La Generalitat agilitzarà la construcció del consultori mèdic de Sant Jordi per a millorar l’atenció sanitària

-Iván Sánchez Cifre: “A la fi hem trobat sensibilitat en la Conselleria de Sanitat perquè és una necessitat urgent”
-Els tècnics de Sanitat ja van admetre en un informe de 2021 que hi havia mancances i que era necessari un nou local

Les persones que viuen a Sant Jordi estan d’enhorabona. I és que la Conselleria de Sanitat s’ha compromés a agilitzar la construcció del nou ambulatori amb l’objectiu de millorar l’atenció sanitària.

Es tracta d’una notícia molt esperada per totes les veïnes i veïns del poble i que sorgeix després de la reunió que ha mantingut esta setmana Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, amb responsables de la Conselleria. En esta, la primera mantinguda amb els nous responsables de la Generalitat després de les eleccions autonòmiques, l’Ajuntament de Sant Jordi ha trobat, a la fi, un compromís que venia reclamant fa més de dos anys.

Este acord ha sigut possible després de la reunió d’Iván Sánchez Cifre amb càrrecs i tècnics de la Conselleria de Sanitat, encapçalats pel director general d’Infraestructures, Pedro López i la directora d’Assistència Primària, Eva Suárez, per a agilitzar la construcció del consultori mèdic de Sant Jordi.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “vull agrair-los el compromís que han mostrat per a fer tots els tràmits necessaris de manera urgent per a agilitzar la construcció del nou centre mèdic. A la fi hem trobat sensibilitat en la Conselleria de Sanitat amb les necessitats de totes les persones que viuen a Sant Jordi, perquè ja és una necessitat urgent”.

Cal tindre en compte que ja han passat més de tres anys des que els professionals sanitaris van traslladar als responsables de la Conselleria la necessitat de disposar d’unes noves instal·lacions perquè les actuals s’havien quedat xicotetes i obsoletes.

Pressió permanent per part de l’equip de Govern

Cal recordar que després de més de tres anys treballant i pressionant de manera permanent a la Generalitat durant la passada legislatura, l’equip de Govern que dirigeix Iván Sánchez Cifre es va cansar d’esperar que el Consell assumira les seues competències per a garantir una bona atenció sanitària als veïns i visitants del poble i va anunciar que assumiria el projecte i les obres de construcció del nou consultori mèdic si la Conselleria de Sanitat seguia sense assumir les seues competències.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, explicava llavors que “si no són capaços de fer el seu treball, l’Ajuntament de Sant Jordi traurà a licitació l’obra del nou consultori mèdic i la sala polivalent sanitària sense l’ajuda de la Conselleria de Sanitat”.

L’alcalde explicava llavors que “el passat 3 de febrer no van remetre el pla funcional del consultori, que és exactament el mateix, és còpia i pega, de la memòria de necessitats que nosaltres els enviem en 2021”, tal com va demostrar davant els mitjans de comunicació, mostrant el document que va enviar l’Ajuntament a la Conselleria fa dos anys i mig i el que la Conselleria va remetre a l’Ajuntament dos anys després.

Iván Sánchez Cifre ha remarcat que “el consultori no és un capritx de l’Ajuntament de Sant Jordi, sinó que el sol·liciten els propis sanitaris, la pròpia Conselleria i els veïns. Per això, en estos tres anys, els que hem treballat, els que hem exigit i els que hem fet tot el possible per a tindre un nou consultori per als veïns ha sigut l’Ajuntament. Agraïm a la Conselleria de Sanitat i al conseller Marcià Gómez que vagen a agilitzar esta infraestructura”.

“L’Ajuntament de Sant Jordi ha oferit tot el treball que ja ha avançat a la Conselleria perquè no hi ha res que desitgem més que el que la Conselleria construïsca el nou consultori. No és una petició de futur, sinó que és una necessitat urgent”, ha recalcat l’alcalde.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la