La secretària de sanitat del PSPV-PSOE de ports maestrat denúncia que empitjora la situació de l’hospital de vinaròs per la retallada econòmica per a les sessions quirúrgiques

ERNESTINA BORRÁS AFIRMA QUE AUGMENTARAN LES LLISTA D’ESPERA.

Ernestina Borrás, secretària de Sanitat del PSPV-PSOE Ports Maestrat ha denunciat la situació crítica en la qual de nou es troba l’Hospital Comarcal de Vinaròs després de la decisió del conseller Marciano Gómez de canviar unilateralment el decret que regula les sessions quirúrgiques eliminant el pagament per operació.

L’Executiu de PP-VOX ha tornat a les retallades purament econòmiques que contrasten amb el pla que el Consell de Ximo Puig va posar en marxa per a Vinaròs augmentant el pressupost per a pagar als professionals per a realitzar intervencions quirúrgiques a la tarda. Aquesta situació provocarà un augment en les llistes d’espera.

Sobre aquest tema Ernestina Borrás assenyala que “la situació s’ha agreujat passant d’una realitat en la qual només en aquest Departament es van crear 200 llocs de treball a més d’augmentar el pressupost per a operar a les tardes, a un govern de Mazón que prefereix derivar als pacients, pagant als hospitals privats abans que als grans professionals que tenim en aquest hospital”. Aquesta derivació suposa que la gent ha de traslladar-se a Castelló o València amb la consegüent molèstia personal i econòmica en molts casos.

La secretaria de Sanitat socialista de Ports Maestrat ressalta que aquesta situació ha creat malestar entre els professionals, la qual cosa provoca que es neguin a realitzar cirurgies fora de la seva jornada laboral en empitjorar les seves condicions laborals i la remuneració que percebien.

Borrás opina que els problemes del Departament de Vinaròs no se solucionen amb un Decret que rebutgen sindicats i col·lectiu mèdic, sinó en un augment de recursos per a aquest centre que l’actual conseller no vol implementar, per la qual cosa demana “que s’asseguin amb metges i sindicats per a buscar solucions deixant de costat plans unilaterals com el decret que ha modificat les sessions quirúrgiques”.

Ernestina Esborres, d’altra banda, demana “transparència en les dades i que es publiquin les llistes d’espera que actualment tenen amagades mentre ens diuen que s’estan reduint. Aquesta reducció és negada pels sindicats i contradiu a l’advertiment que els ha realitzat el Síndic de Greuges”.

La Secretària de Sanitat del PSPV-PSOE de Ports Maestrat conclou afirmant que si realment s’han retallat les llistes d’espera no es comprèn perquè les amaguen.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar