La Diputació invertix 220.000 euros a millorar casernes de la Guàrdia Civil, fins i tot sense ser la seua competència, i suposa un 24% més que el pressupost que destina l’Estat

La presidenta Marta Barrachina es reunix amb representants de la Guàrdia Civil per a definir les obres de reparació i conservació que es realitzaran en casernes de Peníscola, Vilafamés, Torreblanca i Cabanes

El Govern Provincial ha presentat una moció al ple del pròxim dimarts 23 per a exigir al Govern Central reforçar la plantilla de personal de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i garantir la continuïtat de les casernes auxiliars que tenen previst tancar

La Diputació Provincial de Castelló mostra la seua màxima col·laboració amb la Guàrdia Civil de Castelló quant al seu suport per a executar millores en les casernes, com continuar reivindicant al Govern Central més recursos humans i materials i que es garantisca la continuïtat de les casernes auxiliars en diversos municipis de la província.

Eixe suport es traduïx en què la Diputació de Castelló invertix 220.000 euros a millorar casernes de la Guàrdia Civil, fins i tot sense ser la seua competència, i suposa un 24% més que el pressupost que destina l’Estat. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha lamentat que “sent la seua competència al 100%, el Ministeri d’Interior només va invertir 177.121,25 euros en casernes i comissaries de la província durant el 2023. Ara, sense Pressupostos Generals per al present exercici, la inversió per part del Govern Central no s’incrementarà, malgrat la seua clara necessitat”.

Pel que fa al suport per part de la Diputació de Castelló, s’han planificat les obres de millora en casernes de la Guàrdia Civil amb una inversió de 220.000 euros.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, al costat del vicepresident responsable de l’àrea de Bon Govern, Héctor Folgado, s’han reunit amb el Coronel Cap de la Comandància de Castelló, Ángel Gil Redondo; el Comandant Cap de Suport de la Comandància de Castelló, Tomás Manuel Sendón, i el Guàrdia Civil Gregorio Rodríguez Pérez. En esta reunió s’ha posat sobre la taula la proposta d’acord d’aportacions amb la Direcció General de la Guàrdia Civil, per a la realització d’obres de conservació i reparació d’aquarteraments de la Guàrdia Civil a la província de Castelló per a l’exercici 2024.

“Reforçar el servei i les instal·lacions dels professionals d’este cos de seguretat pública a la província és fonamental perquè la seua labor es puga desenvolupar amb la major dignitat possible”, ha expressat la presidenta de la institució provincial i, en eixe sentit, Marta Barrachina, ha indicat que “des de la Diputació de Castelló vam mostrar la nostra màxima col·laboració per a la realització d’aquelles obres necessàries de conservació i reparació de les casernes”. “Eixe compromís és real i efectiu i exemple és l’acord que hem représ per a la realització de quatre obres en casernes de la província”, ha afirmat la presidenta de la Diputació.

Així, amb un pressupost de 220.000 euros, el vicepresident Héctor Folgado ha explicat que “les actuacions definides per a la seua execució durant el present exercici inclouen les casernes de Peníscola, Vilafamés, Torreblanca i Cabanes”.

Quant a les característiques de cada actuació, amb un pressupost de 53.000 euros es millorarà la caserna de Peníscola quant a l’obertura i execució de buits de ventilació accessibles, en cambres de forjats sanitaris i en el muret i reposició del clos posterior, entre altres.

En el cas de Vilafamés, la partida de 53.000 euros es destinarà a la reforma de dependències oficials per a vestuaris masculins i femenins. Mateix objecte de les obres i mateix pressupost serà l’actuació prevista en la caserna de Torreblanca, mentres que a Cabanes, amb un pressupost de 40.000 euros es destinarà a la reforma superficial del pavelló per a vestuaris masculins i femenins.

El pressupost total es completa amb la redacció del projecte de Cabanes, la direcció d’obres per a les actuacions previstes el present exercici i la redacció de projectes per a obres previstes l’any vinent.

L’acord d’aportacions de la Diputació de Castelló amb la Direcció General de la Guàrdia Civil, per a la realització d’obres de conservació i reparació de casernes de la Guàrdia Civil a la província de Castelló per a l’exercici 2024, s’emportarà a aprovació en la Junta de Govern convocada per al dimarts 23 d’abril.

 

Moció per a exigir més plantilla i més recursos

A més de la inversió anunciada per part de la Diputació de Castelló, i continuant amb les seues reivindicacions per a traslladar les demandes i necessitats de la província a les administracions competents, el Govern Provincial ha presentat una moció que es debatrà en el ple del pròxim dimarts i a través d’esta, sol·liciten al Govern Central la inversió suficient per a reforçar el treball dels qui protegixen la ciutadania, els recursos suficients per a garantir la seua seguretat i la inversió oportuna per a construir instal·lacions dignes.

En eixe sentit, a través de la moció sol·liciten al Govern d’Espanya que incremente la plantilla de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, així com que es reconsidere la supressió d’unitats del Seprona i garantir la continuïtat de les cinc casernes que tenen previsió de tancament. Sobre aquest tema, des del Govern Provincial alerten d’una major pèrdua en seguretat a causa del tancament de casernes auxiliars a la província de Castelló, tal com es va publicar el 2 de gener en el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil. Els cinc municipis en risc de perdre les seues casernes auxiliars de la Guàrdia Civil a la província de Castelló són Artana, Alcossebre, Betxí, Benassal i Llucena.

Les millores en les casernes de Nules, Benicàssim, Almassora, Onda i la comissaria de la Policia Nacional de Vila-real és una altra de les reivindicacions incloses en la moció, a més de la petició al Govern Central perquè faça les modificacions legals pertinents per a declarar als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat professió de risc. “És necessari ampliar les plantilles i millorar les casernes per a dignificar a uns professionals que garantixen amb el seu treball el benestar de les famílies. La seguretat és, sense cap dubte, una necessitat per al conjunt de la població”, ha conclòs el vicepresident i portaveu del govern, Héctor Folgado.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar