La Generalitat també portarà als xiquets de Panoràmica a l’institut de Vinaròs després de reclamar-lo l’Ajuntament de Sant Jordi

Iván Sánchez Cifre: “Agraïsc la ràpida resposta per a atendre una reclamació tan necessària per a posar fi a aquesta discriminació”

L’autobús de la Conselleria d’Educació recollirà ja estiga dilluns a les 7.30 hores als xiquets de la Urbanització

La Generalitat Generalitat ha decidit atendre la reclamació que li va fer la setmana passada l’Ajuntament de Sant Jordi i aquest dilluns començarà a portar també als xiquets de la Urbanització Panoràmica a l’institut de Vinaròs. L’Administració autonòmica ha anunciat ja als pares que aquest mateix dilluns 6 de març passarà l’autobús a recollirà els seus fills la Urbanització Panoràmica a les 7.30 hores.

Cal tindre en compte que l’Ajuntament de Sant Jordi va sol·licitar la setmana passadaa la Conselleria d’Educació que l’autobús que recull al poble als alumnes d’Ensenyament Secundari Obligatori per a portar-los a estudiar a Vinaròs faça el mateix amb els alumnes que viuen a la Urbanització Panoràmica. Així ho va fer el propi alcalde, Iván Sánchez *Cifre, després d’una reunió mantinguda amb mares de joves que resideixen a la urbanització i es veien obligades a portar als seus fills adolescents en els seus propis vehicles al no fer-ho el transport públic de la Generalitat.

Iván Sánchez Cifre ha mostrat “el meu agraïment a la Conselleria d’Educació per la ràpida resposta per a atendre amb tanta celeritat una reclamació que era tan necessària per a posar fi a aquesta discriminació, que patien respecte a la resta de xiquets tant del poble, com de la resta de municipis de la comarca”.

Aquesta reclamació traslladada per l’alcalde de Sant Jordi a la Conselleria d’Educació va arribar després que les famílies de Panoràmica traslladaren la seua preocupació a Iván Sánchez Cifre i es preguntaren què es podria fer perquè l’autobús escolar que va de Sant Jordi a l’institut de Vinaròs, que porta a tots els xiquets de Sant Jordi, passara abans per la Urbanització a recollir a 8 o 9 dels 13 xiquets que hi ha en edat d’ESO, per a portar-los a tots a Vinaròs. Fins ara eren les mares i pares dels xiquets els que els estaven portant a l’institut, la qual cosa suposava una greu discriminació.
L’Ajuntament pressiona per a millorar el transport a Panoràmica

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi està sent especialment insistent a reclamar la millora del transport públic a la Urbanització Panoràmica. De fet, aquest passat estiu l’alcalde del poble, Iván Sánchez Cifre, ja reclamava a la Generalitat que posara ja en marxa el servei d’autobús entre la urbanització Panoràmica i Vinaròs a l’estiu perquè es tracta d’una necessitat tant per als veïns de la zona com els treballadors que han d’acudir cada dia a la urbanització. Es tracta d’una qüestió que ve des de lluny, ja que l’alcalde del municipi porta reclamant aquest servei des de 2017.

La realitat és que, des de llavors, la Conselleria de Mobilitat solament ha donat llargues o la callada per resposta a pesar que, any a any, la necessitat és més apressant. És un problema que afecta tant a Sant Jordi com al municipi de Sant Rafael, per la qual cosa els alcaldes de totes dues localitats porten temps treballant en aquesta qüestió.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “la Generalitat ha de prendre cartes en l’assumpte d’una vegada per a posar fi a aquesta discriminació que afecta a un dels motors turístics de la comarca, i no hi ha tants com per a menysprear aquesta necessitat. El problema és que fa més de set anys que la Conselleria de Mobilitat no vol saber res malgrat ser una necessitat urgent i ser una competència seua. És molt trist que des de 2015 no hagen volgut assumir aquest servei diari, ni tan sols a l’estiu, malgrat tractar-se d’una competència autonòmica”.

Es tracta d’una necessitat apressant des de fa molts anys que, cada vegada, s’ha anat fent fonamental per al desenvolupament turístic de Sant Jordi, a més de que és necessari per als desplaçaments de molts dels seus residents per a acudir a realitzar gestions o rebre serveis sanitaris i de tota mena que solament es presten a Vinaròs.

Cal tindre en compte que les negociacions de tots dos ajuntaments amb la Generalitat venen des de 2015, quan ja es va parlar amb la Conselleria de Mobilitat per a veure les mancances en els municipis i posar-los remei. L’alcalde de Sant Jordi, concretament, va argumentar que el servei de transport públic entre Vinaròs i el nucli urbà ja estava bé, hi ha dos viatges al dia amb Vinaròs, però la urbanització Panoràmica es quedava sense aqueix servei d’autobús subministrat per l’administració autonòmica per no estar al costat de la N232. Des de l’Ajuntament de Sant Jordi han estat demanant aquest servei almenys una vegada al dia un viatge des de Panoràmica, alguna cosa que mai ha aprovat la Generalitat, per la qual cosa tots dos alcaldes han decidit ara contractar-ho des dels seus ajuntaments.

Panoràmica és fonamental per al desenvolupament de Sant Jordi

Cal tindre en compte que la urbanització Panoràmica és fonamental per al desenvolupament turístic de Sant Jordi i de part de l’interior de la comarca. Per això l’Ajuntament de Sant Jordi va realitzar l’any passat les obres per a millorar la seguretat viària de quatre quilòmetres de la carretera que uneix l’eixida de l’autopista A-7 i la CV11 amb la urbanització Panoràmica Golf. L’objectiu era que la carretera estiguera lliure d’obstacles i siga molt més segura i còmoda de cara a estiu, que és quan més trànsit suporta.

“Es tracta d’una infraestructura vital per al desenvolupament urbanístic i econòmic per a tots els veïns del nostre poble, perquè enllaça la carretera CV-11 i l’entrada a l’Autopista A-7 amb el gran pol d’atracció esportiva i turística d’aquesta zona del *Maestrat que és Panoràmica. Per això tenim previst invertir aquest any mig milió d’euros més per a continuar ampliant i millorant el ferm i la senyalització d’aquesta carretera tan important per al poble com per a tota la comarca”, ha assegurat Iván Sánchez Cifre.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar