La Diputació posa en valor el sector agroalimentari de la província amb una nova edició dels premis AOVE

  • La institució provincial obri el termini perquè les empreses productores d’oli de Castelló puguen presentar les seues mostres i participar en la present edició que inclou un nou premi al restaurant que els productors consideren que és el que millor tracta i difon l’Oli d’Oliva Verge Extra de Castelló

  • La multitud de varietats, climes i característiques del nostre olivar fan que l’oli d’oliva verge extra de Castelló siga d’alta qualitat i excel·lència i amb este premi volem promocionar els nostres olis”, enaltix el diputat de Sector Primari, Sergio Fornas

 La Diputació Provincial de Castelló, en el seu continu impuls al sector agroalimentari de la província, ha convocat, al costat de la Fundació Intercoop, una nova edició del premi a la qualitat dels Olis d’Oliva Verge Extra (AOVE) corresponents a la campanya 2023-2024.

La present edició, tal com arrepleguen les bases de la convocatòria, premiarà als millors olis de la província de Castelló en diferents categories. D’una banda, es premiarà el millor Oli d’Oliva Verge Extra frutat verd amarg, un oli amb frutat que recorde a les olives verdes sanes i fresques o a altres fruites o notes verdes amb amarg i picants marcats, encara que equilibrats.

D’altra banda, es premiarà el millor oli frutat dolç, un oli que recorde a les olives madures o a altres fruites madures amb atributs amargs i picant poc marcat. També hi haurà un premi al millor AOVE ecològic, així com al millor Oli d’Oliva Verge Extra monovarietal de varietat autòctona de la província de Castelló.

Així mateix, esta tercera edició comptarà per primera vegada amb un premi i categoria per a restaurants, que “premiarà al restaurant més implicat amb la utilització i difusió del Oli d’Oliva Verge Extra de la província de Castelló”. Així ho ha anunciat el diputat de Sector Primari, Sergio Fornas, qui ha destacat “l’alta qualitat i les qualitats dels Olis d’Oliva Verge Extra que es produïxen en cadascuna de les comarques de la nostra meravellosa província”.

En este sentit, el diputat provincial ha posat l’accent en “la necessitat de reconéixer i valorar el segell de sabor castellonenc, així com de fer costat als nostres productors, promocionant ferramentes al sector per a posar en valor l’oli d’oliva com a senyal d’identitat i d’excel·lència de la nostra província”.

La multitud de varietats, climes i característiques del nostre olivar fan que l’Oli d’Oliva Verge Extra de Castelló siga d’alta qualitat i excel·lència, i així ho posa de manifest este concurs”, ha incidit Sergio Fornas.

Estos guardons reconeixen la qualitat dels olis elaborats a partir d’oliva procedent de les comarques castellonenques. En el cas que no puga demostrar-se l’origen de la província, la mostra quedaria desqualificada.

L’oli, a més, ha de complir els requisits arreplegats en el Reglament Delegat (UE) 2022/2104 de la comissió de 29 de juny de 2022.

Les bases determinen que només podran participar en el concurs totes les empreses productores d’oli que tinguen la seua seu social, zones de producció d’olives, elaboració i envasament d’Oli d’Oliva Verge Extra a la província de Castelló. D’esta manera, el diputat de Sector Primari ha mostrat el compromís de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, amb els agricultors i ha expressat que “la Diputació sempre estarà al costat dels professionals d’una activitat, la primària, que és fonamental per a la nostra societat”.

Les empreses presentaran al concurs una mostra composta per dos productes, en dos envasos originals, d’almenys 500 mil·lilitres de capacitat cadascun, per cada referència amb la qual es vulga participar al concurs.

Termini d’inscripció

El termini per a la inscripció de les mostres, gratuïta per a totes les empreses participants, està obert fins al pròxim 12 de maig. Finalitzat el termini de recepció de mostres, es procedirà a l’enviament a cadascun dels integrants del jurat.

Els Olis d’Oliva Verge Extra premiats es donaran a conéixer per la Diputació de Castelló mitjançant les xarxes socials, la pàgina web i/o culminació per e-mail o telèfon.

Premis

El premi consistirà en el lliurament d’un trofeu en format placa i adhesius amb el distintiu per a identificar el lot premiat. La Diputació de Castelló podrà adquirir botelles dels olis premiats fins a un màxim de 500 euros més IVA de cada categoria de premi o similar.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar