior millor registre anual de 2022, en què es van comptabilitzar 149.339 usuaris.

L’aeroport de Castelló ocupa el lloc 35 dels 54 que hi ha a Espanya quant a trànsit de passatgers. A més, dels aeroports que no formen part de la xarxa d’AENA és el que més creix.

La consellera ha incidit en què l’aeroport ha operat en 2023 la xifra més elevada de rutes regulars de la seua trajectòria, un total d’onze, i estrena les connexions de Roma, Porto i Düsseldorf.

Salomé Pradas ha recalcat l’aposta de la Generalitat per reforçar el trànsit comercial de l’aeroport de Castelló en 2024. En este sentit, ha recordat la consecució de cinc noves rutes, de les quals tres arrancaran en el present any (Berlín, Milà i Bilbao) i dos a partir de 2026 (París i Stuttgart).

En l’exercici 2023 també s’ha batut el rècord de moviments d’aeronaus, amb un total de 9.780, que supera el registre de 2022, en què va haver-hi 8.595 operacions.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar