La Diputació inclou el servei de gestió sanitària per a garantir la qualitat de l’aigua en més de 70 municipis

  • L’objectiu és dotar del servei d’aigua potable i manteniment dels equips de cloració i control de consums i qualitat als municipis de menys de 5.000 habitants
  • Garcia: «Treballem per complir amb la normativa sanitària, d’acord amb els principis de la pandèmia, sobre la prevenció sanitària d’un servei bàsic com és l’aigua»

 

La Diputació de Castelló ha adjudicat l’ampliació del contracte amb la companyia Facsa per incloure el control sanitari per garantir la qualitat de l’aigua en més de 70 municipis de les comarques de Castelló.

En concret, l’objectiu del contracte, que té una duració de cinc anys i compta amb un import de 3.869.004 euros, és dotar del servei de gestió sanitària d’aigua potable i manteniment dels equips de cloració i control de consums i qualitat.

En aquest sentit, el diputat encarregat del Cicle de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha defensat el treball de l’ens supramunicipal «que compleix amb la normativa sanitària, d’acord amb els principis de la pandèmia, sobre la prevenció d’un servei bàsic com és l’aigua».

«Reconvertim l’anterior contracte de cloració de la Diputació, per un que a part de la potabilització, també farà un control de l’estat sanitari de l’aigua que bevem, així com un control dels consums dels municipis», ha explicat Garcia.

En aquests municipis la gestió de l’abastiment és municipal i compten, en el seu conjunt, amb més de 100 instal·lacions d’abastiment, tant en captacions com en instal·lacions de magatzematge.

A bada, el servei que es realitzava anteriorment únicament incloïa manteniment dels equips de cloració i control de consums per això, amb aquesta nota adjudicació, s’amplia l’abast a la gestió sanitària i control de qualitat de nous equips amb l’objectiu de reforçar la gestió municipal dels abastiments i assegurar el control adequat de l’aigua per al consum humà.

En aquest sentit, Facsa aportarà tota l’experiència en les activitats que porta desenvolupant en els abastiments que gestiona en la província.

Per altra banda, es promouran les actuacions necessàries per a dur a terme l’autocontrol de la qualitat de l’aigua com pot ser la realització de les analítiques, seguiment del pla analític i neteja de depòsits dels diferents municipis.

Seguint el compliment del Real Decret 140/2003 de Qualitat de les Aigües de Consum, es dotarà als ajuntaments de les ferramentes i serveis necessaris per a l’elaboració del Protocol d’Autocontrol i Gestió de l’Abastiment (PAGA) i la introducció de la informació necessària de l’abastiment al suport informàtic del Sistema Nacional d’Aigües de Consum (SINAC).

Per això, es realitzarà el manteniment de les instal·lacions cloradores amb l’aportació del desinfectant corresponent i el manteniment dels equips de control de consum i qualitat i obtenció d’informació per a l’avaluació dels seus paràmetres.

El nou contracte també suposarà un avanç en termes de transparència informativa i digitalització del servei, ja que inclou la implantació d’un portal web on es publicarà informació rellevant per a la ciutadania i la implantació de la ferramenta «Carl Source» per a gestió tècnica d’incidències.

Per acabar, cal destacar que la relació amb la nova adjudicació que es va disposar d’informació sobre els volums subministrats d’aigua, que ajudarà a fer un seguiment del consum i es posarà en marxa campanyes dirigides a conscienciar sobre l’ús responsable de l’aigua.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar