La diputada de Cultura assisteix a la inauguració de l’exposició ‘Fonent Creencies’ en el Museu de Belles Arts de Castelló

La mostra recull la representació de Mercuri, una peça conservada pel Museu Arqueològic Nacional i que, després de més de cent anys, es podrà veure a Castelló gràcies a la petició de la institució

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha assistit hui a la inauguració de l’exposició ‘Fonent Creencies’ en el Museu de Belles Arts de Castelló. Aquesta exposició recull diferents peces arqueològiques de les cultures romana i ibera, recuperades en el territori provincial al llarg de més d’un segle, i romandrà oberta fins al pròxim 29 de gener.

Els elements exposats en la mostra són peces devocionals de les cultures ibera i romana localitzats en diferents pobles de la província de Castelló, i destaquen xicotetes escultures zoomorfes i antropomorfes realitzades en bronze.

Aquestes peces arqueològiques representen divinitats i mites de tots dos pobles de l’Antiguitat que van habitar l’actual territori castellonenc, i que formaven part de la indumentària personal i de les capelles dels diferents assentaments que van estar habitats entre el segle VI a. C. fins al segle V a. C.

Sanz ha explicat que una de les peces, la representació de Mercuri, ha sigut conservada pel Museu Arqueològic Nacional des de principis del segle XX, sense eixir dels seus magatzems fins que, per part de la Diputació, s’ha sol·licitat la peça per a poder realitzar l’exposició.

“Per tant, després de més de cent anys, aquesta figura de Mercuri torna a la província i es podrà visitar en el Museu de Belles Arts fins al 29 de gener de 2023, data en la qual l’exposició es clausurarà”, ha afegit la diputada provincial.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar