La Diputació reactiva l’interior de Castelló garantint serveis bàsics com una tenda multiservei a Matet

La presidenta de la institució provincial es desplaça a Matet per a anunciar el conveni singular de 15.000 euros destinat al condicionament i equipament d’un local per a la posada en marxa de la tenda

“Disposar de serveis bàsics i de proximitat en els municipis d’interior és vital per al creixement, el desenvolupament i per a assegurar un futur en el conjunt del nostre territori”, ha subratllat Marta Barrachina

La Diputació Provincial de Castelló reactiva l’interior de la província garantint serveis bàsics en municipis de menys de 200 habitants.

Un exemple és Matet. Fins a esta xicoteta localitat de l’Alt Palància s’ha desplaçat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, per a anunciar el conveni singular entre la institució provincial i l’Ajuntament de Matet amb un import de 15.000 euros destinat al condicionament del local i equipament per a la posada en marxa d’una tenda multiservei, servei que manca esta xicoteta localitat.

“Disposar de serveis bàsics i de proximitat en els municipis d’interior és vital per al creixement, el desenvolupament i per a assegurar un futur en el conjunt del nostre territori”, ha subratllat la dirigent provincial, qui ha incidit en què l’obertura de tendes multiservei en xicotets municipis com Matet “reforcen l’aposta d’este Govern Provincial per enfortir l’interior de la província com a generador d’oportunitats”.

Sobre aquest tema, este servei bàsic, a més de millorar la qualitat de vida dels veïns, “contribuïx al foment d’ocupació i l’activitat econòmica i, per tant, té l’objectiu de frenar la pèrdua de població en el nostre interior”, ha expressat la dirigent provincial.

Amb tot, el conveni singular entre la institució provincial i l’Ajuntament de Matet forma part del full de ruta marcat per la Diputació de Castelló quant a la cerca de fórmules i actuacions “que ajuden el desenvolupament rural i contribuïsquen a frenar l’estancament econòmic, social i poblacional”, ha indicat Marta Barrachina.

A més de garantir l’accés a productes bàsics, donar un servei de proximitat i fomentar l’ocupació, l’obertura d’una tenda multiservei a Matet també fomentarà la cohesió social entre els veïns d’esta població ja servirà com a punt de trobada.

El conveni singular per al condicionament i equipament d’esta tenda que se situarà al costat de la casa consistorial se suma a altres ajudes que rebrà l’Ajuntament de Matet per part de la Diputació de Castelló. En este sentit, Matet opta a 158.500 euros de Diputació Impulsa, el pla provincial que va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent. Així mateix, el municipi de Matet també es veurà beneficiat pel pla Diputació Resol ja que, d’una banda, amb 146.000 euros la institució provincial millorarà l’eficiència en l’enllumenat públic i, d’altra banda, es destinen 12.000 euros a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l’edifici consistorial. Amb això l’ajuntament aconseguirà reduir els costos corresponents al consum de l’energia elèctrica, la millora de l’eficiència energètica, així com la disminució de les emissions associades a estos centres. I tot eixe estalvi econòmic redundarà en noves inversions per a continuar millorant la qualitat de vida dels veïns d’este xicotet municipi.

“Des de la Diputació de Castelló continuarem treballant perquè el desenvolupament i el progrés es materialitzen i es puguen palpar en els 135 municipis de la província i que tots els ciutadans, visquen on visquen, compten amb els mateixos serveis i tinguen les mateixes oportunitats”, ha conclòs la presidenta Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar