La Diputació s’uneix a favor de l’impuls de l’interior de la província i en suport i solidaritat al poble marroquí

La sessió ordinària del mes de setembre aprova dues declaracions institucions, una a favor del foment de l’ocupació i l’activitat econòmica a l’interior de la província, i una segona d’ajuda al Marroc després del terratrèmol que es va registrar el passat 9 de setembre

El ple de la Diputació Provincial de Castelló s’ha unit a favor de l’impuls de l’interior de la província i en suport i solidaritat al poble marroquí després del devastador terratrèmol que es va registrar el passat 9 de setembre.

El ple ordinari corresponent al mes de setembre i celebrat aquest matí ha aprovat dues declaracions institucionals. D’una banda, tots els grups polítics amb representació provincial han mostrat el seu suport per als municipis d’interior a través d’ accions que puguen fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica a la província. En aquest sentit, a través de la declaració institucional s’advoca per impulsar l’interior de Castelló per a frenar la pèrdua de població i serveis.

Així mateix, la Diputació de Castelló ha mostrat el seu compromís amb la finalitat de participar, col·laborar i impulsar, tant directament com de manera conjunta amb altres administracions, accions per a l’interior, particularment als Ports i l’Alt Maestrat, a més d’establir amb la Diputació de Terol acords i objectius de col·laboració per a continuar millorant serveis i infraestructures que comparteixen totes dues províncies.

Solidaritat amb el poble marroquí

D’altra banda, el ple de la Diputació s’ha unit en suport al poble marroquí després del terratrèmol de magnitud 6,8 en l’escala Richter, amb multitud de rèpliques, que va sacsejar el Marroc fa deu dies, causant nombroses pèrdues humanes i econòmiques. Les més de 2.000 persones mortes i més de 2.400 ferits converteixen aquest terratrémol en el més mortífer en sis dècades que ha patit el país veí.

La Diputació de Castelló manifesta a través d’aquesta declaració institucional la seua condolença i solidaritat amb el poble del Marroc afectat per la catàstrofe, i lamenta profundament la pèrdua de vides humanes, així com l’elevat nombre de persones ferides, desaparegudes i els danys produïts.

A més de les mostres de suport a la comunitat marroquina que resideix a la província de Castelló, la Diputació ha volgut reconéixer expressament la labor de quantes persones, entitats, institucions públiques o privades, nacionals i internacionals, s’estan bolcant en la urgent assistència a les zones afectades i es manté en contacte amb la Generalitat Valenciana per a, juntament amb el govern d’Espanya, col·laborar en tot allò que es precise i siga necessari.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar